Inleidingen bij opera en dans

Gerard Legeland (inleider opera en operette)Bij de meeste opera- en dansvoorstellingen in het nieuwe Luxor kunt u een inleiding bijwonen die wordt verzorgd door Gerard Legeland (opera/operette) en Jacq. Algra (dans). Met behulp van interviews en beeld- en geluidsfragmenten krijgt u achtergrondinformatie over de voorstelling die u gaat bezoeken.

De kosten bedragen doorgaans € 4,50 p.p. Reserveer uw kaarten voor de inleiding gelijktijdig met uw toegangskaarten of apart via 010 - 484 33 33.

De inleiding wordt veelal gehouden in de Maasfoyer. Er is een beperkte beschikbaarheid.

Inleiders
Gerard Legeland (foto) is klassiek zanger, dirigent, operadeskundige en inleider bij meerdere culturele instellingen in het land. Hij verzorgt ook de operacursus, die het Luxor Theater samen met de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg organiseert.

Jacq. Algra studeerde Theaterwetenschap, Nederlandse Taal- en Letterkunde en muziek. Ze schrijft artikelen en recensies voor Het Parool, Theaterkrant.nl en DansMagazine. Ze programmeert improvisatiesessies voor dansers en musici en geeft cursussen dansgeschiedenis en -analyse. Daarnaast verzorgt ze inleidende lezingen en interviews rondom live dansvoorstellingen en dansfilms voor o.a. Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Conny Janssen Danst, Holland Festival, Holland Dance Festival, Julidans en Cinedans-Dance on Screen.
 

 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.