5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Vr 4 nov 2016 ⋅ 20:00

Wilfried de Jong & BRUUT!
Rauw, energiek en veelbelovend

Wilfried de Jong is gevallen voor de jonge muzikanten van BRUUT!, de Nederlandse jazz-formatie die eerder al speelde op het North Sea Jazz Festival en het Tokyo Jazz Festival. Hij liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad. Wilfried draagt ze voor in zijn energieke, theatrale stijl. Muziek en tekst versmelten tot één geheel; het swingt, het beeft en het tintelt op het podium.

Recensie Elsevier *****
Als theatermaker en tv-presentator onderscheidt Wilfried de Jong zich de laatste jaren als schrijver van columns en verhalen. 
Die talenten komen samen in de muziektheatervoorstelling waarmee hij dit najaar langs podia trekt.
De vier mannen van jazzband BRUUT!, Maarten Hogenhuis op sax, Felix Schlarmann op drums, Folkert Oosterbeek op Hammondorgel en Thomas Rolff op bas, zorgen voor een verleidelijk onstuimige sound, De Jong legt er zijn onsentimentele verhalen overheen.

De kracht van de voorstelling is dat muziek en taal echt een verband aangaan. De instrumenten vertellen, De Jongs woorden swingen. Prachtig is een nummer waarbij De Jong al tandenpoetsend en gorgelend een muzikale bijdrage levert. Later blijkt de emmer water die hij gebruikte onderdeel van een sfeerrijk geluidsdecor bij een verhaal over een bijna-verdrinking. Een ingenieus opgebouwd programma zonder zwakke plekken.

Kalender

November 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.