5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Vr 30 sep 2016 ⋅ 20:00

Tommy Emmanuel with special guest Andy McKee
It's Never Too Late Tour

Het Australische gitaarfenomeen Tommy Emmanuel komt in september van dit jaar naar Nederland voor een serie van 5 shows. De wereldberoemde akoestische gitarist heeft met zijn unieke ‘finger picking style’ en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country, rock, klassiek en Spaanse invloeden een grote schare trouwe fans opgebouwd en speelt over de hele wereld voor uitverkochte zalen. 

De carrière van Tommy Emmanuel begon meer dan 50 jaar geleden in Australie waar hij als 10-jarige met zijn familie als ‘The Emmanuel Quartet’ tourde. Later werkte hij als sessiemuzikant samen met onder andere Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder.

Een hoogtepunt was de samenwerking met zijn held Chet Atkins van wie hij de titel CPG (Certified Guitar Player) kreeg. Tommy Emmanuel is uitgegroeid tot een legendarische gitarist met twee Grammy nominaties op zijn naam. Met zijn solo-optredens verkoopt hij zalen uit als het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York. Lezers van Guitar Player Magazine en Acoustic Guitar Magazine verkozen hem tot Favoriete Akoestische Guitarist en zijn video’s zijn op Youtube meer dan 29 miljoen keer bekeken.

Met de ‘It’s Never Too Late’ wereldtour promoot Emmanuel de release van zijn nieuwe, gelijknamige album (2015). Het album ‘It’s Never Too Late’ bevat 14 Tommy Emmanuel solo-tracks, geen vocalen, geen gasten. Puur de man en zijn gitaar.

Het voorprogramma van Tommy wordt verzorgd door Andy McKee, een jonge akoestische gitarist die nu al tot de beste van de wereld behoort. Zijn jeugdige energie en aandacht voor liedstructuren en melodieën verheffen hem boven menig ander.

 

Special guest Andy McKee

 

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Motel Mozaique Concerts.

Geen paskortingen
Kaartverkoop gestart in februari 2016.
Let op: voor deze voorstelling gelden afwijkende voorwaarden

Kalender

September 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.