Start Operacursus 2018/2019

Schrijf je in!
wo 17
oktober
Onderdeel van:
Operacursus

De Opera cursus in Rotterdam is een gezamenlijk initiatief van de Doelen, Theater Rotterdam en het Luxor Theater. U bezoekt drie opera’s in verschillende theaters, steeds met daaraan voorafgaand een cursusavond in de Doelen, één of twee weken voordat u de voorstelling bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland duikt op zo'n avond in de operageschiedenis, de componist en uiteraard in de opera die u gaat bezoeken.

 

OPERA 1 - TOSCA (PUCCINI)

Door de Nederlandse Reisopera


Macht en liefde gaan in deze opera een gevaarlijk spel aan en zorgen ervoor dat niemand ongeschonden uit de strijd komt. Het beklemmende plot in combinatie met Puccini’s hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca een van de meest geliefde opera’s ooit.

 

Cursusavond - wo 17 okt 2018 | 19.30 - 21.30 uur
de Doelen (E. Flipse zaal)

Voorstelling - wo 31 okt 2018 | 20.15 uur
Theater Rotterdam, locatie Schouwburg (Grote Zaal)

 

OPERA 2 - AÏDA (VERDI)

Charkov City Opera & Ballet


Aïda is misschien wel de populairste opera ooit gecomponeerd. Giuseppe Verdi schreef talloze pakkende melodieën, van de overweldigende Triomfmars met dans en een groot koor tot aan de vele intieme, hartverscheurende solo’s en duetten.

 

Cursusavond - do 24 jan 2019 | 19.30 - 21.30 uur
de Doelen (E. Flipse zaal)

Voorstelling - do 7 feb 2019 | 20.00 uur
nieuwe Luxor Theater

 

OPERA 3 - IL DILUVIO UNIVERSALE (FALVETTI)

Oratorium door Cappella Mediterranea & Choer de Chambre de Namur


Een recent opgegraven schat uit de Barok: Il diluvio universale (‘De zondvloed’) van Michelangelo Falvetti. Leonardo García Alarcón en zijn Cappella Mediterranea bliezen het weinig bekende, maar meeslepende oratorium nieuw leven in en werden erom bejubeld. Kippenvel verzekerd!

 

Cursusavond - wo 8 mei 2019 | 19.30 - 21.30 uur
de Doelen (E. Flipse zaal)

Voorstelling - ma 20 mei 2019 | 20.15 uur
de Doelen (Grote Zaal)

 

Operacursus XL

Dit seizoen introduceren we een nieuwe Rotterdamse partner: Pathé Schouwburgplein. Beleef een opera van The Metropolitan Opera vanuit New York! Live en in HD vertoont Pathé beroemde operavoorstellingen van The Metropolitan Opera, het belangrijkste operagezelschap van de Verenigde Staten. Alleen te boeken voor cursisten van de opera-cursus Opera in de stad.

 

 

OPERA 4 - DIE WALKÜRE (WAGNER)

Door The Metropolitan Opera uit New York


Die Walküre is een opera in drie aktes van Richard Wagner, en vormt deel twee (van vier) uit Der Ring des Nibelungen. Wotan, de leider van de goden, zijn vrouw Fricka, de tweeling Siegmund en Sieglinde en strijdersdochter Brünnhilde volgen hun lot op enkele van de meest opmerkelijke muziekstukken van Wagner.

Cursusavond do 21 mrt 2019 | 19.30 - 21.30 uur
de Doelen (E. Flipse zaal)

Voorstelling za 30 maart 2019 | 18.00 uur
Pathé Schouwburgplein (zaal 4)

 

Prijzen en reserveren


De kosten voor deelname aan de operacursus (incl. tickets en de cursus) bedragen € 148,50 p.p. Voor de operacursus XL betaalt u €44,25 p.p. extra. Bij alle cursusavonden en voorstellingen is een drankje inbegrepen! Om de operacursus te reserveren belt u de kassa van de Doelen, 010 - 217 17 17 (ma t/m za van 14.00 tot 18.00 uur) of bestelt u online.

 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten