5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Di 21 mrt 2017 ⋅ 20:00

Remco Veldhuis
Lang verhaal kort

Altijd al eens iets willen vinden van die net zo vaak opgehemelde als vervloekte bijbel, maar er nooit aan toegekomen ‘m te lezen? Geen idee waar je de tijd en het geduld vandaan moet halen? Altijd als een berg opgezien tegen die 1744 bladzijden vol kleine lettertjes? Ja? Remco Veldhuis ook! En omdat hij het een theaterseizoen rustig aan doet met Kemper, vond hij het tijd om ‘m nou eindelijk eens te lezen. Maar ja, als een cabaretier ergens z’n tanden in zet kun je er donder op zeggen dat er een voorstelling van komt...

Veldhuis brengt een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting in 2 uur en vliegt op eigen, komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een ‘gids’ die net zo twijfelt over de inhoud als jij. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk zichzelf…

Ok, na Lang verhaal kort heb je de bijbel weliswaar nog steeds niet gelezen, maar je kan ieder geval wel zeggen: “Ik heb wél de voorstelling gezien!”

Algemeen Dagblad ★★★★

"Een heerlijk humoristische interpretatie"

"Even schurend als ontroerend"

"Een indrukwekkende theatrale gebeurtenis, die bruist van de relativering..."

 Het Parool ★★★★
“Veldhuis is geknipt voor dit materiaal. Hij houdt de avond overwegend luchtig, maar toont ook een wat ernstigere kant die we niet eerder van hem zagen.”
 

Script:

Voor het script en de regie tekende Emmy-winnaar (Alles Mag - 2015) én bijbelkenner Maarten van Voornveld en leverde Remco Veldhuis zelf de komische en persoonlijke invalshoek.

  Een voorstelling bezoeken met uw zakelijke relaties?

Bij alle voorstellingen is het mogelijk om uw avond compleet te maken met een arrangement. Meer info

Kalender

Maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.