Weergave opties
 • Poetry Slam Rotterdam

  Een Avond van Woordkunst
  do 2 mei 2024

  Kom naar de Poëzie Slam Rotterdam en laat je betoveren door de kracht van woorden! Ware woordkunstenaars betreden het podium en leggen hun ziel bloot. 

   

  Wat kun je verwachten? Dichters balanceren ritmisch tussen vorm en inhoud, met de taal als muziek en de scherpte van een mes op een uitgestrekte keel. Jij bent deel van deze magische avond! Stem mee en bepaal mede wie de uiteindelijke winnaar wordt.

   

  Voor inschrijvingen om mee te doen en meer informatie, bezoek www.poetryslamrotterdam.nl

   

  Wil je het event online bijwonen? Log dan op de avond zelf in via de link die wordt gedeeld op onze Facebook-pagina en via Instagram. Online meestemmen is helaas niet mogelijk, maar je kunt nog steeds genieten van de geweldige optredens en de spanning van de strijd.

   

  Mis deze avond vol woordmagie niet! 

   

  Host: Gideon Marengo 
  Stemadvies: Bnicepoetry (Bernice Hiwat)
  Fotografie: Naomi van de Burgt
  DJ: RADJ

   

  @cafe_dox

  @poetryslamrotterdam

  @poetryslamrotterdam


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

   

 • D U N Y A

  Poëzie en Spoken Word i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 3 mei 2024

  Tussen de regels door is er altijd leegte. Zwevend op haar ‘gedachtewolk’ leidt D U N Y A  je rond in haar innerlijke dialoog waar tijd altijd relatief is. Met zowel haar scherp gerande als zorgzame poëzie worden er niet alleen taboes besproken en doorbroken, ook kunnen de teksten van de 26-jarige spoken word artist daadwerkelijk fungeren als een warme arm om je schouder. 

   

  Onder invloed van een overdosis creativiteit en nieuwsgierigheid, ontvouwde D U N Y A haar passie voor taalkunst in haar bewogen jeugd. Hier liet ze vooral haar pen voor haar spreken, waarna de droom een bundel te creëren ontstond. Gewapend met een pen en notitieblok timmert ze hard aan de weg met haar teksten, werden er al op diverse podia harten veroverd en sloot ze zich in Rotterdam aan bij The Word Club van Cult North. 

   

  D U N Y A  laat zich met name inspireren door mentale kwesties en uit zich onder andere over thema’s als trauma, onbegrip, diagnoses en stigmatisering. 

   

  Laat jij je meenemen?

  Op een reis langs alle emoties?

  Door D U N Y A  

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op https://www.cafedox.nl/
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Maxine Julian

  Altcountry muziek
  LIVE@DOX
  vr 17 mei 2024

  Maxine Julian schrijft warme altcountry-nummers vol gelaagde arrangementen en bitterzoete zinspreuken. Ze is gezegend met een doorgewinterde, indringende stem die haar gevoelens natuurgetrouw weerspiegelt.


  Haar muziek durft heel dichtbij te komen – tot op het autobiografische toe –  en vervolgens ook weer groots uit te zoemen tot universele herkenningspunten. Julian verkent een breed spectrum aan onderwerpen die dicht bij haar hart liggen; moeizame familiebanden (‘Call Me Daddy’), hoe de mensheid omgaat met de aarde (‘2 After 12’) en het gevangen voelen in relaties  (‘Who Do You Think You Are’).


  Maxine laat zich inspireren door artiesten als Bonnie Raitt, Phoebe Bridgers en Joni Mitchell, maar ook regelmatig door films en boeken. Ze wil met haar muziek belangrijke thema's aansnijden en de luisteraar eerlijk en vrijgevig door haar denkwereld loodsen. “Soms zijn mijn onderwerpen zo geladen dat ik bewust de lichtheid zoek”, legt Maxine uit. “Anders wordt het zo heftig. Ik probeer het als een leermoment in mijn liedjes te zien. Dan verwerk ik het en kan ik het beter relativeren. Dan hoeft het niet zo zwaar te zijn."


  Momenteel is Maxine druk bezig met het uitbrengen van haar debuut EP, klaar om haar vleugels te spreiden binnen het livecircuit. “Naast dat muziek maken mijn passie is, geloof ik ook dat ik een verhaal te vertellen heb wat mensen moeten horen. Ik heb een stem waarmee ik voor verbinding kan zorgen en mensen aan het denken kan zetten. Ik wil oprecht op die manier bijdragen aan een betere wereld.”

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl

   

  @maxinejulian

  @cafe_dox

   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • On Tuesdays We Smash The Patriarchy

  All Female Jam
  di 21 mei 2024

  Een gezellige get together met Rotterdamse artiesten in dé huiskamer op de Kop van Zuid, Café Dox. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. De huisband is Infinity Queens onder leiding van Junalda Meiland. De gastartiest deze avond is Ariëne Sillié

   

  In de muziekwereld is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog erg groot. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en maar iets meer dan 2% van de producers. In de top 10 van meeste gestreamde artiesten op Spotify in 2021 is geen enkele vrouwelijke artiest te vinden.

   

  Reden genoeg voor Café Dox om ruimte te maken voor vrouwelijke* artiesten op het podium! Host is de Rotterdamse zangeres en vocal coach NANDA. Samen met de huisband ontvangt ze graag Rotterdamse vocalisten om samen te jammen. Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en we kijken of het mogelijk is op het intieme podium van Café Dox. 

   

  IK DOE MEE

   

  Mannen zijn welkom om te komen luisteren en genieten! 

   

  * Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

   

  @arienesillie_

  @infinty_queens

  @junaldameiland

  @cafe_dox

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   
 • Codarts Jazz @ Dox

  Studenten Jazz Opleiding
  di 28 mei 2024

  Een try-out night met jazz-zangstudenten van Codarts. Jong vocaal talent, op zoek naar hun persoonlijke stijl. De studenten worden uitgedaagd om in een kleine bezetting nieuwe songs of projecten uit te proberen. Het belooft een verrassende avond te worden met veel plezier en heerlijke muziek. Studenten worden begeleidt door Bart de Win (en wellicht anderen) achter de piano. 

   

   

  @codartsrotterdam

  @cafe_dox

   

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Comfort Creature

  folk, hiphop & jazz singer-songwriter i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 7 jun 2024

  Introductie

  Ik ben Comfort Creature, ik ben een artiest/producer uit Rotterdam. 

  Mijn muzikale ontwikkeling begon bij het maken van beats op de laptop van mijn vader als kind, in Garageband. Toen ik dertien was begon ik met de gitaar, toen begon ik ook met het schrijven van nummers en ging ik meer beats maken. Ik stop op het moment bijna alle tijd die ik heb in muziek, om ervoor te zorgen dat ik mijn volledige potentie behaal. Ik ben zo goed als volledig autodidact en dit resulteert in een eigen sound. Ik zou mijn muziek omschrijven als verhalend, emotioneel en experimenteel. Met mijn muziek, die bestaat uit een combinatie van folk, hiphop en jazz, neem ik mensen mee op een reis. 

  Rap is mijn grootste muzikale invloed. Dit hoor je terug in mijn rijmschema's, flows en storytelling. Ook in hoe ik mijn muziek produceer en mix, als je goed luistert dan.

   

  Ik ben nu een jaar serieus bezig met mijn muziekcarrière en mijn doel is om een eigen community te creëren rondom mijn muziek. Afgelopen jaar heb ik zoveel mogelijk podiumervaring opgedaan. Ik deed bijvoorbeeld in 2023 mee aan de Grote Prijs Van Rotterdam (categorie singer-songwriters). Dit was een mooie leerschool, waarin ik een beter beeld kreeg van hoe ik een live show wil neerzetten.

  Met mijn muziek probeer ik mensen te troosten. Vandaar de naam. 

   

  Introduction

  I am Comfort Creature, I’m an artist/producer from Rotterdam. My musical journey started with making beats in garageband as a kid. When I was thirteen I started playing guitar and writing songs. I started to dive deeper into music production. At this moment all the free time I have available goes into my music, to make sure I reach my full potential. I am self taught and this results in my unique sound. I would describe my music as storytelling, emotional, and experimental. With my music, which is essentially a combination of folk, hiphop and jazz, I take people on a journey. Rap is my biggest influence, this can be heard in my rhyme schemes, flows, storytelling and production style. But one has to listen carefully to detect the hip hop influence, because it is quite subtle.

   

  I have been working on my career seriously for a little over a year and my goal is to create a community around my music. For the past year I’ve focused on getting stage experience. I competed in the finale of “De Grote Prijs Van Rotterdam” (the big Rotterdam prize), which was a great milestone. It taught me how I want my live show to be. 

  I use my music to comfort people, hence the name.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @comfortcreature_jjj

  @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Kim Petite

  R&B en soulzangeres i.s.m Cult North
  LIVE@DOX
  vr 6 sep 2024

  Kim Petite, een live R&B en soulzangeres, combineert zijdezachte zang met soulvolle teksten om een sound te creëren dat zowel tijdloos als fris is. Met roots in Kaapverdië en invloeden uit haar geboortestad Rotterdam, werd Kim van jongs af aan aangetrokken door verschillende muziekstromingen en heeft sindsdien haar craft ontwikkeld on stage. Of zij nou optreedt op intieme locaties of op het grote podium, Kim Petite levert altijd krachtige, emotionele uitvoeringen die haar ongelooflijke vocale bereik en muzikale vermogen laten zien.

  Kim Petite heeft sindsdien haar vleugels uitgespreid en veelbelovende mijlpalenbereikt. In 2023 heeft zij 3 singles gedropt. Momenteel zet Kim Petite haar onverminderde passie voort in de studio, waar ze werkt aan haar aankomende EP.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @kimpetite


  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Jessy Yasmeen

  Soul, jazz, indiefolk en latin i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 1 nov 2024

  Jessy Yasmeen is een veelzijdige singer songwriter, componist en producer die in Rotterdam woont. Beïnvloed door rebelse troubadours als Janis Joplin, Karen Dalton en soulgigant Donny Hathaway, combineert Jessy haar liefde voor Soul, Jazz, indiefolk gitaren en latin ritmes met introspectieve teksten over verslaving, zelfsabotage en de eeuwige zoektocht naar verbetering. De 28-jarige is niet verlegen om haar innerlijke zelf te delen met haar publiek en luisteraars. Op het podium en in de studio werkt ze vaak samen met andere artiesten om samen een toevluchtsoord te creëren voor mensen in nood.

   

  Jessy Yasmeen wil de luisteraar uitdagen om zich kwetsbaar op te stellen en bepaalde onderwerpen niet  langer als taboe te beschouwen. Jessy: "Ik had het geloof geïnternaliseerd dat zelfsabotage en eenzaamheid hun voordelen hebben, waarbij ik mezelf ervan overtuigde dat ik geen liefde waard was en dat ik me altijd niet op mijn plaats zou voelen. Ik voelde me liever verdoofd dan dat ik omging met mijn innerlijke demonen en mijn emoties. Altijd op de vlucht. Altijd op zoek naar een vervanging om de leegte die ik voelde op te vullen.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @iamjessyyasmeen

  @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op https://www.cafedox.nl/www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl