Weergave opties
 • Live muziek

  i.s.m. VOCALSZ
  LIVE@DOX
  vr 19 jul 2024

  Kom genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox. Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Vocalsz.

   

  Vocalsz

  Stichting Vocalsz is een entertainment platform voor het promoten van opkomende Nederlandse artiesten. Vocalsz legt de focus op coaching, muziekevenementen en ondernemerschap. Stichting Vocalsz biedt verschillende gigs aan Nederlandse artiesten in Rotterdam. Zij willen in Rotterdam meer podia aanbieden waar artiesten hun talenten kunnen laten zien. In samenwerking met andere partijen wilt Stichting Vocalsz meer locaties in Rotterdam aanbieden voor artiesten uit verschillende genres en achtergrond.

  Hiermee willen zij de diversiteit aan muziekaanbod in Rotterdam stimuleren. Je kunt bij Stichting Vocalsz terecht voor o.a. consulting of muziek ondernemerschap. Stichting Vocalsz biedt multidisciplinaire coaching aan artiesten & muzikanten.

  • vr 19 jul 2024 | 20:00
   Niet verkoopbaar
  • vr 19 jul 2024 | 20:00
   Niet verkoopbaar
 • Summer Music@Dox

  Met Berber en Alexine
  do 15 aug 2024

  Muziekliefhebbers opgelet! Deze zomer treden Rotterdamse popartiesten en veelbelovende talenten  van Codarts Rotterdam op. Iedere artiest brengt zijn eigen, unieke sound. Iedere avond is anders en je hoort telkens nieuw talent. Benieuwd? Kom vooral langs, toegang tot het event is gratis.

   

  Berber

  Rotterdamse songwriter en zangeres Berber verstopt haar eerlijkste gedachten in Nederlandstalige indie-popliedjes met catchy refreinen, ruige gitaarsounds en dromerige backing vocals a la Eefje de Visser en Pommelien Thijs. Berber schrijft over onderwerpen als onzekerheid, jeugdherinneringen, leugens en het saboteren van je eigen geluk. Het is haar doel om deze gevoelens zo mooi mogelijk te vertalen naar muziek en haar publiek daarmee te laten zien dat je nooit alleen bent in wat je voelt. Momenteel werkt ze aan haar debuut EP, waarvan ze de eerste singles in het voorjaar 2024 zal uitbrengen.

   

  Live creëert Berber samen met haar band een moment voor iedereen die zijn diepst verstopte emoties wil verwerken, vieren of ze juist even wil vergeten. 

   

  Nina Bailey

  "Dynamite comes in small packages". Dit geldt zeker voor Nina Bailey, een 22-jarige mellow popzangeres en songwriter. Nina komt verlegen over, in haar teksten en muziek laat ze horen aat ze voelt en vindt. De onderwerpen waar ze niet graag over praat hebben volgnes haar de meeste zeggingskracht en maken haar muziek en songteksten eerlijk en interessant. Slimme teksten, pakkende melodieën, betoverende harmonieën en een homoristisch maar ook kritisch perspectief vormen de basis van het werk van Nina Bailey. Door haar eigen verhalen te delen, hoopt ze dat luisteraars troost vinden en zich realiseren dat ze niet alleen staan in hun gedachten en gevoelens.

   

  Alexine

  De 21-jarige singer-songwriter en artiest Alexine leerde zichzelf op 16-jarige leeftijd gitaar spelen, waarna ze al snel een passie voor songwriting en productie ontwikkelde. In haar muziek spreekt ze zich uit over onderwerpen die haar persoonlijk bezighouden en milieu- of sociale kwesties. Ze gooit haar ongefilterde gedachten op tafel in haar nummers en creëert op die manier een persoonlijke band met haar publiek, waar één ding centraal staat: Authenticiteit. 

   

  Socials

  @beetjesvanberb

   @alexine.music

  @cafe_dox

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Kim Petite

  R&B en soulzangeres i.s.m Cult North
  LIVE@DOX
  vr 6 sep 2024

  Kim Petite, een live R&B en soulzangeres, combineert zijdezachte zang met soulvolle teksten om een sound te creëren dat zowel tijdloos als fris is. Met roots in Kaapverdië en invloeden uit haar geboortestad Rotterdam, werd Kim van jongs af aan aangetrokken door verschillende muziekstromingen en heeft sindsdien haar craft ontwikkeld on stage. Of zij nou optreedt op intieme locaties of op het grote podium, Kim Petite levert altijd krachtige, emotionele uitvoeringen die haar ongelooflijke vocale bereik en muzikale vermogen laten zien.

  Kim Petite heeft sindsdien haar vleugels uitgespreid en veelbelovende mijlpalenbereikt. In 2023 heeft zij 3 singles gedropt. Momenteel zet Kim Petite haar onverminderde passie voort in de studio, waar ze werkt aan haar aankomende EP.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @kimpetite


  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Het Danspaleis

  Swingen zoals vroeger
  wo 11 sep 2024
  en
  di 5 nov 2024

  Het Danspaleis komt naar Café Dox!

   

  Ook swingen zoals vroeger? Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

   

  Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde waarin de muziek, de dansers en de sfeer zorgen dat je met een dosis goeie energie weer huiswaarts keert. 

   

  De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld.

   

  Het Danspaleis maakt geen onderscheidt en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken. 

   

  @hetdanspaleis

  @cafe_dox

   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Farewell to the King

  Shahram Shabpareh
  za 14 sep 2024

  Shahram Shabparehbegon zijn carrière als drummer in het begin van de jaren zestig, toen hij 13 was. Halverwege de jaren zestig, op 17-jarige leeftijd, vormde hij een eigen band genaamd "Rebels".

   

  Hij was van 1964 tot 1979 lid van Black Cats, opgericht door zijn broer Shahbal Shabpareh. Vanaf de jaren zeventig begon hij een solocarrière.

   

  Na de Islamitische Revolutie van 1979 kreeg Shahram, die een paar jaar eerder naar Californië was gemigreerd, niet de kans om naar zijn vaderland terug te keren. Sindsdien woont hij in de Verenigde Staten.

   

  Met een carrière van 50 jaar is hij een populaire artiest in de Iraanse samenleving en zijn concerten worden goed ontvangen door Iraniërs over de hele wereld. Hij is jurylid bij de Persian Talent Show.

 • Rum for Breakfast

  Indierock & popmuziek i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 4 okt 2024

  Rum for Breakfast is de verslavende mengelmoes van vriendschap, avontuur en een merkwaardig surfritueel uit Panama. Een project waarmee frontman Machiel Scholten alle kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Soms zijn dat popliedjes die klinken als een koele bries op een warme dag, andere keren is het melancholische indierock die schuurt en knettert. Toch klinkt het altijd zoals de schrijver van de liedjes zelf: ontspannen, spontaan en intiem. Komend jaar brengt de band de eerste singles van hun debuutalbum uit: frisse popliedjes.

   

  Met zijn vaste bandmaten als muzikale steun en toeverlaat, werkt Machiel in zijn DIY-studio (lees: camper) aan zijn debuutalbum. Een plaat die perfect past in de platenkast van liefhebbers van JJ Cale, The Whitest Boy Alive en The National. Met liedjes over reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen, liefde en avontuur. Maar live komt de band pas echt tot leven. Zo won Rum for Breakfast in 2020 de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam, stond het op festivals als Surfana Festival en heeft het een heuze waddeneiland-tour gedaan. Nu kijkt de groep uit naar de zomer, waarin ze kunnen rondreizen met hun nieuwe muziek en een slokje rum on the side.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 20.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @rumforbreakfast_

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Jessy Yasmeen

  Soul, jazz, indiefolk en latin i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 1 nov 2024

  Jessy Yasmeen is een veelzijdige singer songwriter, componist en producer die in Rotterdam woont. Beïnvloed door rebelse troubadours als Janis Joplin, Karen Dalton en soulgigant Donny Hathaway, combineert Jessy haar liefde voor Soul, Jazz, indiefolk gitaren en latin ritmes met introspectieve teksten over verslaving, zelfsabotage en de eeuwige zoektocht naar verbetering. De 28-jarige is niet verlegen om haar innerlijke zelf te delen met haar publiek en luisteraars. Op het podium en in de studio werkt ze vaak samen met andere artiesten om samen een toevluchtsoord te creëren voor mensen in nood.

   

  Jessy Yasmeen wil de luisteraar uitdagen om zich kwetsbaar op te stellen en bepaalde onderwerpen niet  langer als taboe te beschouwen. Jessy: "Ik had het geloof geïnternaliseerd dat zelfsabotage en eenzaamheid hun voordelen hebben, waarbij ik mezelf ervan overtuigde dat ik geen liefde waard was en dat ik me altijd niet op mijn plaats zou voelen. Ik voelde me liever verdoofd dan dat ik omging met mijn innerlijke demonen en mijn emoties. Altijd op de vlucht. Altijd op zoek naar een vervanging om de leegte die ik voelde op te vullen.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @iamjessyyasmeen

  @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op https://www.cafedox.nl/www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl