The Color Purple

Over de liefde en het overwinnen van tegenslagen
31 okt
-
4 nov
Data & tickets

Het Parool
“In één woord: geweldig”NRC
★★★★

 “Naomi van der Linden straalt in energiek The Color Purple”Theaterkrant
★★★★

 “Belangwekkende musical”

 

De Volkskrant
★★★★
 “Onder begeleiding van een uitstekende vijfmansband wordt er goddelijk gezongen”

 

 

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

 

Het boek The Color Purple van Pulitzer Prize winnaar Alice Walker werd verfilmd door regisseur Steven Spielberg met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 ging de musical op Broadway in première en mocht vele prijzen in ontvangst nemen, net als de vernieuwde versie die in 2015 volgde.

 

Met: Naomi van der Linden, Edwin Jonker, Jeannine La Rose, Joanne Telesford, Kenneth Herdigein, Jerrel Houtsnee e.a.

 

 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten