Weergave opties
 • Circusstad Gala

  Circusstad Festival
  vr 3 mei 2024

  Het Circustad Gala is terug! Met trots presenteert Circusstad Festival de tweede editie van deze bijzondere circusavond. Op het snijvlak van traditie en moderniteit presenteren ze de helden van het hedendaagse circustheater voor één avond op Rotterdams grootste theaterpodium. Daarmee neemt het Circusstad Gala een unieke positie in. Nergens anders zie je innovatieve prijswinnende acts en scènes uit de mooiste hedendaagse circusvoorstellingen samen in één programma.
   

  Wereldsterren en Nederlandse topartiesten laten zien dat circus van nu springlevend en van een uitzonderlijk hoog niveau is. Of het nu de tien acrobatische rocksterren van het Australische Circa zijn, de breekbare schoonheid van het ouder wordende circuslichaam, of de intieme solo over de gendertransitie van een luchtacrobate; de voorstellingen in het Circusstad Gala zijn ráák, roerend en verbazingwekkend spectaculair. En waar de spanning té groot wordt, zetten de eigentijdse clowns van Baccalá je weer met beide benen op de grond.
  Het Circusstad Gala is een niet te missen circusfeest dat zich buiten de theaterzaal voortzet met fringe acts en muziek. 

  Met onder meer: Circa, Compagnia Baccalá, Diana Salles, Jimmy Gonzalez, Knot on Hands, Lisa Rinne, Circumstances, Shu Takada en Paul Morocco & Olé.

   

  Schuif aan bij het circus (UITVERKOCHT)

  Als extra hebben we voor diegenen die vooraf met ons willen eten en genieten een speciale circusmaaltijd samengesteld die de avond perfect aftrapt. Helaas is dit diner al uitverkocht. 

   

  Rocksterren van down under

  Met het Australische Circa Contemporary Circus hebben we een groot toonaangevend gezelschap in huis dat wereldwijd volle zalen trekt. Als absolute voorhoede van het eigentijdse Australische circus staan ze garant voor grensverleggende acrobatiek en spannende choreografieën. Lichamen springen en worden gevangen, terwijl fysieke grenzen tot het uiterste worden verlegd. Speciaal voor het Circusstad Gala leggen de tien acrobaten de lat nog een stukje hoger in een indrukwekkende scène uit de voorstelling Humans 2.0.

   

  Van Tilburg naar Monte Carlo

  Van een ongekend hoog niveau is ook de trapeze-act van de aan Fontys Circus in Tilburg afgestudeerde Lisa Rinne. Zij is de eerste Nederlandse alumnus ooit die is uitgenodigd voor het beroemde circusfestival in Monte Carlo. Haar gebruik van de touwladder als rekwisiet is vernieuwend, en haar salto’s en pirouettes in volle vlucht zijn adembenemend.

   

  Winnaars Cirque de Demain  

  Wie als aanstormende circusartiest het prestigieuze circusfestival van Parijs wint, wordt al snel in de hele wereld gevraagd. Dat overkwam de Spanjaard Jimmy Gonzalez (goud in 2018)  die nu voor het eerst in Nederland en alleen op het Circusstad Gala te zien is met zijn prachtige act d’Argile waarin hij op wonderbaarlijke manier jongleert met klei. Ook andere bijzondere winnaars van Cirque de Demain treden op, zoals Tay Lane & Laura Stokes die sierlijk en gracieus de ultieme bewegingsvrijheid beleven met de kunst van het haarhangen (zilver 2020). Of neem de verbluffende act van Diana Salles (brons 2019), die met haar ‘aerial silk act’ Genesis op confronterende wijze genderidentiteit ter discussie stelt.

  Op een heel ander podium, tv-show America’s Got Talent, was het Shu Takada uit Japan die in 2022 de jury verpletterde met zijn jojo-act, een, voor het circus nieuwe, discipline waarin hij zich al vijf jaar wereldkampioen mag noemen.

   

  Generaties Nederlandse acrobaten  

  Vernieuwing van het circus komt nadrukkelijk ook uit eigen land. Een scène uit Glorious Bodies van Circumstances laat op magistrale wijze zien hoe getrainde, oudere circusartiesten tussen de 54 en 67 jaar nog met hun lichaam uit de voeten kunnen. En acrobatentrio Knot on Hands toont hoe de nieuwe generatie circusmakers een geheel eigen, intrigerende bewegingstaal ontwikkelt.

   

  Zwitserse topclowns en vliegende gitaren  

  Humor speelt ook dit keer een belangrijke rol. Bejubeld in meer dan vijftig landen, maar nog nooit in een theater in Nederland. Dat zijn de hedendaagse clowns van Compagnia Baccalá. De verfijnde humor van dit duo uit Zwitserland is geïnspireerd op het tijdperk van de stomme film. Van heel andere aard, maar minstens zo hilarisch is de humor van de knotsgekke gitaristen Paul Morocco & Olé. Bij deze ‘Gypsy Kings of comedy’ vliegen de gitaren zelfs door de lucht.

 • No Ponies

  Een éénmansrevue van Alex Klaasen
  do 16 mei 2024
  -
  za 18 mei 2024

  Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uithangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf. Momentje voor Alex. En dan misschien met een héél klein beetje publiek erbij… Net als in zijn eerdere shows zal in No ponies weer een bonte stoet aan kleurrijke types de revue passeren. Er wordt uiteraard belachelijk veel gezongen; van opera tot akoestische zingende zaag, en ook zal Alex in zijn eentje alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire vertolken. Zonder hulp. Mét echte balletmaillot.

 • Steefs O.2 Show

  Met o.a. Richard Groenendijk, Loes Luca en Anne-Marie Jung
  do 23 mei 2024
  -
  za 25 mei 2024

  O. staat voor zuurstof in de tweede editie van Steefs O. Show. Zuurstof is net als humor, schoonheid en muziek van levensbelang, zeker in turbulente tijden. Steef de Jong heeft deze elementen samengevoegd in een nieuwe wervelende operette-revue: Steefs O.2 Show.

  Steef neemt je samen met Richard Groenendijk, Loes Luca, Anne-Marie Jung, Laetitia Gerards, Arturo den Hartog, het DoelenEnsemble en het Luxor Musicalkoor mee op “Ein Spaziergang durch das Land der Operette”. Oftewel, een wandeling door de wondere wereld van operette. Een genre dat hier zo goed als verdwenen was, maar weer helemaal terug is. En hoe!

  In Operetteland is alles op loopafstand en ben je in een paar noten in een ander land. Zo ontmoeten we op onze wandeling Gräfin Mariza, die naar haar landgoed is teruggekeerd om even verlost te zijn van al haar aanbidders. We horen Tassilo, een aan lagerwal geraakte Hongaarse baron die nu de tuinman is van de gravin. In Rusland zijn we getuige van het liefdesverhaal van de Zarewitsch, de zoon van de tsaar. En je weet maar nooit waar de wandeling je verder nog brengt…

  Met muziek van onder andere Franz Léhar, Emmerich Kálmán en Johann Strauss.

   

  Benieuwd naar O. Festival for Opera. Music. Theater.? Alle voorstellingen van Steefs O.2 Show zijn ook te bezoeken met een O. dagticket (€35,-). Kijk voor meer informatie op o-festival.nl/tickets.

   

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen

  Spiksplinternieuwe reis door Operetteland 

 • De volksjury LIVE

  De zaak J.F.
  do 30 mei 2024

  De opzet van de volksjury is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over (on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Altijd met een fles cava.

  Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck lanceerden in 2017 de eerste true crime podcast in België. Vandaag is de volksjury met 400.000 luisteraars per maand gigantisch populair, zowel in België als in Nederland. Crimineel goeie cijfers!

  In 2024 brengen Laura en Silke hun succespodcast voor het eerst LIVE in Nederland. Elke show is volstrekt uniek, met telkens een nieuwe (on)opgeloste moordzaak uit binnen- of buitenland. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal, kan eigen theorieën delen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond verbroken door een joke, een schaterlach en het bruisen van de cava.

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour

   

 • Problemas D'familia II

  Juventude en marcha 40 jaar jubileum
  Kaapverdiaans en Portugees gesproken
  za 1 jun 2024

  De heer António zit een gevangenisstraf van vier jaar uit voor ontucht met een minderjarige Marilena en verliest zijn baan als leraar. Urbino, de vader van Marilena, is ontevreden over de werkloosheidssituatie van de echtgenoot van zijn dochter en gooit ze allemaal het huis uit. De twee families kampen met talloze moeilijkheden als gevolg van conjuncturele crises, werkloosheid en aanhoudende droogte. 

   

  De heer Inocêncio, beste vriend van Urbino (Peetvader van Marilena), een emigrant in Nederland en nu gepensioneerd , steunt de emigratie van de voormalige leraar naar Nederland, die na twee jaar zijn integratie in Nederland bereikt en binnenkort de situatie van de twee gezinnen aanzienlijk verbeterd.

   

  Theatergroep Juventude em Marcha is in 1984 opgericht op het eiland Santo Antão op de Kaapverdische eilanden. Dat betekent dat het Kaapverdische groep dit jaar haar 40ste verjaardag viert. Met hun komische voorstellingen ontwikkelt het gezelschap zich vanaf de oprichting direct tot de populairste theatergroep van Kaapverdie. Dit jubileum zal het hele seizoen gevierd worden met een feestelijk en gevarieerd programma. Vanaf maart wordt het seizoen afgetrapt op de eilanden Santo Antão, Sal en São Nicolau. Daaropvolgend de Europa Tour. De officiële viering zal plaatsvinden in Rotterdam, de stad waar Juventude een speciale band mee heeft.

   

  Op deze avond nemen wij jullie mee op een reis vol gezelligheid, humor en sluiten wij de avond af met live muziek en een Afterparty tot 02:00 uur.

   

  Gast artiesten:

  Dina medina (Vocalist)

  Dino Oliveira (Zanger)

  Beto Alves (Zanger)

  Shauntell Baumgard (Violist)

  Djoy Delgado en Band

   

  Afterparty:

  Dj La Cruz 

  Dj Ivandro Varela 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen tickets retour

   

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  do 27 jun 2024

  Dwars door fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart. 

  ‘No man is an island’ (John Donne, 1624) 

   

  Met hun gloednieuwe show BROTHERS brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) nemen ze je mee in hun oneindige universum. Een eigen kosmos van magie en muzikaliteit, met spectaculaire en hilarische halsbrekende toeren. Een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen. 

 • De Race Theatershow: Helden!

  Met Olav Mol & Jack Plooij
  wo 3 jul 2024

  De Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport in Nederland. Dit komt mede doordat Max Verstappen in 2021 als eerste Nederlander wereldkampioen werd en inmiddels drie wereldtitels op zijn naam heeft staan. Deze fantastische momenten werden uiteraard voorzien van het gevatte commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. 

   

  Olav Mol is al sinds 1991 commentator bij de GP's en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Een grotere expert dan Mol op het gebied van Formule 1 bestaat er niet. Van de geschiedenis tot aan obscure feitjes, Mol weet het allemaal. Verslaggever Jack Plooij interviewt coureurs en teambazen al ruim 20 jaar. Samen verzorgen ze sinds 2022 het exclusieve live raceverslag voor Grandprix Radio.

   

  Nu staan Mol en Plooij voor het vijfde jaar samen in het theater met De Race Theatershow om hun passie met de fans te delen. Na hun vorige succesvolle tour, komen ze deze zomer terug met de Race Theatershow: “Helden!”. In deze voorstelling zullen ze veel aandacht besteden aan de Formule 1-helden van toen en nu. Uiteraard geven ze ook een exclusieve kijk achter de schermen met interessante feiten, anekdotes, geheimen en de hoogoplopende rivaliteiten; waar de kenner, maar ook de leek zijn hart aan kan ophalen.

 • De Mol en de Paradijsvogel

  vr 4 okt 2024

  Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

   

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien? 

   

  De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

   

  De Mol en de Paradijsvogel werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de choreografie werd gemaakt door Roy Jonathans. De composities zijn van de hand van Jan Groenteman met aanvullingen van Ezra van Nassauw, die tevens de muzikale leiding heeft over het 4-mans orkest. Het toneelbeeld is van Timo Arling.

  Na het overdonderende succes in DeLaMar, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar de theaters.

 • Sintspektakel (2+)

  Theatershow vol dans, muziek, humor en magie
  za 30 nov 2024
  -
  zo 1 dec 2024

  Sinterklaas komt langs in het oude Luxor Theater. Helaas is zijn mijter zoek... Verstopt door een van de Pieten, maar waar precies? Ze hebben geen idee. Gelukkig staat Laurens paraat met zijn toverkunsten. Wat voorheen onmogelijk leek, wordt werkelijkheid tijdens Sintspektakel.

   

  Ga maar alvast jouw mooiste danspasjes oefenen, want stilzitten is tijdens Sintspektakel geen optie. Nee, lieve ouders, ook jullie ontkomen er niet aan. Wees gerust, jullie worden niet opgescheept met het zoveelste saaie Sinterklaasdeuntje. Alle Sinterklaasnummers zijn verpakt in fantastische meezingers uit jullie jongere jaren. Sintspektakel is een feest voor iedereen!

   

  In deze wervelende theatershow vol dans, muziek, humor en magie zit jong en oud op het puntje van de stoel. Voor de kinderen staat er na de voorstelling limonade klaar!

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
 • Hans Klok

  Face The Future
  vr 17 jan 2025
  -
  zo 19 jan 2025

  De legendarische Nederlandse illusionist Hans Klok maakt zijn terugkeer op het podium met een spectaculaire nieuwe show: Face the Future. Geïnspireerd door de razendsnelle technologische ontwikkelingen in AI en Virtual Reality, nodigt hij je uit om samen met hem een ongelooflijke magische reis door de tijd te maken. 

   

  Het verhaal begint met Hans Klok die een online avatar creëert als oplossing voor de uitdagingen van een illusionist in 2024. 

   

  Echter, deze digitale dubbelganger ontwikkelt al snel een eigen wil en is niet langer van plan dienstbaar aan Hans Klok te zijn. Als dit zelfstandig denkende wezen steeds meer macht vergaart, begint het de wereld van Hans Klok stukje bij beetje over te nemen. De enige manier waarop Hans dit proces kan stoppen is zijn digitale alter ego door de tijd te achtervolgen totdat het een fysieke vorm aanneemt en eindelijk kan worden verslagen. 

   

  Face the Future is een verhaal over het onder ogen zien van jezelf, wat er gebeurt wanneer mens in conflict komt met technologie en een blik op de menselijke kant van Hans Klok. 

   

  Maar bovenal is het een spectaculaire familieshow zoals de wereld nog nooit heeft gezien.  

   

  Magic Seats 

  Voeg met onze Magic Seats een vleugje éxtra magie toe bij het bezoeken van Face the Future. Speciaal geselecteerde stoelen staan niet alleen op de beste plekken in de zaal, ook krijg je na afloop toegang tot de exclusieve meet & greet met de échte Legend of Magic. Onder het genot van een hapje en drankje krijg je de mogelijkheid om die al jaren brandende vraag te stellen én om dit moment met Hans Klok voor de eeuwigheid vast te leggen. Magie was nog nooit zo dichtbij.

 • RB Dance Company

  STORIES: Het RUN – STOP – FALL – RISE dans,- en musicalspektakel
  Reprise
  di 15 apr 2025

  English below!


  Wegens succes is het “IMPRESSIVE”, “THRILLING” en “Triple award winning” dans,- en musicalspektakel STORIES opnieuw te zien in Rotterdam. Choreograaf en producent Romain Rachline Borgeaud weet met zijn groep dansers in een duizelingwekkend energieke voorstelling het publiek een dik uur in de greep te houden. In STORIES beleven we het verhaal van de succesvolle jonge filmacteur Icarus, die in botsing komt met zijn regisseur en vervolgens in zijn eigen film gevangen zit. Deze productie won onder andere een award voor het decor,- en lichtontwerp en is met zijn filmische en sfeerrijke beelden een lust voor het oog om te zien. 

   

  STORIES is een authentieke show,- en dansvoorstelling, maar met de “INCREDIBLE” nieuwe en moderne muziek worden de grenzen van de Urban Jazz en (tap)dans behoorlijk verlegd. De internationale pers is unaniem lovend en roept iedereen op tot een “DON’T MISS IT”. 


  Let op! Deze voorstelling bevat een mix van (Engelstalige) muziek en dans en is daarmee zowel toegankelijk voor Nederlandstalige als niet Nederlandstalige bezoekers.

   

  Meer over Romain Rachline Borgeaud / RB Dance Company

  Romain Rachline Borgeaud is een jonge energieke choreograaf en danser die na zijn opleiding bij Alvin Ailey in New York werkzaam was bij 360° Dance Company en optrad in musicals als: A Chorus Line, Hairspray en door Amerika tourde met onder andere Cats, Singin' In The Rain, Thoroughly Modern Millie en The Buddy Holly Story. Naast actief te zijn als danser schrijft hij muziek voor met name korte Franse films. In 2014 kwam hij terug naar Frankrijk en trad op in musicals als Le Bal Des Vampires, Singin' In The Rain en 42nd Street om zich vervolgens te storten op het maken van songs, te choreograferen voor Disneyland Parijs en zijn eigen RB Dance Company op te richten. Met STORIES weet hij alle disciplines die hem gevormd hebben te combineren in een energieke “NOT TO BE MISSED” dans,- en musicalspektakel. 


  English

  The "IMPRESSIVE", "THRILLING" and "Triple award winning" dance and musical spectacle STORIES will return to Rotterdam. Choreographer and producer Romain Rachline Borgeaud and his troupe of dancers manage to keep the audience gripped for a good hour in a dizzyingly energetic performance. In STORIES, we experience the story of successful young film actor Icarus, who collides with his director and is subsequently trapped in his own film. This production won an award for set and lighting design, among others, and with its cinematic and atmospheric images, it is a joy to watch.  

   

  STORIES is an authentic show,- and dance performance, but with the "INCREDIBLE" new and modern music, the boundaries of Urban Jazz and (tap)dance are pushed considerably. The international press is unanimously praising it and calling on everyone to "DON'T MISS IT". 

   

  This production features a mix of (English) music and dance and is therefore accessible for people who do not speak Dutch.

  More about Romain Rachline Borgeaud / RB Dance Company. 

  Romain Rachline Borgeaud is a young energetic choreographer and dancer who, after training with Alvin Ailey in New York, worked at 360° Dance Company and performed in musicals such as: A Chorus Line, Hairspray and toured in the US with Cats, Singin' In The Rain, Thoroughly Modern Millie and The Buddy Holly Story, among others. Besides being active as a dancer, he writes music for French short films in particular. In 2014, he returned to France and performed in musicals such as Le Bal Des Vampires and 42nd Street before throwing himself into songwriting, choreographing for Disneyland Paris and founding his own RB Dance Company. With STORIES, he manages to combine all the disciplines that shaped him into an energetic "NOT TO BE MISSED" dance, dance and musical show.