Geweest

  • Geweest
    Vr 24 jun 2016 ⋅ 20:00

Edison Jazz/World
Met het Metropole Orkest

Een aantal winnaars treedt op met ‘Oeuvreprijswinnaar’ het Metropole Orkest onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza. In ieder geval is de winnaar Jazz Vocaal, de Amerikaanse Cécile McLorin Salvant, aanwezig om de Edison in ontvangst te nemen en natuurlijk te laten horen dat dit welverdiend is. Ook talent van eigen bodem, Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet treden op en krijgen het felbegeerde beeldje. Wie de Edison Jazzism Publieksprijs mee gaat nemen blijft nog even een verrassing, maar de kanshebbers zijn Sabrina Starke, Karsu en Gare Du Nord.

Na acht succesvolle jaren in Eindhoven heeft de Edison Stichting besloten om de jaarlijkse Edison Jazz/World presentatie naar Rotterdam te verhuizen. De eerste editie zal plaatsvinden op vrijdag 24 juni tijdens inJazz in het nieuwe Luxor Theater. Net als in Eindhoven zal het Metropole Orkest (met Vince Mendoza als honorair dirigent) een belangrijke rol vervullen. De presentatie van de avond is in handen van Wilfried de Jong.

Edison Jazz/World is één van de drie manifestaties van de Edison Stichting, naast Edison Pop en Edison Klassiek. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland (sinds 1960) en wordt toegekend aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit, uitgebracht in een bepaalde periode.

Edison Jazz/World gaat een samenwerking aan met Rotterdam Festivals, North Sea Round Town en inJazz. Edison Jazz/World zal tijdens inJazz, het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor de jazz in Nederland, de aftrap zijn van het “fringe” festival North Sea Round Town in de aanloop naar het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Het evenement vindt plaats in het nieuwe Luxor Theater waar ook aansluitend aan Edison Jazz/World enige showcases plaats zullen vinden. 

Paul Solleveld van de Edison Stichting is heel blij met de nieuwe samenwerking: “Wij kijken er naar uit om in het dynamische Rotterdam aan te sluiten bij de wereldberoemde jaarlijkse jazz festivals en hopen een verrijking te zijn bij de start daarvan. De Edison Stichting is uitgeverij BCM en de Gemeente Eindhoven zeer erkentelijk voor de jaren lange prettige samenwerking in Eindhoven.”

Ticket is exclusief drankje in de pauze
Geen paskortingen

www.injazz.nl
www.edisons.nl

Kalender

Juni 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.