Geweest

  • Geweest
    Ma 20 apr 2015 ⋅ 20:00

Haris Alexiou
Grande dame van de hedendaagse Griekse muziek

Haris Alexiou is onbetwist de “grande dame” in de wereld van hedendaagse Griekse muziek. De charismatische Alexiou is haar carrière in de vroege jaren zeventig gestart en behoort tot de selecte club van vocalisten die meer dan vier decennia de hoogste regionen van de Griekse muziek innemen. Alexiou heeft wereldwijd meer dan 5 miljoen albums verkocht en heeft 30 platina en 13 gouden platen voor haar albums in ontvangst mogen nemen. Door deze successen mag ze zich officieel de commercieel succesvolste Griekse zangeres sinds de introductie van de grammofoonplaat noemen.

Haar karakteristieke stem en charismatische uitstraling brachten Alexiou aan de top, een plek die ze door alle stijlwisselingen heen behouden heeft en nog steeds inneemt. Met treffende directheid bezingt ze dat waar geen woorden voor zijn: vreugde en smart, hoop en pijn, liefde en verlies. Door de jaren heen heeft ze samengewerkt met gerenommeerde componisten zoals Academy Award winnaar Gustavo Alfredo Santaolalla (‘Motorcycle Diaries’), Fragione Philippe, Dirk Michaelis en landgenoten Manolis Famellos, Panagiotis Tsevas en Mihalis Toubouros. Ook heeft Haris Alexiou talloze onderscheidingen en awards gewonnen en heeft ze opgetreden in de bekendste concertzalen op vijf continenten, waaronder twee keer in het Haagse World Forum Theater.

Kalender

April 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.