Feestdagen in Luxor

Vier je feestdagen in Luxor

Events in dit thema

 • MELK

  Een motherfokking musical
  di 12 dec 2023

  Wij zijn de moeders.

   

  MELK is een brave new musical over liefde, woede, spijt, teleurstelling en blijdschap, waarin het moederschap in al haar facetten wordt getoond. We vertellen verhalen voorbij de roze wolk en omarmen de twijfels en tegenstellingen van het ouderschap.

   

  Je ziet een moeder die uit wanhoop in haar kofferbak gaat liggen, de enige plek waar ze echt niets meer moet. Ouders die niet alleen hun kind verliezen, maar langzaam ook elkaar. Het kind dat het ge-moeder soms spuugzat is. De persoon die geen kinderen wil, het stel bij wie het niet lukt, de vrouw bij wie het er gewoon nooit van gekomen is. De aanstaande vader die zich misschien ook wel moeder voelt.

  Een ‘motherfokking’ musical voor iedereen: want zit er niet een beetje moeder in ons allemaal?

   

  MELK zal je wiegen op een score van elektronische muziek vol eerlijkheid, lef en humor, gemaakt en verteld door een collectief van explosief nieuw musicaltalent.

   

  Voorgesprek

  Van 19.00-19.30 uur zal er een voorgesprek plaatsvinden met castleden en de regisseur van MELK over het thema moederschap en het ontwikkelen van een nieuwe musical. Het voorgesprek is kosteloos en voor iedereen toegankelijk. Het vindt plaats op het entresol op de eerste verdieping. Wees welkom!

   

  Recensies

  “Aangename, onopgesmukte productie over moeders en kinderen” – Volkskrant ***

   

  “Regisseur Anouk Beugels wil met het gezelschap NANOEK ‘Brave New Musicals’ maken. (…). Na Lokroep, de #wetoo musical slaagt ze daar opnieuw in.” – Trouw ****

   

  “Op een score van elektronische muziek laat NANOEK weer een frisse wind waaien door de musicalwereld” – Theaterkrant

   

  “Het acteerwerk is ingetogen, waardoor er intieme momenten ontstaan” – NRC ****

   

  “Dommershausen (…) vat emoties en ideeën rond moederschap in nummers vol melodieuze samenzang én elektronische beats” – NRC ****

   

  “De prachtige stemmen van de cast slepen je mee in de liedjes” – Musicalsites ****

   

  “MELK (…) is een krachtige viering van het moederschap in al zijn complexiteit, geserveerd met een stevige dosis lef en humor” – Broadway in Holland ****

 • Boekestijn en De Wijk

  Eindejaarsshow
  wo 13 dec 2023

  Nu Nederland, straks Amerika: het Westen moet op zoek naar nieuwe leiders. Tegenstrevers China en Rusland hebben hun sterke mannen maar die maken er ook een potje van; de rest van de wereld kijkt angstvallig toe en weigert vaak partij te kiezen.

  Terwijl Nederland een kabinet formeert in oorlogstijd en in de VS de Amerikaanse democratie en Europese veiligheid op het spel staan, zien Boekestijn en De Wijk zich genoodzaakt tot een cursus leiderschap, geschikt voor democraten én potentaten.

  Boekestijn en De Wijk kijken terug op een jaar oorlog en vooruit naar wat ons te wachten staat in een wereld die anders zal zijn dan we hadden gedacht en gehoopt. Een avond doemdenken voor de hele familie!

 • Micha Wertheim

  Voor Twaalven
  Oudejaars
  do 14 dec 2023

  "Eindelijk is het zover, uw lievelingscabaretier, die door anderen niet begrepen wordt, maar die u wel kunt waarderen, mag het oude jaar afsluiten op NPO1. U kunt daar bij zijn. Live, en rechtstreeks vanuit ons theater  en wel op donderdag 14 december. Hoe dat kan? Dat zal op de avond zelf moeten blijken.”

   

  • Geen paskortingen
 • Guus Meeuwis

  Uit Het Hoofd
  vr 15 dec 2023

  Guus Meeuwis komt na 5 jaar terug in de theaters met zijn nieuwe voorstelling ‘Uit het hoofd’. Een klinkende muzikale avond met, naast zijn bekende werk, een hoofdrol voor de liedjes van zijn gelijknamige dubbelalbum dat dit jaar verschijnt.

  De zanger kijkt er naar uit om weer thuis te komen in de theaters. Na een zomer van grote gebaren in het stadion is het heerlijk om het kleine geluk te zoeken in een mooie volle zaal van een theater of schouwburg. Tijd voor elkaar.

  Samen met zijn band staat hij garant voor een avond vol mooie verhalen en muziek. Onder regie van Servé Hermans spelen ze een voorstelling waarin het draait om het tellen van je zegeningen.

  "Ieder liedje is een stukje uit m’n hoofd, een hersenspinsel gegoten in muziek, dat ik graag met je wil delen. Soms om te vieren, soms om te bemoedigen. De ene keer om te bespiegelen, de andere keer om te bezinnen. Om te troosten, om te verwonderen. Het komt allemaal voorbij. Je mag zelf kiezen welk stukje je nodig hebt.

  Een nieuw geluid, nieuwe energie: precies zoals ik me voel. Ik kijk er naar uit om de muziek met jullie te delen in het theater!"

   

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  REPRISE
  vr 15 dec 2023
  -
  di 13 feb 2024

  Volgens de pers hoort Groenendijk thuis in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook! 

  Afgelopen twee theaterseizoenen speelde Richard Groenendijk deze theatervoorstelling in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en laaiend enthousiast publiek op, maar ook de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. De prijs voor de beste voorstelling van het seizoen in de categorie entertainment. Het lied 'Ik hoop het wel' uit deze show kreeg bovendien een nominatie voor de prestigieuze Annie MG Schmidtprijs.

  Wegens het enorme succes is Richard Groenendijk dit seizoen nógmaals in een aantal geselecteerde theaters met ‘Voor iedereen beter’ in het land te zien. Een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard wel. ‘Voor iedereen beter’ is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend. Een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Meer dan 150.000 mensen gingen je al voor, dus kom ook van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

  De pers over "Voor iedereen beter"
  “Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is”
  - Volkskrant ★★★★

  "De lach golft zoals we dat van Toon Hermans in Carré kenden" - Theaterkrant

  "Richard Groenendijk is zijn volledige zelf" - De Telegraaf

  “...een van de beste entertainers van Nederland” - Het Parool

  • Geen last minute / paskortingen
 • Sila

  Live!
  za 16 dec 2023

  De enorm populaire en succesvolle Turkse zangeres; Sila gaat schitteren in Rotterdam !

   

  Sila is een zangeres, songwriter en producer. Haar unieke, krachtige stemgeluid en haar podiumpresentatie als powervrouw zijn kenmerken waarmee Sila zich op de kaart van de Turkse muziekwereld heeft gezet.

   

  Ze maakte haar debuut als solo-zangeres in 2007 met de album “Sila” dat ook gelijk tot de beste album van het jaar werd uitgeroepen. Er staan inmiddels 9 albums en vele hits op haar naam.

   

  Na vele successen en een reeks aan uitverkochte zalen in binnen en buitenland staat ze dan nu eindelijk samen met haar voltallige band op zaterdag 16 december in het Nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

   

  Dit wil je niet missen!

   

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
 • Een avond gezelligheid

  Lies Visschedijk & Aaf Brandt Corstius
  ma 18 dec 2023

  Ze zijn vriendinnen voor het leven, maar stonden nog nooit met elkaar op een podium. Gelukkig komt daar deze winter verandering in. Lies en Aaf helpen je namelijk de donkere dagen door met een hartverwarmende theatervoorstelling. Een avond vol verhalen, bespiegelingen, natuurlijk een quiz, muziek en misschien zelfs wel wat zang en dans. Blijf niet binnen zitten kniezen; sleep jezelf naar het theater en dompel je onder in een avond met Lies en Aaf. Een avond gezelligheid.

   

  Spel:                Lies Visschedijk & Aaf Brandt Corstius

  Regie:              Kiki Jaski

  Productie:        Miscellaneous Experts

 • De Notenkraker

  Een magisch kerstsprookje
  ma 18 dec 2023

  Beleef het ultieme Kerstgevoel bij het klassieke ballet ‘De Notenkraker’

  Stel je voor: het is Kerstavond en bij de familie Stahlbaum is het tijd voor cadeaus. Clara krijgt van haar peetvader een prachtige notenkrakerpop. ’s Nachts verandert hij in een knappe prins, die Clara meeneemt naar een avontuurlijke sprookjeswereld. Samen met een leger tinnensoldaatjes, trekken ze ten strijde tegen de valse muizenkoning en reizen ze verder langs onder meer het mierzoete Snoepgoedrijk.

   

  Avond uit met het hele gezin

  Het klassieke ballet ‘De Notenkraker’ is adembenemend en een feest voor het hele gezin. Het ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora is vermaard om zijn prachtige vertolkingen van de klassieke balletten.  Jong en oud genieten van het prachtige decor, de glimmende kostuums en de wonderlijke danspassen. U heeft gegarandeerd een heerlijk Kerstgevoel na afloop van de voorstelling.

   

  De wereldberoemde muziek van Tsjaikovski

  Uitgevoerd door een symfonisch orkest, komt de prachtige muziek van Tsjaikovski tot leven. Laat je met elke noot verder meevoeren in de sprookjesachtige wereld. Al meer dan 130 jaar lang is deze muziek wereldwijd een publiekstrekker en daardoor overtuigend een klassieker. Samen met de spectaculaire choreografie wordt het een onvergetelijk avontuur!

 • Lebbis & Jansen

  Subliem
  Oudejaars 2023
  di 19 dec 2023

  Er zijn in het leven altijd dingen die je niet verwacht. Mark Rutte die zich iets herinnert. Mooi weer op de camping. Een talkshowtafel zonder Angela de Jong. Linkse samenwerking. Een dag zonder ‘deugen’ of ‘woke’ of ‘polarisatie’ Een nieuwe voorstelling van lebbisenjansen. En laat dat nou gewoon gaan gebeuren, najaar 2023, ruim 4 maanden, ruim 80 voorstellingen, in geselecteerde theaters..

  SUBLIEM is de Oudejaars 2023 van Hans Sibbel, veelvuldig bekroond cabaretier en kinderboekenschrijver, en Dolf Jansen, liefhebber van rauwe groente en verdwalen. Voor Dolf wordt het zo ongeveer zijn 35e oudejaars, voor Hans is het een terugkeer naar zijn jeugdliefde. En in de voorstelling heeft hij ook heel veel zin! Najaar 2023 wordt, dankzij Lebbis maar zeker ook Jansen, SUBLIEM.

   

  • Geen paskortingen
 • MAMMA MIA!

  De romantische musical met de hits van ABBA
  di 19 dec 2023
  -
  zo 7 jan 2024

  De muziek van ABBA is weer helemaal ‘in the picture’, dus tijd voor een gloednieuwe versie van de musical MAMMA MIA! 

   

  MAMMA MIA! is een absoluut feest met de grootste hits van ABBA in een heerlijk verhaal vol romantiek en humor. 

   

  Met in de sterrencast naast Brigitte Heitzer als Donna en René van Kooten als Sam, ook 
  Carolina Dijkhuizen, Dennis Willekens, Barry Beijer, Wieneke Remmers, Samir Hassan en Soraya Gerrits. 

   

  Sophie staat op het punt om te trouwen en heeft de wens om op een zonnig Grieks eiland door haar vader te worden weggegeven. Maar wie is haar vader?! Haar vrijgevochten moeder Donna wordt door de zoektocht van Sophie plotseling geconfronteerd met haar turbulente verleden en drie voormalige liefdes. De populaire musical MAMMA MIA! is zonder twijfel een sensatie. Wereldwijd werd de musical al door meer dan 60 miljoen bezoekers gezien. 

   

  Exclusief optreden René van Kooten


  Op 22, 23, 29, 30 december en 5, 6 januari zal René van Kooten samen met een pianist na de voorstelling een intiem optreden verzorgen in Café Dox. Hij zal liedjes ten gehore brengen die hij zelf fijn vindt om te zingen. Regelmatig zal er nog een castlid van MAMMA MIA! aansluiten.

   

  Creatives
  Vertaling: Jeremy Baker
  Regie: Martin Michel
  Muzikaal leider: Billy Maluw
  Choreografie: Chiara Re
  Decor: Eric van der Palen
  Licht: Coen van der Hoeven
  Kostuums: Arno Bremers

 • Javier Guzman

  Laatste wissel
  wo 20 dec 2023

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Roué Verveer

  A very funny Christmas
  do 21 dec 2023
  en
  vr 22 dec 2023

  Kerst is de favoriete feestdag van bijna alle Nederlanders, maar al helemaal van comedian Roué Verveer. ‘A very funny Christmas’ is een hartverwarmende kerstshow. Ouderwetse gezelligheid verpakt in een heerlijke feel-good show vol met comedy, zang, dans, mooie verhalen en een live band. All Roué wants for Christmas.. is YOU!

 • Ton Kas

  (alvast een) VROLIJKE KERST met TON KAS
  za 23 dec 2023

  De nieuwste en mogelijk laatste in m’n flauwekul-reeks. 

  Ik doe eigenlijk twee shows: Alvast een VROLIJKE KERST met TON KAS en VROLIJKE KERST met TON KAS. Want Kerst duurt maar twee dagen, dus VROLIJKE KERST ook...

  ‘Is dit dan een themavoorstelling over Kerst?’ Nee, nul komma nul. Maar als beroeps-chagrijn moet ik gewoon lachen om VROLIJKE KERST. Dus eh

  Want voor de rest wordt het gewoon dezelfde melige shit als anders, maar met nog iets meer ballen.

   

  • Geen paskortingen
 • The African Mamas

  The Soul of Christmas
  zo 24 dec 2023

  Soulmuziek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Afro-Amerikaanse identiteit. Door mensen als Rosa Parks, Dominee Martin Luther King en Claudette Colvin hervond de zwarte gemeenschap hun trots om zwart te zijn, bewust van de Afrikaanse achtergrond. Zo werd in die tijd het Afro kapsel weer razend populair. Soul kwam voort uit de traditionele gospel muziek, maar ook de voor soul kenmerkende geïmproviseerde kreten en het zogenaamde ‘call and response’, is iets wat aan Afrikaanse muziek is ontleend. Kortom, soul heeft ondanks dat het in Amerika is ontstaan, zijn roots in de Afrikaanse muziek.

   

  The African Mamas brengen de soul terug naar het Afrikaanse continent in een sfeervol kerstprogramma met muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul. Aangevuld met prachtige harmonieën en Afrikaanse traditionals waar we The African Mamas van kennen. Een hartverwarmend en kleurrijk programma dat iedereen in beweging zal brengen.

  Come and Celebrate Christmas South African Style with The African Mamas!

 • Whatever Happened To Christmas

  Met Leo Blokhuis, Ricky Koole, Ellen ten Damme, Alain Clark e. a.
  di 26 dec 2023

  Een muzikale kerstvoorstelling met Leo Blokhuis en Ricky Koole, Ellen ten Damme & Alain Clark. 

   

  Whatever Happened to Christmas viert Kerst zoals Blokhuis en Koole dat thuis doen. In een hartverwarmende avond vol prachtige kerstmuziek en mooie verhalen, waarin natuurlijk de nodige kerstklassiekers niet zullen ontbreken. 

   

  Leo Blokhuis vertelt op zijn welbekende manier de verhalen rond de mooiste kerstliedjes. Ricky Koole, Ellen ten Damme en Alain Clark worden begeleid door de Rotterdamse band Ocobar, aangevuld met toetsenist Roel Spanjers.

 • Rhythm of the Dance

  The Christmas Show
  wo 27 dec 2023

  In ‘Rhythm of the Dance’ brengen jonge Ierse topartiesten op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans op spectaculaire wijze voor het voetlicht. Laat u in vervoering brengen door de dansers en danseressen - voor een deel afkomstig uit de befaamde Riverdance-shows, aangevuld met live musici en vocalisten.

  Beleef nu dit meeslepende dansspektakel in kerstsfeer. Een weergaloos avondje uit in december.

   

  Bijna 15 jaar stond deze authentieke Ierse dansvoorstelling jaar na jaar tijdens de Kerstperiode in de Nederlandse theaters. En met veel succes; enthousiast publiek, groeiend aantal bezoekers en uitverkochte zalen. Nu zijn ze eindelijk weer te zien in Nederland. Een dansvoorstelling zoals deze volgens de Ieren zou moeten zijn; een traditioneel spektakel vol opzwepende dans en live gespeelde muziek.

   

  Rhythm of the Dance trok de afgelopen twintig jaar al meer dan 14 miljoen toeschouwers uit 52 verschillende landen, verdeeld over vier continenten.

 • The Chicago Funk

  A Tribute to the Legendary Earth, Wind & Fire
  do 28 dec 2023

  The Chicago Funk brengt een eerbetoon aan de muziek van Earth, Wind & Fire. Finalist in het tweede seizoen van het SBS6 televisieprogramma ‘The Tribute, Battle of the Bands’, waarbij ze hoge ogen gooien bij het publiek! 

   

  De liefde voor de oude soul, disco en motown muziek zit in hun aard. De show is een wervelwind aan hits die voorbij komen en last but not least zal dit feestje bij iedereen het disco vlammetje doen ontwaken. In samenwerking met Amerikaanse creative director David A Tobin hebben ze alles op alles gezet om de juiste sound, tot in de perfectie, eruit te halen. “Als jij je ogen dicht doet, dan moet Earth, Wind & Fire voor je staan”, dat is het uitgangspunt van deze 12-koppige tribute band. 

   

  De originele popgroep Earth, Wind and Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen moesten blijven en eer aangedaan worden. Die stemmen zijn gevonden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en David Goncalves.

   

  De muzikale tribute sensatie neemt je mee terug naar de 70’s en 80’s. Alle hits zoals ‘Boogie Wonderland’, ‘In the Stone’, ‘After the Love has Gone’ en natuurlijk wereldhit ‘September’ komen voorbij. Trek je disco outfit uit kast en groove mee tijdens deze waanzinnige show!

 • Vuile Huichelaar

  De Foute Liedjes Parade
  vr 29 dec 2023

  Als kippensoep voor de ziel gaat Vuile Huichelaar door het land. Begonnen als meezingprogramma voor de bedrogen vrouw is Vuile Huichelaar inmiddels een begrip onder duizenden vrouwen en (inmiddels ook) mannen. 

  Met een parade aan heerlijk foute liedjes en dito types leggen de koninginnen van het meezingcabaret Paulette Willemse en Saskia van Zutphen menig hedendaags probleem bloot. Spits, herkenbaar, krankzinnig en brutaal, maar nooit ordinair is ook deze show een masterclass in zorgen vergeten, samen zijn, omdenken en pret maken.

  Wij van Vuile Huichelaar zeggen: Kom naar de Foute Liedjes Parade van Vuile Huichelaar!

 • Het Feest van Tante Rita (4+)

  De musical
  za 30 dec 2023

  Wie kent de hits van Minidisco niet? Bekend van onder andere ‘Coco Loco’, ‘Dans met Tante Rita’, ‘Theo Theo’, ‘De Dieren uit De Dierentuin’ en natuurlijk ‘Tsjoe Tsjoe Wa!’

  De makers van de bioscoopfilm brengen ‘Het Feest van Tante Rita’ naar het theater in een compleet eigen musical!

  Kom alvast in de stemming en bekijk de bioscoopfilm via deze link

  Als Theo en Lulu voor het eerst alleen naar het grote dansfeest van Tante Rita gaan, beleven ze een hilarisch avontuur in het Tsjoe Tsjoe Wa-bos en ontmoeten ze de meest bijzondere figuren. 

  Met de aanstekelijke Minidisco-liedjes, een enthousiaste cast, prachtige meerstemmigheid en bijbehorende choreo’s, een heerlijk decor en hilarische scènes is ‘Het Feest van Tante Rita’ de vrolijkste musical voor de hele familie! 

  Na afloop is er in de foyer nog een heerlijke meedans-Minidisco voor alle kinderen.

  • Geen paskortingen
 • De Efteling Musical (4+)

  Een Gi-ga-gantische avontuur
  wo 3 jan 2024
  -
  do 4 jan 2024

  Vanuit het Sprookjesbos in de Efteling komen Klein Duimpje, Heks, Wolf, Roodkapje, Assepoester, Draak en vele andere Sprookjesbosbewoners naar het Luxor Theater!

  Groot, groter, het allergrootst!

  Klein Duimpje is er helemaal klaar mee. Hij wil niet meer klein zijn maar groot! ‘Maar hoe wordt iemand groot?’, vraag Klein Duimpje zich af. Daar heeft Heks wel een sluw plannetje voor… ‘Kracht van groot, kracht van klein, laat het één andere het zijn!’ Hop! Ze tovert Klein Duimpje tien keer zo groot! Maar is groter zijn eigenlijk wel leuker?

  Zing en dans mee tijdens deze vrolijke, interactieve familie-musical en ontdek samen hoe het is om groot of klein te zijn!

  • Geen paskortingen