1STAGE!

Dansevent dat barrières doorbreekt
za 1
september

De 'grand opening' van het Rotterdamse dansseizoen! Een breed scala aan verschillende niet westerse dansstijlen verenigen zich op 1STAGE! 

 

Een dag in het teken van grootstedelijke kunst in zijn puurste vorm. We starten met dansworkshops en een UrbanMarket. De hele dag lang zijn er verschillende battles en we sluiten af met een avondvullende dans-showcase. Verwacht regionale, nationale en internationale artiesten op het gebied van urban, tribal dance en afro. De UrbanMarket brengt Food, Fun, Fashion, Art, Artists & Atmosphere. 1STAGE! is een event van Future in Dance met als doel diversiteit creëren, culturen combineren en barrières doorbreken.
Come groove with us!

 

Na de show is er een afterparty met DJ Nylah Rane.

 

Showcase
We sluiten de dag af met een avondvullende showcase met internationale line-up, waaronder: Avant Garde Collective, Giannini Somedo Moreira, Antoinette GomisQues, RAEX (Rashida), Preetasha’s CompanyAmenti Collective, Vera en Chayennah (RijnIJssel Urban opleiding) en Obrigado (Mistura Movement), Xclusiv Company, Af-REE en C-Fam.

Meer info over showcase onderaan deze pagina

 

The Kick Off Rotterdam!
Dansworkshops
Van 13.00 tot 18.00 zijn kan je deelnemen aan verschillende workshops van veelgevraagde dansers/docenten, zoals Antoinette Gomes en Samuel Chan. 

Meer informatie over The Kick Off Rotterdam

 


URBAN MARKET + POP-UP OPTREDENS: 13.00 - 20.00 UUR
PRIJS | GRATIS

 

WORKSHOPS: 12.00 - 18.00 UUR
1 WORKSHOP € 15
5 WORKSHOPS € 25*
Bekijk alle workshops

 

VOORSTELLING/SHOWCASE: 20.00 UUR
PRIJS | € 17

 

COMBITICKET
5 WORKSHOPS + VOORSTELLING: € 33*

 

* De voordelige combitickets zijn te koop via its1stage.com

 

 

  • Drankje is niet in de prijs inbegrepen
  • Kaarten worden niet retour genomen
  • Geen last-minute studentenkortingen

 

SHOWCASE

Af-REE – Hedendaagse Afrikaanse dans
Deze Rotterdamse dance crew bestaat uit verschillende semi-professionele dansers. Zij dansen een preview uit de voorstelling We’re Here die in oktober 2018 in première gaat. De voorstelling toont de kracht van hun voorouders, hoe zij hun afkomst wisten te eren en herdenken zonder het hier en nu uit het oog te verliezen of af te wijzen. De choreografieën zijn gemaakt door Indirah Tauwnaar in samenwerking met de dansers.

 

Preetasha’s Company – Bollywood
Preetanji Rai is een choreograaf, actrice en model uit Rotterdam. Ze is op zeer vroege leeftijd begonnen met het dansen in Indiase dansstijlen en heeft haar eigen dansschool genaamd Dansstudio Preetasha. Zij zal een solo dansen in de stijl Bollywood.
Instagram: @mrs.rai_

 

Obrigado - Kizomba fusion
Een groep vanuit Mistura Movement uit Den Haag. Obrigado is een kizomba dance concept onder leiding van Selwin & Suleika, een van Nederland’s beste kizombakoppels. De missie van Mistura Movement is om hun passie voor dans te verspreiden en mensen zich te laten uiten en met elkaar te laten genieten van het leven door middel van dans en muziek.
Instagram: @Misturamovement

 

C-fam – Hiphop
Winnaar van The Word of Dance 2018! Een groep opgericht door Carlton Marks-Walden, een 24-jarige entrepreneur met titels als Wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen. De choreografieën van C-Fam zijn altijd vernieuwend en zetten het publiek op z’n kop!
Instagram: @carltonmarkswaldendancestudio

 

Ques – Krump
Micheal ‘Ques’ Zaalman is een echte Rotterdamse danser. Hij is een van grondleggers van de dansstijl Krump in Nederland, waar deze stijl nog onderbelicht is maar onlangs meer bekendheid kreeg door de dansers van Waylon tijdens het Eurovisie Songfestival. De stijl is te omschrijven als een energieke, explosieve manier van jezelf uiten in strakke grootse bewegingen. Ques is de leider van Holland Street Kingdom en heeft bij veel battles mogen jureren.
Instagram: @ques_zaalman

 

Pigeons crew - Experimental Hiphop
Een groep jongeren uit Rotterdam die op vroege leeftijd zijn begonnen met dansen in verschillende wijkcentra en dansscholen en zich hebben ontwikkeld tot gerenommeerde dansers die de battle scene domineren. De drie leden, Lil’Blade: Luciano Hiwat , Jemuel “Jeems” Barry & Clinton “Ninjutsu” Mansyur staan garant voor entertainment. Streetstyle crew The Pigeons heeft in korte tijd verschillende battles gewonnen zoals HopHopKings en Streetvibes 2.0, stond in de finale van Juste Debout en treed op bij Ronnie Flex.
Instagram: @pigeonscrew

 

RAEX - Tribalism Semantics
Rotterdamse danseres en dansdocent Rashida Willems zal een solo dansen in de stijl Latin fusion. Dit stuk heeft zij eerder gedanst in de voorstelling RAEX. Het stuk is gemaakt door choreograaf Indirah Tauwnaar. Zij gebruikt de methodiek ‘Tribalism Semantics’ om urban dancers te helpen in het ontwikkelen en verbreden van hun dansvocabulaire door samen met de dansers op zoek te gaan naar hun roots en oerstijl.

 

Amenti Collective – Bewegingskunst
Dit danscollectief creëert kunst om anderen te inspireren tot het volgen van hun eigen roeping. Hun duetten en showcases weten de interesse van iedere kijker te wekken door de grote variatie aan dansstijlen. Explosieve momenten en levendige expressies die een verhaal met een krachtige boodschap vertellen zijn karakteristiek voor Amenti Collective.
Instagram: @Amenti_collective

 

Xclusiv Company - Urban
Zes getalenteerde urbandansers die in collectief optreden in verschillende stijlen zoals house, popping, vogueing en breakdance in een choreografie van Jason Jeandor, ondersteund door Ingeborg van Weissenbruch
Instagram: @Xclusivcompany

 

Avant Garde Collective - Hiphop Fusion
Avant Garde Collective is een unieke dansgroep die op vernieuwende, eigen wijze verschillende dansstijlen combineert in indrukwekkende choreografieën. Avant Garde was winnaar van Battle of the Dance Floor.
Instagram: @avantgardecollective


Gianinni Somedo Moreira
Gianinni deed mee aan het eerste seizoen van tv-programma So You Think You Can Dance. Hij woont inmiddels in Los Angeles waar hij werkt op het hoogste niveau als danser en choreograaf. Hij werkte met internationale supersterren zoals Lady Gaga, Rihanna, Shakira, Nicki Minaj en Paula Abdul en hij is drie jaar lang op wereldtournee geweest met Cirque du Soleil's Michael Jackson Immortal World Tour. Naast choreograaf en danser is Gianinni ook regisseur. Hij werkte aan succesvolle projecten voor onder andere BMW, Nike en Footlocker. Gianinni jureert samen met Dan Karaty en Robin Martens het nieuwe dansprogramma Time to Dance op RTL 4.
Instagram: @gianinni

 

Antoinette Gomis (solo)
Antoinette danst een fusievoorstelling van verschillende hiphopstijlen. Ze heeft een heel uitgesproken manier van bewegen: verhalend, compact en strak. In het stuk Images vertelt Antoinette het verhaal van Nina Simone in een hedendaagse jasje en presenteert de overeenkomsten tussen haar eigen leven nu en dat van Nina Simone. Artisticiteit en kwaliteit staan voor Antoinette hoog in het vaandel.
Instagram: @antoinette_gomis

 

Vera & Chayennah – Contemporary hiphop (duet)
Vera en Chayennah zijn net afgestudeerd aan de Urban dansopleiding van Rijn IJssel. Zij werden binnen de opleiding gezien als zeer betrouwbare leerlingen met een groot makerstalent. Ze hebben tijdens hun opleiding gewerkt aan een Contemporary Hiphop duet dat zij speciaal voor het Leger des Heils hadden gechoreografeerd. Dit zullen zij tijdens 1STAGE! presenteren.
Instagram: @verahuismann & @alteredpoca

 

Jinko – (solo)
JInko is net afgestudeerd en is bezig met het ontwikkelen van zijn eigen stijl die voorkomst uit animatie, locking, breakdance en experimental. Hij is zeer uniek en is naast het dansen en lesgeven een nieuwe maker die werkt aan verschillende stukken in samenwerking met artiesten zowel nationaal als internationaal.
Instagram: @jinkjoshu

 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten