4,5 sterren

Geweest

 • Geweest
  Zo 26 feb 2017 ⋅ 16:00
  Di 28 feb 2017 ⋅ 20:00
  Wo 1 mrt 2017 ⋅ 20:00
  Do 2 mrt 2017 ⋅ 20:00
  Vr 3 mrt 2017 ⋅ 20:00
  Za 4 mrt 2017 ⋅ 15:00
  Za 4 mrt 2017 ⋅ 20:00
  Zo 5 mrt 2017 ⋅ 14:00

Bharati 2
In The Palace of Illusions

Na het grote succes van Bharati - Once Upon a Time In India, de show die wereldwijd ruim 2,5 miljoen bezoekers trok, komt het Indiase gezelschap nu met een nieuwe show naar Nederland, Bharati 2 - In The Palace of Illusions.

Traditioneel worden in de Indiase cultuur mythologie, geschiedenis en verhalen verteld door middel van zang en dans. Veel van de sprookjes in de wereld vinden hun oorsprong dan ook in India. Het verhaal van Bharati 2 is een sprookje in zang en dans zoals de traditie voorschrijft, met een verhaal dat heel actueel is.

NRC

“Een topshow, ook als je niet van Bollywood houdt”
Lees de gehele recensie

AD
“Op het podium spat de energie ervan af”

de Volkskrant
“In de opvolger van de succesmusical komt het publiek in Zuid-India terecht. En nee, het is niet meer van hetzelfde.”

Le Figaro
"Veelkleurig en onweerstaanbaar"

Le Parisien
"Waanzinnige choreografieën"

 

HET BESTE VAN ZUID-INDIA
De meeste nummers in Bharati 2 zijn in de stijl van Tollywood en Kollywood, de Zuid-Indiase filmindustrieën in de talen Telugu en Tamil. Ze zijn energiek, ritmisch en dynamisch en mengen - met grote aandacht voor detail - hedendaagse dans met bewegingen en gebaren uit de verschillende klassieke dansen van Zuid-India, zoals Bharatanatyam, Kuchipudi, Kathakali en Mohiniattam.

HET VERHAAL
Het verhaal van Bharati 2 is gaat over twee Indiase zussen die sinds hun kindertijd in Nederland wonen. Bharati, de oudere zus, werd geboren India en is traditioneel Indiaas meisje. Haar jongere zus Neelam is volledig verwesterd, maar heeft een grote bewondering voor Indiase films en hun sterren. Als Neelam 18 wordt, neemt Bharati haar zus voor het eerst mee naar India. Beide meisjes hebben een heel andere motivatie voor deze reis. De zussen komen terecht in een gevaarlijk en spannend avontuur waar ze niet op voorbereid waren...

Het plot van Bharati 2 vindt plaats tegen de achtergrond van Zuid-India: een plek met een warm en vochtig klimaat, gepassioneerd, vol geschiedenis, bezaaid met tempels en stranden, gezegend met een sublieme keuken en waar de levendige cultuur de schoonheid van de vrouw viert. Zuid-India is zoals je je altijd hebt voorgesteld: kleurrijk, exotisch, mystiek en magisch: precies het wonder dat Bharati 2 biedt.

Het verhaal wordt in het Nederlands verteld door Michel Sorbach.

Exclusief in Luxor

TOPCAST
Voor Bharati 2 is wederom een team van creatives en artiesten van het hoogste niveau samengesteld. De hoofrollen van Bharati en Neelam worden vertolkt door Nupur Parikh en Rajasmita Kar. Nupur is een geleerd danseres, die reeds op vijfjarige leeftijd begon met het leren van Bharatnatyam, de klassieke dansstijl van Zuid-India. Als ze danst lijkt het of ze tien centimeter boven het toneel zweeft: een magische aanblik.
Rajasmita studeerde geen klassieke dans, maar haar natuurlijke talent en haar charisma op het toneel maakte dat ze opviel bij haar deelname aan dansprogramma’s op de nationale Indiase televisie. In 2013 won ze Dance India Dance de grootste reality tv-show op de nationale tv.

De Nederlandse acteur Michel Sorbach neemt net als in Bharati 1 de rol van verteller, 'De man met 1000 gezichten', op zich. Michel speelde bij diverse toneelgezelschappen, speelde rollen in vele theaterproducties, tv-series en films, zoals Ja zuster, nee zuster, Flikken Maastricht en Het Bombardement.

Een voorstelling bezoeken met uw zakelijke relaties?

Bij alle voorstellingen is het mogelijk om uw avond compleet te maken met een arrangement. Meer info

Kalender

Februari 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.