Leer meer over opera

Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg. De operacursus bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theatersmet drie cursusavonden in de Doelen. De cursusavonden vinden plaats steeds binnen één of twee weken voordat u de voorstelling bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet daarop de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En u duikt natuurlijkdieper in de opera die u gaat bezoeken.

OPERACURSUS 2017-2018

Opera 1
LA CLEMENZA DI TITO (MOZART)
Door het Orkest van de achttiende eeuw 
La clemenza di Tito speelt zich af in Rome in het jaar 79. Vitellia, dochter van keizer Vitellius die een aantal jaren geleden opzij is gezet, hoopt toch de troon te bereiken door keizer Titus te verleiden. Maar Titus heeft een oogje op Berenice. De beste vriend van Titus, Sextus, heeft daarentegen gevoelens voor Vitellia. Genoeg stof voor een verhaal over vriendschap, macht, wraak en genade, waar Mozart muzikaal wel raad mee wist!
Cursusavond: do 28 sep. 2017 | 19.30 - 21.30 uur, De Doelen (E. Flipse zaal)
Voorstelling: wo 11 okt. 2017 | 20.15 uur, De Doelen (Grote Zaal)

Opera 2
RIGOLETTO (VERDI)
Door de Staatsopera van Tatarstan
In deze populaire opera van Giuseppe Verdi leeft het publiek mee met de nar Rigoletto. Als bezorgde vader wil hij zijn mooie dochter Gilda beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft. Maar vaders hulp krijgt een tragische wending. Rigoletto draait om tijdloze thema’s als liefde, lust, list en bedrog. De opera bevat Verdi’s mooiste aria’s, zoals ‘La donna è mobile’. Kenners bestempelen deze klassieker als de beroemdste aria aller tijden. De originele versie, in een nieuwe uitvoering van de Staatsopera van Tatarstan..
Cursusavond: do 19 okt. 2017 | 19.30 - 21.30 uur, De Doelen (E. Flipse zaal)
Voorstelling: ma 6 nov. 2017 | 20.00 uur, nieuwe Luxor Theater


Opera 3
DER FLIEGENDE HOLLANDER (WAGNER)
Door de Nederlandse Reisopera
Componist / librettist Richard Wagner vond voor dit volbloed muziekdrama inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen. Deze opera is een absolute must voor diegenen die genoten hebben van Der Ring des Nibelungen of Tristan und Isolde van de Reisopera!
Cursusavond: di 24 apr. 2018 | 19.30 - 21.30 uur, De Doelen (E. Flipse zaal)
Voorstelling: di 8 mei 2018 | 20.15 uur, Rotterdamse Schouwburg (Grote Zaal)


PRIJS
€ 144 p.p. (cursus + eersterangskaarten, incl. 17% korting op de kaarten).

Reserveren
Bel de kassa van de Doelen 010 - 217 17 17 (ma t/m za van 14.00 tot 18.00 uur) of bestel online

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.