Geweest

  • Geweest
    Vr 18 mei 2018 ⋅ 20:30
    Za 19 mei 2018 ⋅ 20:30

Earth Diver
Multimediale heldentocht van wanhoop naar verlossing

De openingsvoorstelling van Operadagen Rotterdam 2018 is een spectaculaire totaalervaring in regie van Wouter Van Looy, waarin scenisch concert, documentaire, storytelling en installatie een geslaagd huwelijk aangaan. Het publiek neemt plaats in een gigantische installatie. De zangers van het Duitse Chorwerk Ruhr staan rondom de toeschouwers en zingen werk van Heinrich Schütz (1585-1672): religieuze muziek die troost en onsterfelijkheid beloofde in tijden waarin pest en oorlog het toenmalige Duitsland teisterden. Waar de muziek van Schütz de blik hoopvol omhoog richt, nemen videobeelden van Wim Catrysse de kijker mee naar een ijselijke plek waarin mijnwerkers tegen beter weten in blijven graven. In het centrum leest en zingt performer zanger Phil Minton een beklijvend gedicht over verlies en onthechting. Regisseur Wouter van Looy maakt het geheel tot een imposante ervaring.

Compositie: Heinrich Schütz en Nikolaus Brass, concept: Wim Catrysse en Wouter Van Looy, regie: Wouter Van Looy, tekst: Paul Verrept, uitvoering: Phil Minton, David Van Bouwel, Wim Maeseele, Lies Wyers en ChorWerk Ruhr, productie: Muziektheater Transparant en ChorWerk Ruhr, coproductie: Operadagen Rotterdam, MAfestival, Ruhrtriennale, B’Rock Orchestra en Escautville. Met de steun van Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Inleiding om 20.00 uur in de Rijnfoyer
Gratis te bezoeken voor gasten die de voorstelling Earth Diver bezoeken.

Taal: Engels / Duits, met boventitels

'De prachtig gezongen liederen van Heinrich Schütz en de uitgebeende tekst van Paul Verrept raken des te harder in combinatie met de rauwe filmbeelden van Wim Catrysse en het bevreemdende klankenlandschap van Nicolaus Brass.' Knack Focus.

'Earth Diver is een multimediale performance met een adembenemende kracht. De voorstelling is een totaalervaring die zoveel indruk maakt en de toeschouwer zo in beslag neemt, dat het soms teveel is om aan te kunnen.' Financial Times.

Onderdeel van Operadagen Rotterdam
Tijdens dit jaarlijks terugkomende tiendaagse festival is Rotterdam het middelpunt van Internationale premières en spannende producties binnen het opera-genre. www.operadagenrotterdam.nl

Voor deze voorstelling gelden afwijkende voorwaarden
NB: er gelden WEL last-minute studentekortingen en kaarten mogen geretourneerd worden

Kalender

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.