5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Za 5 mei 2018 ⋅ 19:00

GRIMM (8+)
Het Nationale Ballet en ISH

Strijd tussen goed en kwaad
GRIMM is een spectaculaire reis door een grimmig sprookjeswereld. Het gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de Heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

In een volstrekt nieuwe bewerking maken Marco Gerris en Ernst Meisner een compilatie van 'the best of' Grimm-verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. GRIMM is opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective, na het enorme succes van Narnia. Balletdansers en hiphoppers dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

★★★★★ "Zonder twijfel de fantasierijkste dansvoorstelling van het seizoen". Trouw

★★★★ "In een verhipt sprookje met een gekke twits, zijn de hiphoppers van ISH en de balletdansers van de Junior Company uitstekend aan elkaar gewaagd". de Volkskrant

"Grimmige ‘Grimm’ met dosis humor […] Spannende cross-over tussen hiphop en ballet".
Noord Hollands Dagblad

Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen helaas niet naar deze voorstelling. Meer informatie hierover vindt u hier.

Disclaimer
Voorstellingen van Luxor zijn alleen toegankelijk voor volwassenen die een of meerdere kinderen c.q. minder validen begeleiden en/of tot de familie-of vriendenkring van een van de bespelers behoren. Bezoekers zijn verplicht de door Luxor gegeven aanwijzingen en instructies strikt op te volgen. Indien een bezoeker dergelijke aanwijzingen en instructies niet opvolgt, dan wel naar het oordeel van Luxor de bezoeker op enigerlei wijze in strijd komt met de bij ons behorende normen en waarden, omgangsvormen, goede zeden, dan wel regels van fatsoen, heeft Luxor het recht de bezoeker per omgaande de verdere toegang te ontzeggen, zonder dat de bezoeker enig recht op vergoeding van het toegangsbewijs heeft.

In de brochure is aangekondigd dat op deze plek de dansvoorstelling Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast zou plaatsvinden. Helaas zijn totaal onverwacht de rechten van de voorstelling voor deze reprise niet verkregen. Dat betekent dat de producent Narnia niet mag opvoeren. Het Nationale Ballet en ISH hebben daarom besloten een nieuwe voorstelling te produceren, in de lijn van Narnia, met hetzelfde artistieke team. Kaartkopers worden geïnformeerd.

Kalender

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.