Geweest

  • Geweest
    Di 13 okt 2015 ⋅ 20:00

Henny Vrienten
Alles Is Anders

Op 25 september 2015 verschijnt het tweede Henny Vrienten album in een jaar tijd. Na En Toch... zat de Doe Maar-voorman deze zomer in de studio voor opvolger Alles Is Anders, een uitgesproken, persoonlijk en bij vlagen geëngageerd album. Henny Vrienten gaat met zijn band, de twee albums en divers ouder werk de theaters in!

Vóór En Toch... was het 23 jaar geleden dat Henny Vrienten een album uitbracht. Het proces, de reacties en de diverse optredens hebben iets bij hem losgemaakt. “Tijdens het spelen kreeg ik heel veel ideeën voor nieuwe liedjes. In muziek is het vaak zo dat je vlamt als twintiger, hooguit dertiger en als je geluk hebt, ga je dood. Die mazzel had ik niet. Ik heb in de tussenliggende jaren ontzettend veel gedaan en kwam niet toe aan liedjes. Door En Toch... is er iets losgeraakt, waardoor de ideeën maar blijven komen. Alsof er iets gesprongen is in mijn hoofd en dan ook nog met de blinde ambitie om die liedjes op te nemen. Dit komt voort uit een onstuitbare drang van binnen. Volgens mij de enige juiste reden om muziek te maken.” Aldus Henny.

De pers over En Toch...:
‘Uitermate ontroerend’ - AD (****)
‘Omkijken in stijl’ - De Morgen (****)
‘Pure eerlijke gevoelens’ - Festivalinfo (****½)

Op het nieuwe album Alles Is Anders staan veertien nieuwe liedjes met gastbijdragen van onder meer twee zoons, een dochter, Typhoon, zangeres Shirma Rouse en Guus Meeuwis. Het album is extraverter en ook warmer dan zijn voorganger te noemen.

Henny Vrienten begon zijn carrière begin jaren ‘70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Tijdens deze theatertour zal Henny niet alleen nieuwe, maar ook oude liedjes spelen.

Kalender

Oktober 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.