Geweest

  • Geweest
    Zo 25 sep 2016 ⋅ 20:00

Gisela João
Fado op sneakers

Gisela João heeft de fado afgelopen jaren hip gemaakt. Portugal is in de ban van deze jonge zangeres en de rest van Europa is ook goed op weg. Overal waar ze verschijnt sluit het publiek haar in de armen. João heeft een warme, vinnige stem. Deze frêle verschijning op naaldhakken roept al vanaf de eerste noten een intense sfeer op. Ze won al vele prestigieuze prijzen, stond op de cover van Vogue en stond zelfs op enkele rockfestivals. Op zondag 25 september maakt ze haar debuut in Nederland met een eenmalig concert in Rotterdam.

AWARDS
Ze brak met haar eerste album meteen door in Portugal. Het werd album van het jaar en kreeg de Amália Best New Artist Award Gold Record Status; de José Afonso Award 2014; Prémios Novos 2014 (Best New Artist) en Globe Awards 2014 (Best Performer Award). Het prestigieuze Songlines Magazine gaf haar debuutalbum met 5-sterren de hoogste waardering.

VAN VOGUE NAAR FESTIVALS
Haar ster blijft stijgen tot ongekende hoogte. Deze ster in wording is bezig Europa te veroveren. Ze sierde de cover van Vogue in de serie fadistas van Bryan Adams die naast rockmuzikant ook verdienstelijk fotograaf is. In het Verenigd Koninkrijk maakt ze ondertussen grote sier en ook Frankrijk is in de ban van Gisela. Naar aanleiding van haar optreden bij Babel Med Music Festival regende het lovende recensies en kreeg ze de vergelijking Amy Winehouse.

Bij de jeugd in Lissabon heeft Gisela João inmiddels een cultstatus verworven omdat ze regelmatig gevraagd wordt voor festivals. Zelfs soulzangeres Joss Stone waagde zich, tijdens haar bezoek aan Portugal, een fado duet te zingen met Gisela. Ondanks haar jonge leeftijd – en daar is iedereen het over eens – zingt Gisela João de fado zo onversneden dat hij uit een vorige eeuw lijkt te komen.

IN DE PERS
‘(Gisela João ) is essentie. Op het verstikkende af. Ze is geboren om de fado te zingen. Ze is intens, ze heeft soul.’ (fado-icoon Maria Da Fé)

‘(…) Gisela João's debut album is one of the most important milestones in the history of fado this century. (…) Are we in the presence of a new fado? Yes we are.’ (Miguel Cadete in Expresso)

‘Gisela João heeft de fado het afgelopen jaar hip gemaakt. En dat deed ze niet door de weemoed modieus en eigentijds te zingen, maar door die tot op het bot te beleven. Portugal heeft er een bezielde ambassadrice bij’ (De Standaard)

 

Gisela João - Voice
Nelson Aleixo - Viola
Francisco Gaspar - Bass
Bernardo Coto - Portuguese guitar 

(foto Bryan Adams voor Vogue)

Kalender

September 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.