Geweest

  • Geweest
    Vr 21 apr 2017 ⋅ 20:00

Internationaal Danstheater
Tango / Mania

Double Bill

Tango / Mania is een schitterende mix tussen de Argentijnse tango en muziek en dans uit het Zwarte Zeegebied. Het Tango Extremo ensemble neemt de muziek voor haar rekening.

Tango (Mannen van de Tangotango)
Tango is de dans van het volk, geboren vanuit het hart. In deze zinderende productie onderzoekt het Internationaal Danstheater (ID) samen met choreograaf Neel Verdoorn de tango. Daarbij laten zij zich inspireren door de muziek van de legendarische pianist, componist, arrangeur en orkestleider Osvaldo Pugliese.
Tango ontstond rond 1880 in de huurkazernes waar de Europese emigranten arriveerden en waar de patio’s werd gezongen, gemusiceerd en gedanst. Het is doordrenkt van emotie, passie, melancholie, verlangen en heimwee. De muziek is universeel en raakt je diep in je hart. Voor choreograaf Neel Verdoorn is het de uitdaging om met alle stijlkenmerken die de tango zo specifiek maken, aan de slag te gaan. Twee lichamen die één worden met het evenwicht precies tussen hen in. De fascinerende ruimtelijke patronen, afgewisseld met de intieme vertelling van twee mensen door middel van de dans en muziek.

Mania
Choreograaf Corneliú Ganea gaat terug naar zijn eigen roots, Roemenië, en onderzoekt welke tradities er zijn en hoe deze naar het hier en nu te vertalen zijn. Roemenië kent een diepgewortelde danstraditie waarvoor onder meer de zigeunermuziek een belangrijke pijler vormt van de ontwikkeling van diverse dansvormen.
Hora is een traditionele volksdans uit Pontus, aan de Zwarte Zee, in het noorden van Turkije. Kenmerkend voor de dans is dat deze in een grote cirkel gedanst wordt. De grote populariteit van de dans komt mede, doordat iedereen, jong of oud, man of vrouw, eraan kan deelnemen. Er zijn tientallen regionale varianten van de dans.

Beide stukken worden live begeleid door Tango Extremo.

Choreografie Tango: Neel Verdoorn
Choreografie Mania: Corneliú Ganea

Dansers
Jeroen van Acker
Michael Sastrowitomo
Rosin Verheul
Rossana Caldarera
Teddy Bot (stagiair)
Dalton Jansen (stagiair)

Muziek
Tanya Schaap: Viool
Ben van den Dungen: Sopraan saxofoon
Hans van de Maas: Accordeon
Thomas Pol: Contrabas
Rob van Kreeveld: Piano

Een voorstelling bezoeken met uw zakelijke relaties?

Bij alle voorstellingen is het mogelijk om uw avond compleet te maken met een arrangement. Meer info

Kalender

April 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.