Geweest

  • Geweest
    Do 7 apr 2016 ⋅ 20:00

Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop
Benefietconcert voor onderzoek naar alvleesklierkanker

Popveteranen schieten kankerspecialist te hulp

Tijdens de theatertour Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop (op 17 november 2015 in een uitverkocht oude Luxor Theater te zien) raakten de betrokken muzikanten in gesprek over de actie van professor doctor Casper van Eijck van het Erasmus MC in Rotterdam. Deze hoogleraar is een van de beste specialisten ter wereld op het gebied van alvleesklierkanker. Hij heeft 2,4 miljoen euro nodig om een multidisciplinair onderzoeksteam samen te stellen, omdat op dit moment 93 procent van alle alvleesklierpatiënten sterft. Als er niet snel iets verandert, zal deze kankervorm over vijftien jaar doodsoorzaak nummer één zijn.

De muzikanten vonden het stuitend dat deze specialist met de pet rond moest om geld in te zamelen. Daarom werd er spontaan besloten een benefietconcert te geven. Omdat de directie van Luxor spontaan gratis de zaal van het nieuwe Luxor aanbood, staan Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop donderdagavond 7 april op het beste podium van Rotterdam. Iedereen werkt pro deo mee, er blijft niets aan de strijkstok hangen. De opbrengst gaat naar het Erasmus MC, waar Casper van Eijck € 280.000 nodig heeft om te starten met zijn onderzoek.

Johan Derksen, The Clarks, Jan de Hont (ZZ en de Maskers), Frans Krassenburg (The Golden Earrings), Johnny Kendall (Johnny Kendall and the Heralds), Theo van Es (The Shoes), Rudy Bennet (The Motions) en Erwin Java (Cuby + Blizzards).

Prijs is exclusief drankje in de pauze
Geen paskortingen

Kalender

April 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.