Geweest

  • Geweest
    Wo 2 dec 2015 ⋅ 20:00

Van Dale SPOKEN Awards
Met o.a. Typhoon, Claudia de Breij en Fresku

Op 2 december vindt in het oude Luxor Theater de eerste uitreiking plaats van de Van Dale SPOKEN Awards. Afgewisseld met optredens van Typhoon, Claudia de Breij hiphopartiest Fresku en Tim Hofmann worden prijzen uitgereikt aan inspirerende Nederlandse performers op het gebied van het gesproken woord. Er zijn prijzen in vijf categorieën – Poetry, Lyrics, Comedy, Gospel en Storytelling – en twee hoofdprijzen: een voor de artiest die het meest gedaan heeft voor het genre en een voor de meest inspirerende opkomende woordkunstenaar. De Van Dale SPOKEN Awards is een groot, virtuoos eerbetoon aan de Spoken Word-kunststroming, die in Nederland al jaren groeit. 

Spoken Word is een frisse kunststroming die het midden houdt tussen vaak energieke, taalvirtuoze rapperformances en gedreven voordracht van literatuur, poëzie en verhalen. De optredens zijn rauw en eerlijk, soms vol emoties en maatschappijkritisch, maar altijd oprecht.

The road to Luxor
Behalve gerenommeerde sprekers en performers, onder wie Fresku en Claudia de Breij, zullen er naast de prijswinnaars van Van Dale SPOKEN Awards 2015 ook nieuwe gezichten op het podium te zien zijn. In diverse voorrondes door het hele land zullen in de komende twee maanden genomineerden voor de Van Dale SPOKEN Awards worden gekozen. Ook via de website van SPOKEN kan een gooi worden gedaan naar een van de awards op het gebied van Poetry, Lyrics, Comedy, Gospel en Storytelling. Alles draait om de nieuwe, grote talenten, die op inspirerende wijze het publiek boeien met taalvirtuositeit met een boodschap. Wie een ‘wildcard’ wil verdienen voor de line-up van de awardshow in het oude Luxor, kan voor meer informatie terecht op www.spoken.fm.

Van Dale, Greenhouse Talent en Braenworks
Van Dale SPOKEN Awards is een samenwerking tussen Van Dale, uitgever van onder meer de Dikke Van Dale, concert promoter en talent agency Greenhouse Talent en Braenworks, de organisatie van Kevin de Randamie. De Randamie, alias hiphopartiest Blaxtar, is de initiatiefnemer van SPOKEN, een internationaal platform voor Spoken Word. Al acht jaar bouwt De Randamie aan de groei en entertainmentwaarde van het Spoken Word-genre. SPOKEN heeft zich ontwikkeld tot een interactief showformat, dat al veel artiesten aan zich wist te binden, zoals Jörgen Raymann, Typhoon, Ruben van der Meer, Giovanca, Pete Philly, Jules Deelder en Arie Boomsma. SPOKEN zoekt nadrukkelijk naar nieuw talent en trekt veel jonge artiesten aan. 

Kalender

December 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.