5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Di 24 apr 2018 ⋅ 20:00

The Kik
The Kik hertaalt!

          The Kik voorzag de afgelopen jaren vele liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst. U hoort een selectie, en de achterliggende verhalen van Dave.

In 2014 debuteerde The Kik in de theaters met De Veelste Grote Nederbiet Sjoo (een ode aan de Nederlandstalige beatmuziek van weleer) en werd eind 2015 alweer afgetrapt met de voorstelling Met De Deur In huis, waarin de band zich stortte op kleinkunst-materiaal dat gaandeweg een inspiratiebron bleek voor hun onlangs verschenen, derde album Stad & Land.

In het nieuwe seizoen houdt The Kik vast aan het idee om in hun theatershows iets totaal anders te brengen dan op de reguliere podia en festivals: na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door -waarin de band maandelijks bekende hits hertaalde en daarmee anticipeerde op de gesprekken aan tafel- kwam van vele kanten de vraag om liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan veertig nieuwe liedteksten die veelal slechts eenmalig werden uitgevoerd bij o.a. Giel Beelen ('Schuilen Bij Jou', 'In Your Arms van Chef' Special'), De Beste Zangers Van Nederland ('Wat Je Achterliet', 'Rolling In The Deep' van Adèle), Radio 1 ('Bankje In De Zon', 'Sunny Afternoon' van The Kinks) en De Zomer Voorbij ('Het Wordt Weer Zomer', 'Massachusetts' van The Bee Gees). Voor dit nieuwe programma maakte The Kik een selectie uit dit repertoire en vertelt Dave von Raven op humoristische wijze de achterliggende verhalen.

Geen lastminute kortingen

Bij de kassa verkopen wij oordoppen van Thunderplugs voor €2,50.

Kalender

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.