Weergave opties
 • Cor Potcast LIVE - EK Special

  Maarten, Thomas en Bart in Oranje!
  di 7 mei 2024
  en
  ma 13 mei 2024

  We zijn er weer bij! Oranje doet mee aan het EK, het toernooi dat stiekem ook veel leuker is dan de mondiale grote broer. Niks zwoegen in de woestijn, maar lekker ballen in de Alpen en het Ruhrgebied - net als in ‘88. Wordt het Nederlands Elftal deze zomer opnieuw “een mooi stel?”


  Nog voordat de clubcompetitie is afgelopen raken de jongens van de Cor Potcast al besmet met Oranjekoorts. In de EK Special van de Cor Potcast LIVE duiken Maarten, Thomas en Bart in de kleedkamergeheimen van het eindtoernooi. Wat maakt een echte toernooivoetballer? Kan je nu wél of niét trainen op een bloedstollende penaltyserie? En wie was de beste trophy lifter ooit?


  In een vol programma gaan de heren onder meer in gesprek met een echte EK-ganger en gidsen ze je -met de topografische skills van Bart- langs de uithoeken van ons continent. Wie is de onbekende voetballer die zich dit EK naar een ongekende transfer speelt? En welk land draagt het mooiste shutje? In deze EK Special wordt zelfs de grootste clubfanaat een echte Oranjefan.

   

  • Maarten de Fockert keept bij SteDoCo, is voormalig profvoetballer en host van de Cor Potcast. Maarten verdedigde in de jeugd 5 x het doel van Oranje en liet 8 goals door.
  • Thomas Verhaar is assistent-trainer van Excelsior Rotterdam, voormalig profvoetballer en host van de Cor Potcast. Zijn lang gekoesterde wens om een EK wedstrijd van Oranje te bezoeken met een opblaasbare molen op zijn hoofd, is nog niet in vervulling gegaan.
  • Bart Vriends is voetballer bij Sparta Rotterdam en host van de Cor Potcast. Bart hoopt stiekem nog op een plekje bij de selectie voor het komende EK.

   

  De Cor Potcast LIVE is een samenwerking tussen FC Afkicken, de producent van de Cor Potcast, en Haagsch College, producent van theatercolleges.

   

  De verwachte eindtijd van deze voorstelling is 21.45 uur.

 • The Last Five Years

  Theatraal college: brave new remake
  za 25 mei 2024

  NANOEK ontwikkelt een brave new remake van de succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years. Aan de hand van liveoptredens van een ijzersterke cast (Jolijn Henneman & Timo Tembuyser) bespreken we de elementen die langskomen bij het ontwikkelen van zo’n gloednieuwe versie door een all-female team.

   

  Samen met bijzonder hoogleraar Musical Millie Taylor én het publiek duiken we in de dramaturgie en structuur van het stuk, bestuderen we de female gaze, bespreken we de rol van de regisseur, onderzoeken we de functie van de choreografie en lichten we de techniek en invloed van vertalen toe. Een theatraal en muzikaal potje #womensplaining!

   

  NANOEK werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. Met The Last Five Years brengt NANOEK in seizoen 2024/2025 voor het eerst een bestaande musical naar de theaters.

   

  “NANOEK is fris, eigenzinnig en werkt onmiskenbaar aan een nieuwe definitie van musical. Tijdens O. hun nieuwste project in intieme setting, volgend jaar te zien in Oude Luxor Theater!” – Hans Blik, zakelijk directeur O.

   

  Deze voorstelling is onderdeel van O. Festival for Opera. Music. Theater., de kaartverkoop loopt dan ook via O. Benieuwd naar O.? Kijk voor meer informatie op o-festival.nl/tickets.

   

  • Geen drankje inbegrepen
 • Europa Draait Door LIVE

  De Verkiezingsshow
  ma 27 mei 2024

  Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.

   

  In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor die verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met Nieuwsuur-journalist Saskia Dekkers. Waarom blijft Europa worstelen met migratie? En wat staat ons te wachten als we Polen en Hongarije achterna gaan?

   

  Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere avond dus niet!

   

  Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO

  Wat staat er op het spel voor Europa?

 • De volksjury LIVE

  De zaak J.F.
  do 30 mei 2024

  De opzet van de volksjury is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over (on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Altijd met een fles cava.

  Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck lanceerden in 2017 de eerste true crime podcast in België. Vandaag is de volksjury met 400.000 luisteraars per maand gigantisch populair, zowel in België als in Nederland. Crimineel goeie cijfers!

  In 2024 brengen Laura en Silke hun succespodcast voor het eerst LIVE in Nederland. Elke show is volstrekt uniek, met telkens een nieuwe (on)opgeloste moordzaak uit binnen- of buitenland. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal, kan eigen theorieën delen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond verbroken door een joke, een schaterlach en het bruisen van de cava.

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour

   

 • Roxane van Iperen

  Eigen welzijn eerst
  ma 24 jun 2024

  Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.

  Binnen twintig jaar tijd zijn populistische partijen in heel Europa opgeschoven van een marginaal verschijnsel naar het centrum van de macht. Behouden wat je hebt en nostalgie naar het verleden is steeds vaker de heersende levenshouding.

  Tijdens deze avond wordt Roxane geïnterviewd over de opkomst van het populisme, de terugtrekkende beweging van burgers – weg van vooruitgangsdenken en kansengelijkheid – in een tijdperk waarin culturele antwoorden op economische problemen worden gegeven. 

  Een avond over de ‘fear of falling’ van de middenklasse, momfluencers, wellness-rechts en de zucht naar radicale sentimenten. Roxane gaat verder dan haar succesvolle essay en laat zien wat de samenleving nodig heeft om los te komen van de angst voor de onbekende ander.

  Roxane van Iperen is auteur van bestsellers als 't Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. In 2021 schreef ze het boekenweekessay De genocidefax.

  Theateravond met Roxane van Iperen

 • De Race Theatershow: Helden!

  Met Olav Mol & Jack Plooij
  wo 3 jul 2024

  De Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport in Nederland. Dit komt mede doordat Max Verstappen in 2021 als eerste Nederlander wereldkampioen werd en inmiddels drie wereldtitels op zijn naam heeft staan. Deze fantastische momenten werden uiteraard voorzien van het gevatte commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. 

   

  Olav Mol is al sinds 1991 commentator bij de GP's en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Een grotere expert dan Mol op het gebied van Formule 1 bestaat er niet. Van de geschiedenis tot aan obscure feitjes, Mol weet het allemaal. Verslaggever Jack Plooij interviewt coureurs en teambazen al ruim 20 jaar. Samen verzorgen ze sinds 2022 het exclusieve live raceverslag voor Grandprix Radio.

   

  Nu staan Mol en Plooij voor het vijfde jaar samen in het theater met De Race Theatershow om hun passie met de fans te delen. Na hun vorige succesvolle tour, komen ze deze zomer terug met de Race Theatershow: “Helden!”. In deze voorstelling zullen ze veel aandacht besteden aan de Formule 1-helden van toen en nu. Uiteraard geven ze ook een exclusieve kijk achter de schermen met interessante feiten, anekdotes, geheimen en de hoogoplopende rivaliteiten; waar de kenner, maar ook de leek zijn hart aan kan ophalen.

 • Amerikaanse Verkiezingsshow 2024

  Welke toekomst kiest Amerika?
  do 31 okt 2024

  Wordt het toch weer Donald Trump? Of mag Joe Biden door tot zijn 86e? De Amerikaanse presidentsverkiezingen bepalen niet alleen de toekomst van het diep verdeelde land, maar ook dat van de rest van de wereld. Staat de democratie echt op het spel? En kan Europa blijven rekenen op Amerikaanse bescherming?

   

  In de Amerikaanse Verkiezingsshow duiken journalisten Laila Frank (o.a. Op1 en NPO Radio 1) en Bernard Hammelburg samen met VS-correspondent Jan Postma (beiden BNR Amerika Podcast) diep in de Amerikaanse politiek en samenleving. Met pakkende verhalen en scherpe analyses nemen ze je mee naar het veelzijdige en fascinerende Amerika van nu.


  Van de spannende campagnestrijd tot aan de diepere onderstromen in de snel veranderende samenleving - in de interactieve en dynamische Amerikaanse Verkiezingsshow vertellen Laila, Bernard en Jan alles wat je moet weten om de cruciale presidentsverkiezing echt te begrijpen. 

   

  Laila Frank is journalist en Amerikadeskundige voor o.a. Sophie & Jeroen, Op1, NPO Radio 1 en De Groene Amsterdammer. Ook maakt ze de NPO Radio 1 podcastserie Welkom in Washington.

   

  Bernard Hammelburg is een van de bekendste Amerika-deskundigen. Hij is presentator van BNR De Wereld en maakt samen met Jan de BNR Amerika Podcast. Bernard was jarenlang Amerika-correspondent.

   

  Jan Postma is Amerika-correspondent voor BNR Nieuwsradio en verschillende andere media. Vanuit standplaats Washington DC houdt hij in het hele land de vinger aan de pols.

 • Charlotte Labee theatertour

  Ontdek de kracht in jouw leven
  Première
  vr 8 nov 2024

  Leef jij een leven waarin jij zelf het verhaal schrijft? Een verhaal waarin jij vol overgave, vertrouwen en energie in het middelpunt staat? Na het succes van de uitverkochte Overprikkeld Brein Tour komt Charlotte Labee terug met een nieuwe theatertour. Charlotte neemt je mee op ontdekking naar hoe jij de kracht in je eigen leven kunt (her)ontdekken en weer grip krijgt op je eigen leven. 

   

  Het enige waar je grip op hebt, ben jijzelf. Alles start bij jou. Laat jij je constant tegenhouden in te doen wat jij echt wil doen en bereiken? Leef je niet vanuit je eigen behoeften, maar de eisen van een ander? Word je geblokkeerd door trauma’s uit het verleden die je maar niet kunt doorbreken en in de weg staan van jouw vrijheid? Of voel jij weerstand die je tegenhoudt bij iedere stap naar verandering? Het is tijd om jezelf te bevrijden van die beperkingen van jouw eigen brein. Om naar jouw interne behoeftes te leren luisteren en volledig vanuit jezelf te durven leven.

   

  Charlotte neemt je mee op ontdekking naar hoe jij de kracht in je eigen leven kunt (her)ontdekken en weer grip krijgt op je eigen leven. Leer hoe jij belemmerende patronen doorbreekt en jouw brein inzet om te komen waar je wil zijn. Zeg ja tegen een vrij leven vol energie en vertrouwen.

   

  • Geen paskortingen