Geweest

  • Geweest
    Wo 2 nov 2016 ⋅ 20:00

De race naar het Witte Huis
Met o.a. Ferry Mingelen, Michiel Vos en Kirsten Verdel

Met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht, barst de strijd om het presidentschap los. Drie grote Nederlandse theaters halen met De race naar het Witte Huis deze enerverende campagne naar de intimiteit van het theater. Sprekers als Ferry Mingelen, Michiel Vos en Kirsten Verdel bieden een unieke vooruitblik op de Amerikaanse verkiezingen. De avond wordt aangevuld met stand-up comedy van Greg Shapiro (Boom Chicago) en muziek van singer-songwriter Mattanja Joy Bradley. Dit eenmalige theatercollege komt naast Parkstad Theaters Limburg Heerlen en het Chassé Theater Breda op 2 november naar het oude Luxor Theater. 

Zal er wederom een Clinton vanuit het Witte Huis regeren, of grijpt businessman Donald Trump de macht? Tijdens de unieke verkiezingsavond De race naar het Witte Huis nemen o.a. Ferry Mingelen, Michiel Vos en Kirsten Verdel u mee in het Amerika van nu. Naast serieuze onderwerpen en discussies is er ook ruimte voor een frisse dosis Amerikaans entertainment. Muziek, cabaret en serieuze gesprekken wisselen elkaar in hoog tempo af. Een eenmalige verkiezingsavond die de Amerikaliefhebber niet mag missen!

Ferry Mingelen
Ferry Mingelen is voormalig parlementair verslaggever en tv-presentator van de NOS. Hij werkte onder andere voor Den Haag Vandaag, NOVA en Nieuwsuur. Op de verkiezingsavonden was hij altijd te zien als live verslaggever vanuit Den Haag. Tegenwoordig is hij regelmatig te zien als politiek commentator in het praatprogramma Pauw en in diverse debatavonden.

Kirsten Verdel
Hoe zitten Amerikaanse campagneorganisaties in elkaar? Hoe ziet een presidentscampagne op een landelijk hoofdkwartier er van dag tot dag uit? Wat weten campagnes eigenlijk over hun kiezers? (spoiler: meer dan 1000 dingen per Amerikaan). Kirsten Verdel was de enige buitenlandse stafmedewerker van Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tijdens deze bijzondere productie vertelt Verdel hoe ze samen met haar collega's probeerde om na acht jaar Bush weer een Democraat in het Witte Huis te krijgen.

Michiel Vos
Michiel Vos is jurist en Verenigde Staten-correspondent, standplaats New York, voor Nederlandse en Vlaamse televisie en radio. In Amsterdam schuift hij elke maand aan bij Humberto Tans RTL Late Night om Nederland bij te praten over de Verenigde. Michiel Vos verslaat de Amerikaanse verkiezingen ook voor onder andere EénVandaag (NPO), Met 't Oog op Morgen (NOS) en KRO-NCRV radio. Daags voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen neemt Michiel Vos de bezoeker mee achter de schermen tot in het hart van de Amerikaanse politiek.

Greg Shapiro
Greg Shapiro is een Amerikaanse komiek, journalist, acteur, schrijver en coach. De in Chicago geboren Shapiro kwam in 1994 in Amsterdam wonen. Hier ging hij helpen met het opzetten van de theatergroep Boom Chicago. Vervolgens bleef hij in Nederland wonen. Hij verzorgde diverse soloprogramma’s en stond daarnaast op de planken met Pep Rosenfeld. In zijn shows behandelde hij op geestige wijze de actuele situatie in zijn vaderland en in zijn nieuwe thuisland.

Mattanja Joy Bradley
Wie de buitengewoon openhartige IDFA-documentaire Mattanja Joy heeft gezien, weet hoe authentiek singer-songwriter Mattanja is. In de docu gaat ze terug naar de achterbuurten en hippie enclaves in Londen, waar ze een paar jaar buskend over straat heeft gezworven. Dat leven van toen, dat ze inmiddels achter zich heeft gelaten, levert muziek op die even doorleefd als ontroerend overkomt. Dit komt aan. Ze is ook niet zomaar de winnares van een Dutch Blues Award voor beste zanger(es). ‘Je moet jezelf in een positie zetten, om geluk te krijgen’, met die instelling haalde ze het voorprogramma van Amy Winehouse op een festival op het Caribische eiland St. Lucia, waar ze toevallig verzeild was geraakt. 

Kalender

November 2016
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.