5 sterren

Geweest

  • Geweest
    Do 10 mei 2018 ⋅ 20:00

Tim Fransen
Het kromme hout der mensheid

Onlangs debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma,Het failliet van de moderne tijd, dat alom werd bejubeld. Er vielen superlatieven als ‘buitengewoon’ en ‘de meest sprankelende cabaretvoorstelling van de afgelopen jaren’.

In zijn nieuwste show, Het kromme hout der mensheid, maakt Fransen de balans op. Want kunnen we nog wel spreken van beschaving? En is werkelijke beschaving überhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Tim Fransen voorziet u van antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

 

Algemeen Dagblad (★★★★★)
“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”


Volkskrant (★★★★)
“Tim Fransen heeft een fantastische opvolger gemaakt van zijn debuut: slim, muzikaal en zeer geestig.” (…) “Terwijl hij ons met originele grappen bijpraat over de levens van zijn hoofdpersonen, worden tegenstellingen uitgewerkt: talent versus gebrek, beschaving versus teloorgang, ratio versus natuurlijke neigingen of componist Beethoven versus componist John Ewbank.”

Telegraaf (★★★★½)
“Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven tekort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”
 

Geen lastminute kortingen

Kalender

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.