Geweest

  • Geweest
    Ma 25 mei 2015 ⋅ 19:00

Koningin zonder land
Eigentijds sprookje over liefde en verlies

Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met Zomer van Antwerpen, Concertgebouw Brugge, Operadagen Rotterdam, Parktheater Eindhoven, Acht Brücken | Musik für Köln en Silbersee

Kaarten

Een koning en een koningin verliezen hun koninkrijk als het land in een vreselijk onweer wegspoelt. Op hun vlucht wordt een dochter geboren, hun erfgename. Het kind weigert haar hele jeugd voet op de grond te zetten. Als ze achttien is, kroont zij zich tot koningin van een land dat niet bestaat: een land van woorden. ‘Een land dat alleen maar bestaat doordat ik erover vertel. Ik ben een levende herinnering, een overblijfsel, een laatste exemplaar.’ Toch dringt de wereld zich aan haar op, het leven, de liefde.

Operadagen Rotterdam 2015

Regisseur Wouter Van Looy werkt na Porselein en Het meisje de jongen de rivier opnieuw samen met schrijver Paul Verrept. De koningin zonder land is een verrassend eigentijds sprookje over liefde en verlies. De tweestrijd van de jonge koningin zonder land is het dilemma van een thuisloze vluchtelinge. Huiscomponist Wim Henderickx vertaalt haar heimwee naar een meeslepend muziekstuk.

Festivalhit

Op de Zomer van Antwerpen was deze voorstelling een ware hit. Na Operdagen Rotterdam is De koningin zonder land ook uitgenodigd voor Oerol op Terschelling.

De koningin zonder land is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met Zomer van Antwerpen, Concertgebouw Brugge, Operadagen Rotterdam, Parktheater Eindhoven, Acht Brücken | Musik für Köln en Silbersee

Kalender

Mei 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.