AGENDA

Toon filters
Filters
 • Ellen ten Damme

  Casablanca
  zo 26 sep 2021

  Deze keer gaat Ten Damme zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.   Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker.

  • zo 26 sep 2021 | 20:00 - 21:20
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 26 sep 2021 | 20:00 - 21:20
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Henk Poort

  en de Helden
  wo 29 sep 2021

  Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland.
  Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma.
  Bij De Beste Zangers zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo.

   

  Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van Ik ben mijn lied, waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In Henk Poort en de Helden ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij).
  Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?

  In Henk Poort en de Helden klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Ze vormen samen een sterk persoonlijk verhaal.

  Credits

  Regie: Bart Oomen
  Met: Henk Poort
  Piano: Ed Boekee
  Tekst: Koen van Dijk

  • wo 29 sep 2021 | 20:00 - 21:25
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 29 sep 2021 | 20:00 - 21:25
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Dolly Dots

  Sisters on tour
  do 30 sep 2021
  -
  do 3 feb 2022

  Er gaat geen dag voorbij in ons leven zonder dat iemand over de Dots begint om vervolgens hún herinneringen te delen. Daarna komt altijd de vraag: ’wanneer gaan jullie weer eens optreden?’


  Na de succesvolle reünie in 2007 en 2008 met uitverkochte Ahoyconcerten en een tour door alle concerthallen overleed Ria in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar, vonden we. Een voor allen, allen voor een. Maar in 2016 traden ze toch weer eens kort op bij de Toppers in de Arena en dat bleek hartverwarmend leuk.


  De Dolly Dots komen in seizoen 2021/2022 naar de Nederlandse theaters. Vele hits zullen voorbij komen maar deze keer willen ze ook het verhaal achter het succes vertellen. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze er mee om? Waar de Dolly Dots ook terecht kwamen en wat ze ook deden; het was altijd een krankzinnig circus waarin ze terechtkwamen.


  Als groep waren ze een bezienswaardigheid en samen groeiden ze op in een glazen kooi. Ze waren op henzelf aangewezen. Gelukkig hadden ze elkaar en we maakten er altijd wat van.


  Een intieme avond met ouder wordende voormalige tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar. De Dolly Dots ‘Het verhaal’

  Een intieme avond met ouder wordende voormalige tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar. De Dolly Dots ‘Het verhaal’

  • do 30 sep 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 1 okt 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 3 feb 2022 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 30 sep 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 1 okt 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 3 feb 2022 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Brandweerman Sam Live!

  De Verloren Piratenschat
  zo 3 okt 2021

  Van redden krijgt Brandweerman Sam™ nooit genoeg... de held van de buurt is weer terug! Ook dit seizoen komt het immens populaire kinderidool Brandweerman Sam naar het theater met een spiksplinternieuw vlammend verhaal. Met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden komt Sam opnieuw in actie in de familievoorstelling ‘Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat’.   

   

  Het verhaal

  Ahoy maatjes! Spannende verhalen gaan rond, want een beruchte piraat heeft ooit zijn schatkist op Piekepolder eiland verstopt. Om de eeuwenoude dorpslegende te vieren, wordt een speurtocht georganiseerd. Wie zal de felbegeerde schat als eerste vinden? De piratenteams gaan op pad! Maar, als de ondeugende Norbert Puk zelf besluit op schattenjacht te gaan en een dichte mist om Piekepolder eiland verspreid, staat Sam voor een moeilijke uitdaging. Alle hens aan dek voor Brandweerman Sam en zijn vrienden!

   

  Kies het ruime sop en beleef het heldhaftige avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal en Norbert bij deze spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties in Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat.

   

  Knutsel jouw ooglapje

  Wil jij, net als Norbert, ook een échte piraat zijn? Kom vóór de voorstelling naar de foyer van het theater en maak jouw eigen ooglapje. Nu op zoek naar die schat!

   

  Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of piraat naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet.

 • Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

  Regie door Pieter Kramer
  di 5 okt 2021

  Maak kennis met Christopher, een jongen van 15 jaar, 3 maanden en 2 dagen, die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen. En hij houdt meer van honden dan van mensen, want honden zijn trouw en ze liegen nooit omdat ze niet praten. Dus als Christopher de vermoorde hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan om de dader te achterhalen. Zo ontstaat een wonderbaarlijke zoektocht waarbij Christopher zichzelf keer op keer weer moet zien te overwinnen. Een hartverscheurend, grappig, aandoenlijke voorstelling die je wereld op zijn kop zet!

    

  In HET WONDERBAARLIJKE VOORVAL MET DE HOND IN DE NACHT leef je mee met een jongen die de wereld anders beleeft dan de meeste mensen. Dat levert een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

    

  Het gaat over hoe weinig we verschillen van degenen waar we onze hoofd op straat voor wegdraaien. Het gaat over hoe slecht we met elkaar communiceren. Het gaat over accepteren dat iedereen zijn leven beperkt is en dat onze enige redding hiervan is om daar niet voor te vluchten (naar een ander land, een andere relatie, een dunnere, meer zelfverzekerde versie van jezelf), maar om te leren houden van de mensen die we zijn en van de wereld waarin we leven. (Mark Haddon)

     

  De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon is een modern klassieker. Het boek is gelauwerd met diverse literaire prijzen en er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. De toneelbewerking van Simon Stephens won de prestigieuze Tony Award op Broadway, en is het gedroomde stuk om door Pieter Kramer geregisseerd te worden.

    

  Deze productie van de Theateralliantie wordt geregisseerd door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher.

  De Telegraaf ★ ★ ★ ★ 

  “Een verrassende voorstelling voor jong én oud”

  De Volkskrant ★ ★ ★ ★

  “Een innemende ode aan de onbevangenheid van de kindertijd”

  Dagblad van het Noorden ★ ★ ★ ★

  “Mattias van de Vijver als imponerende solist”

  Scenes ★ ★ ★ ★ ★

  “Pieter Kramer overtreft zichzelf.”

  Musicalnieuws ★ ★ ★ ★ ★

  “Een echt must See”

  "It's about how little separates us from those we turn away from in the street. It's about how badly we communicate with one another. It's about accepting that every life is narrow and that our only escape from this is not to run away (to another country, another relationship, a slimmer, more confident self) but to learn to love the people we are and the world in which we find ourselves." (Mark Haddon)

 • Onze man in Teheran

  Thomas Erdbrink
  wo 6 okt 2021

  Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie én van al die plastisch chirurgen.

  Van geestelijken met de touwtjes in handen tot jonge hippe vrouwelijke studenten. Maar wat is het échte Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder?

  In een persoonlijk theatercollege schetst correspondent Thomas Erdbrink (o.a. NOS, Volkskrant en New York Times) zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Ontdek aan de hand van eigen foto’s en vlogbeelden het Teheran door zijn ogen. Ook vertelt hij over de politieke situatie in het land en de relatie tussen het Westen en het Iraanse regime. Komen de Iraanse jongeren in opstand tegen de mullahs? En loopt de spanning tussen het Westen en Iran verder op?

  Thomas Erdbrink is Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant, en The New York Times. Hij schreef het boek Onze man in Teheran (2016), Gelukkig nog altijd onze man in Teheran en maakte voor de VPRO en PBS Frontline in Amerika de bekroonde gelijknamige televisieseries.

  Onze Man in Teheran is een programma van het Haagsch College.


  • wo 6 okt 2021 | 20:00 - 22:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 6 okt 2021 | 20:00 - 22:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Omdenken

  Zoals verwacht loopt alles anders
  do 7 okt 2021

  Een nieuwe visie op omdenken

  Had je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen, de zon scheen, werd opeens je gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op iemand anders en zaten we ook nog eens met z’n allen in een wereldwijde pandemie. Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? Waarom is elk verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling? Niets willen, niet op Facebook zitten, gewoon single blijven en vooral niet aan de lijn doen, is dat dan de oplossing?!

   

  Zoals verwacht loopt alles anders

  In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen; dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf’.  • do 7 okt 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 7 okt 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Noordpool Orkest

  James Bond in Concert
  vr 8 okt 2021

  Al 25 jaar zijn de James Bond films en hun 25 titelsongs een wereldwijd begrip. Wereldsterren staan in de rij om een Bond nummer te mogen componeren en voor diverse artiesten betekende de vertolking van de titelsong de start van hun carrière. Zanger Jim van der Zee (winnaar van The Voice of Holland 2018) en 3FM Serious Talent Elske DeWall (o.a. bekend van The Passion 2017 en titelsong Moordvrouw) zullen deze iconische titelsongs ten gehore brengen. Begeleid door het 42-koppig Noordpool orkest onder leiding van dirigent Reinout Douma hoor je ‘Skyfall’, ‘Live And Let Die’, ‘Diamonds Are Forever’, ‘Goldfinger’ en alle andere Bondhits ‘for your ears only’ in een superspannende orkestversie!

 • Waardenberg en De Jong

  Legendarisch theaterduo terug in Luxor!
  za 9 okt 2021
  -
  do 28 okt 2021

  Coronatoegangsbewijs
  Let op: Voor deze voorstellingen heb je een Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Het Coronatoegangsbewijs kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier te laten zien. Lees hier meer informatie.

   

  Waardenberg en De Jong kijken om. Ze verbazen zich over wat ze ooit allemaal maakten in het theater. Het is tijd voor de heren om de planken opnieuw te betreden. Het legendarische theaterduo heeft een retrospectief gemaakt van de zes theatershows die ze maakten in de periode 1987-1999.

   

  In de nieuwe show zien we een compilatie van hun oude scenes, opnieuw gewogen, en mét gebruik van de oorspronkelijke decors en rekwisieten. Het typerende theater van Waardenberg en De Jong in hun fysieke en absurde stijl, veelal in de oorspronkelijke decors.

   

  Laat het Rotterdamse duo, dat furore maakte met absurde acts en waaghalzerij zich iets ontzeggen? Durven ze nog op grote hoogte een stalen balk te schilderen? Laten ze zich beperken door de soms doorgeschoten censuur?

   

  Ze zijn ouder geworden, maar vast besloten de anderhalf uur theater tot een goed einde te brengen.

    

  Lees een overzicht van de recensies.

    

  NRC ★★★★★

  Het is materiaal dat deze remake ten volle verdient, want het is een genot om deze twee krasse knarren hun „robuuste slapstick” (NRC, 1997) te zien uitvoeren. Het is lang geleden dat ik zo vaak en zo hard heb gelachen.

    

  De Volkskrant ★★★★

  Twintig jaar later blijken hun beste scènes nog niets aan kracht te hebben ingeboet.

    

  Theaterkrant - 'keuze van de criticus'-aanbeveling

  Zo’n onderdeel zou moeten worden opgenomen op video waarna het een vast plekje dient te krijgen in het Stedelijk Museum.

    

  De Telegraaf ★★★★

  Voor de fans is het in ieder geval een heerlijk weerzien en een hele nieuwe generatie maakt kennis met dit krankjorume, onverschrokken duo met een onaangetaste chemie.

    
  Alleen te zien in Luxor!

  • max. 6 kaarten per persoon
  • Geen pauze

  • za 9 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 12 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 13 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 14 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 15 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 16 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 18 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 19 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 20 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 21 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 22 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 25 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 26 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 27 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 28 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 9 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 12 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 13 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 14 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 15 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 16 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 18 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 19 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 20 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 21 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 22 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 25 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 26 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 27 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 28 okt 2021 | 20:30 - 22:05
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Nijntje de musical

  naar de verhalen van Dick Bruna
  za 16 okt 2021
  -
  wo 4 mei 2022

  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.

 • IMAGINE

  The John Lennon Songbook
  zo 17 okt 2021

  Het is 40 jaar geleden dat John Lennon op onfortuinlijke wijze en veel te vroeg aan zijn einde kwam. Deze voorstelling is een memorabele terugblik op het leven van en een bijzonder eerbetoon aan deze geweldige artiest, die mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van de huidige popmuziek.

  Aan de hand van diverse hits word je door het leven van John Lennon geleid. Beginnend tijdens de jaren van The Beatles met bijna alle beroemde songs die Lennon heeft geschreven voor deze legendarische groep. Zoals: ‘Twist and Shout’, ‘From Me To You’, ‘In My Life’, ‘I Am The Walrus’, ‘All You Need Is Love’ en ‘Strawberry Fields’. De reis volgt de breuk met The Beatles wat leidde tot de solocarrière van John. Met ook hier weer een enorme hoeveelheid aan wereldhits: ‘Jealous Guy’, ‘Give Me So True’, ‘Stand By Me’, ‘Woman’, ‘Mother’ en natuurlijk ‘IMAGINE’.

  • zo 17 okt 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 17 okt 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Rocky Horror Show

  za 23 okt 2021

  Genomineerd voor 5 Tony Awards, is de Rocky Horror Show wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see! Een avond vol onweerstaanbare rock muziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk alles weer mag. De wereldhit komt voor het eerst naar Nederland en naar jouw theater! Met in de hoofdrollen o.a. Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont. 

    

  In deze krankzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter en zijn volgelingen. Een stormachtige avond die ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij seksuele escapades vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

  De Rocky horror show wordt in een Nederlandse versie gespeeld. Sommige liedteksten zullen (deels) niet vertaald worden, maar in de originele Engelse tekst gezongen worden.

   

  Script & muziek: Richard O’Brien

  Regie: Martin Michel

  Vertaling: Jeremy Baker

  Choreografie: Chiara Re

  Genomineerd voor 5 Tony Awards, is de Rocky Horror Show wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see! Een avond vol onweerstaanbare rock muziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk alles weer mag. De wereldhit komt voor het eerst naar Nederland en naar jouw theater! Met in de hoofdrollen o.a. Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont. 

  Credits

   “Vibrant, fresh, energetic – absolutely fantastic”

  ★★★★★ Whatsonstage.com

    

   “It rocks!”

  ★★★★★ Daily Star Sunday

    

  “Fierce and fabulous fun”

  ★★★★  Daily Express

  • za 23 okt 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 23 okt 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Breakin' Convention

  NL TOUR 2021
  zo 24 okt 2021

  Breakin'Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit London, komt voor het eerst naar Nederland! Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt. Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. Doe mee met deze ultieme viering van hiphopcultuur!

  • zo 24 okt 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 24 okt 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Snelle

  FF tussen ons
  vr 29 okt 2021

  “FF tussen ons hoor, maar Snelle komt naar je toe! In het najaar van 2021 is het tijd voor zijn eerste grote theatertour. Verwacht een eerlijke show met muziek, sterke maar ook minder sterke verhalen en inside jokes. Samen met zijn Lieve Jongens Band zorgt hij voor een feestje waar je zeker op zit te wachten. “

  • vr 29 okt 2021 | 20:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 29 okt 2021 | 20:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Bij Robèrt

  Een theatrale foodexperience met Robert van Beckhoven
  zo 31 okt 2021

  Nederlands meest bekeken Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven (o.a. Heel Holland Bakt, Wie is De Mol) is, naast een bijzonder vriendelijke persoonlijkheid, ook een vakman die met zijn verhalen en anekdotes over eten en cultuur je aandachtig aan hem gekluisterd weet te houden. In tegenstelling tot tv, magazines en YouTube, biedt theater wel de mogelijkheid tot een extra dimensie: die van het ruiken en proeven.


  Robèrt van Beckhoven, visionair op het gebied van food, in het bijzonder brood en banket, serveert het publiek -letterlijk aan zijn tafel- een theatrale foodexperience. Een proeverij van grondstoffen en signatuurproducten, geserveerd met mooie verhalen en een theatraal sausje. Een verrassende theaterbeleving, inclusief € 15,50 aan lekkernijen, waarbij u wordt gevraagd van tevoren geen hele stevige maaltijd te nuttigen.

  • zo 31 okt 2021 | 16:00 - 17:45
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 31 okt 2021 | 16:00 - 17:45
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Jett Rebel

  Solo
  ma 1 nov 2021

  Met zijn alweer derde solo theatertour blijft Jelte Tuinstra, alias Jett Rebel, heel dicht bij zichzelf: een man en zijn muziek. Maar dan wel alle facetten van die muziek; eerlijk en puur, zonder opsmuk. Verwacht het onverwachte van alleskunner Jett Rebel. De Telegraaf vatte zijn vorige theatershow in één woord kernachtig samen: "Magisch”. 

  Dat zal het ook nu ongetwijfeld weer zijn. Beleef een muzikale reis met... Jett Rebel. 

  • Geen pauze
  • ma 1 nov 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 1 nov 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • René van Meurs

  Hunkert
  di 2 nov 2021

  Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Want wat betekent het eigenlijk om liefde te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd ook helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Zoals we van hem gewend zijn, levert dat ook vanavond weer prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en bovenal enorm veel goede grappen op.

   

  Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

 • Queen: The Story

  Crazy Little Things
  wo 3 nov 2021

  In korte tijd groeide Crazy Little Things uit tot een ware sensatie. Na optredens op verschillende grote podia en festivals, komt de zevenkoppige groep nu met een speciaal theaterprogramma. Verwacht geen opplaksnorren, stofzuigers of pruiken want deze muzikanten gaan terug naar de essentie van de Queen-muziek.

   

  Muziekjournalist en hoofdredacteur Jean-Paul Heck creëerde samen met zanger Marijn Geluk en gitarist Jeroen Lips en met hulp van goede vriend en collega Leo Blokhuis Queen: The Story. Heck interviewde de originele Queen-leden meerdere malen. Zo ging hij thuis op bezoek bij drummer Roger Taylor en gitarist Brian May. In 2011 haalde hij de legendarische Queen-gitarist eigenhandig naar Nederland om hem de Sena Performers European Guitar Award uit te reiken. Naast de legendarische muziek zit de show vol inside anekdotes over zijn ontmoetingen met de Queen-leden. Het is slechts een onderdeel van dit ware muzikale spektakelstuk waarin Crazy Little Things genadeloos dicht maar wel op geheel eigen wijze tegen de sound van Queen aankruipt.

   

  De band wil maar één ding en dat is de legendarische live-shows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen. ‘We zullen zowel de hardrock-kant als de subtiliteit van Freddie, Brian, Roger en John tot leven wekken. Queen: The Story is een theatershow die is gemaakt met het diepste respect voor wellicht de beste band uit de pop- en rockhistorie’, aldus Heck.

 • Story of Robbie Williams

  by Charly Luske
  do 4 nov 2021

  Twee jaar lang jaar tourde Charly Luske zeer succesvol met ‘Story of George Michael’ langs de Nederlandse theaters. Een door hem zelf geproduceerde voorstelling, die dit jaar een vervolg krijgt met de “Story of Robbie Williams” tour.

   

  “Robbie is voor mij de grootste entertainer van eind jaren 90 en de 00’s. Samen met de band gaan we alle ups en downs, hilarische momenten en intieme geheimen van Williams voorbij laten komen. En bovenal natuurlijk: zijn geweldige muziek. Feel, Come Undone, Rock DJ, Let Me Entertain You en natuurlijk Angels. Al die hits, zoveel energie, ik kan niet wachten!”

   

  Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams door Charly Luske en zijn band. Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!” 

 • Come From Away

  Een hoopgevend en waargebeurd verhaal ten tijde van 9/11
  zo 7 nov 2021
  -
  zo 30 jan 2022

  Wanneer het er echt op aankomt, staan we dan voor elkaar klaar? Come From Away vertelt het waargebeurde verhaal over de bewoners van een klein Canadees stadje die plotseling worden geconfronteerd met ruim 7.000 nieuwkomers. Deze reizigers stranden op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, in Gander omdat hun vliegtuigen door de sluiting van het Amerikaanse luchtruim moeten uitwijken. De plaatselijke bevolking slaat onmiddellijk de handen ineen om de gestrande passagiers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen.

   

  Come From Away vertelt het hartverwarmende verhaal over hoop, humor en liefde in een crisissituatie. De musical, een enorm succes in de Verenigde Staten en Engeland, laat zien hoe mensen onder moeilijke omstandigheden elkaar steunen en verder helpen. Come From Away is geschreven door Irene Sankoff en David Hein, die hun inspiratie vonden na een bezoek aan Gander, tien jaar na 11 september 2001. Voor hun verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden baseerden zij zich op getuigenissen van de bewoners van Gander en op getuigenissen van de reizigers en crewleden die noodgedwongen in de kleine gemeenschap terechtkwamen.

   

  De Nederlandse versie van Come From Away is een geheel nieuw gemaakte productie. De originele versie van Come From Away ging in 2015 in première in Seattle en brak daar alle verkooprecords. Sinds 2017 is Come From Away te zien op Broadway; deze productie kreeg zeven nominaties voor een Tony Award. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End, daar werd Come From Away bekroond met de prijs voor de beste musical.

  Een hoopgevend en waargebeurd verhaal ten tijde van 9/11

 • Huub Stapel

  Het Huwelijk
  ma 22 nov 2021
  -
  zo 6 feb 2022

  Huub Stapel speelde eerder de zeer succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars,

  Vrouwen van Venus en is weer solo te zien in de theaters. Deze keer

  met de wervelende one-man-show Het Huwelijk.

   Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk…

   

  Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

 • Ali B

  KOORTS
  di 23 nov 2021

  Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. Want ga maar na: in 2012 won hij met Ali B geeft antwoord de Neerlands Hoop prijs, werd hij voor Ali B beken(d)t genomineerd voor de Poelifinario en prees Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma Je suis Ali de hemel in als '...misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen'.

   

  Vlak voor corona zijn tournee langs de Nederlandse theaters onderbrak, had Ali de ideale vorm voor zijn voorstelling gevonden: een daadwerkelijke dialoog waarbij ook het publiek zijn of haar verhalen kwijt kon en het verloop van de avond kon beïnvloeden. En Ali is nog lang niet uitgepraat met zijn publiek. Ook komend seizoen zijn er talloze onderwerpen waar hij, gewapend met zijn humor en een flinke dosis optimisme, zijn licht over wil laten schijnen.

   

  Nederland heeft koorts. Het verhitte debat - niet alleen over corona maar ook over de toeslagenaffaire, het mapje van Ollongren en noem al die incidenten maar op - doet de temperatuur hoog oplopen. Zo hoog dat we af en toe het kookpunt naderen en een ramp niet te vermijden lijkt. Maar koorts is volgens Ali ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Hij steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Bent u benieuwd naar de uitslag? Kom dan op consult in een theater bij u in de buurt.

  • di 23 nov 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 23 nov 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Cameretten Festival 2021

  55ste editie van het cabaretfestival
  wo 24 nov 2021
  -
  za 27 nov 2021

  Cameretten is theater voor humorliefhebbers die houden van iets nieuws uitproberen. Deze cabaretwedstrijd biedt een grote diversiteit op het gebied van komische acts. Van oneliners tot persoonlijke verhalen en van geëngageerde liedjes tot rauwe stand-upcomedy: dit is een avontuurlijke avond voor mensen die een leven vol humor nastreven en zichzelf graag zien als talentontdekker.

   

  Deze kweekvijver ontdekt, begeleidt en presenteert toptalent sinds 1966 aan het grote publiek. Cameretten is daarmee het oudste én grootste cabaretfestival van Nederland. Het is traditie dat de finalisten de topcabaretiers van de toekomst worden. En die kun je tijdens deze avond zien zonder in je slaapzak voor de deur te liggen. Leuk feitje voor pubquiz-fans: het spektakel draagt de naam van een plein in Delft en werd opgezet door tegendraadse studenten.

   

  Deze cabaretiers wonnen Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten:

  Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Daniel Arends, Patrick Laureij, Janneke de Bijl en vele anderen.

  • wo 24 nov 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 25 nov 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 27 nov 2021 | 19:30 - 21:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 24 nov 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 25 nov 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 27 nov 2021 | 19:30 - 21:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • VanVelzen

  'Change Of Mind - Songs, Stories & Sofasessies'
  vr 26 nov 2021

  In samenwerking met LINDA.nl maakt Roel van Velzen de succesvolle podcastserie ‘Roels Sofasessies’. Hierin praat Roel met gasten op buitengewoon openhartige wijze over hoe hij na alle veranderingen in zijn leven weer nieuw geluk vond. Deze gesprekken worden door velen als inspirerend ervaren. Roel schreef er een aantal prachtige nieuwe liedjes over. Deze liedjes en de verworven inzichten vullen elkaar prachtig aan en vormen de basis van de voorstelling ‘Change Of Mind’.

  In deze vijfde theatervoorstelling van VanVelzen, speelt en zingt de sympathieke zanger over zijn zoektocht naar antwoorden en over de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan in een alsmaar veranderende wereld. Zeker in het afgelopen jaar werd ieders flexibiliteit maximaal getest. Roel vertelt op vermakelijke wijze over hoe lastig het was om te breken met bestaande patronen, én over hoe bevrijdend het was toen het lukte om uiteindelijk alle veranderingen te omarmen. 

  Maar er is nog meer nieuws: voor het eerst zingt Roel de Nederlandstalige liedjes die hij afgelopen jaar schreef, en uiteraard komt het vertrouwde energieke VanVelzen repertoire ook aan bod. Samen met zijn virtuoze vijfkoppige band, neemt hij het publiek op aanstekelijke wijze mee naar de krachtige wereld van muziek, in een voorstelling die net zo dynamisch is als het leven zelf. 

  Naast een talentvolle zanger is Roel van Velzen een bevlogen artiest die als geen ander in staat is zijn publiek bij de voorstelling te betrekken. In ‘Change Of Mind’ wordt een avond lang gelachen, openhartige verhalen verteld, maar vooral gepassioneerd muziek gemaakt. 

  • vr 26 nov 2021 | 20:00 - 22:55
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 26 nov 2021 | 20:00 - 22:55
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Nienke Plas

  van de Hak op de Tak
  zo 28 nov 2021

  Nienke Plas is een wervelwind aan persoonlijkheid en met haar voorstelling debuteert zij in het theater. Van de hak op de tak is voor mensen die durven in te halen in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast want het wordt plankgas. En of de wereld nou rond of plat is? Het zou niet moeten uitmaken want Nienke haar kijk op de planeet is voor één avond de waarheid. Feitjes zijn leuk maar een fantasie doet het gewoon altijd beter. Dit gaat overigens ook op tijdens sollicitatiegesprekken.

  Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.

  • zo 28 nov 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 28 nov 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • De dag dat ik Robert Long ontmoette

  Julia Herfst, Maaike Widdershoven, Sjors van der Panne, Wil van der Meer
  ma 29 nov 2021

  De bekende en ook nog onbekende liedjes van Robert Long zijn prachtig gearrangeerd en zullen worden gezongen en verbonden door soms grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen.

  De solisten, Julia Herfst, Maaike Widdershoven, Sjors van der Panne en Wil van der Meer, worden daarbij muzikaal bijgestaan door een combo o.l.v. Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt. 

  • ma 29 nov 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 29 nov 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • The Mousetrap

  Een meesterlijk moordmysterie
  di 30 nov 2021

  Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland! In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoed dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.. 

   

  Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!

  'BEWAAR HET GEHEIM VAN THE MOUSETRAP'
  The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!

  • di 30 nov 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 30 nov 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Simone Kleinsma

  VERDER
  vr 3 dec 2021

  Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2021 terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER.

  Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws. Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

  Na eerdere succesvolle shows als Songs From The Heart, Simone’s Songbook en Simone! ontwikkelt zij haar nieuwe theatervoorstelling VERDER samen met Ruut Weissman (o.a. Hij Gelooft In Mij) die de regie op zich neemt en schrijver Frank Houtappels (o.a.Gooische vrouwenHet Schaep met de 5 Pooten).

 • Racoon

  Theatertour
  za 4 dec 2021

  Dit najaar tourt de Zeeuwse band Racoon langs theaters in het hele land. Met een gloednieuw album op zak combineren ze klassiekers als Liverpool Rain, No Mercy, Love You More en Oceaan met Nederlandstalige liedjes. De hits Het Is Al Laat Toch, De Echte Vent en Hee Joh Jip komen zeker voorbij. Kleine liedjes, die grote indruk achterlaten. Racoon op z’n best: recht voor zijn raap, kwetsbaar en stoer tegelijk.

 • Fred van Leer

  Leer van Fred Live
  zo 5 dec 2021
  -
  ma 6 dec 2021

  Leer van Fred Live wordt een hilarische avond voor de nieuwsgierige vrouw, die de do’s and don’ts wil weten als het gaat om kleding, tips and tricks wil horen of haar eigen verhaal wil vertellen. Want de bekendste stylist van de Nederlandse televisie luistert en adviseert. Kom met je moeder, zus, vriendin, handbalteam of breiclub en leer van Fred.

  • zo 5 dec 2021 | 20:00 - 22:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 6 dec 2021 | 20:00 - 22:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 5 dec 2021 | 20:00 - 22:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 6 dec 2021 | 20:00 - 22:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  di 7 dec 2021
  -
  za 11 dec 2021

  Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling Om Alles! in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

   

  Na een sabbatical van een jaar kreeg hij van Corona nóg een jaar vrij, maar nu is Richard Groenendijk vol inspiratie terug in het theater met een gloednieuwe show. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

  • di 7 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 9 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 11 dec 2021 | 15:00 - 16:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 11 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 7 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 9 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 11 dec 2021 | 15:00 - 16:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 11 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Isabelle Beernaert

  NAAKT
  wo 8 dec 2021

  ‘NAAKT’

   

  Puur, eerlijk, transparant, rauw

  Nuda Veritas

  -

  Door mijn persoonlijke naaktheid te delen ...

  Kan ik waarlijk geven.

  Een verhaal dat de grenzen doorbreekt van de door ons gemaakte realiteit,

  dat verder kijkt dan slechts de vorm.

  Want de echte vorm is de uiterlijke uitdrukking van de innerlijke inhoud.

   

  De dans tussen het licht en de duisternis, in de arena van het leven.

  De zoektocht tussen goed en kwaad.

  De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke....

  tussen de lusten en de liefde ... ons vuur en ons as ... het goddelijke en het duivelse ...

  het zwart en het rood ... gekleed en ongekleed.

   

  Waar staan we nu ?

  ...in het licht ...de spot gericht op ons.

  We staan nu naakt... in het oog van de waarheid.

 • Pink Project The Band

  Pink Floyd Past to Present
  vr 10 dec 2021

  Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Nu gaat de band op tournee met de ultieme Pink Floyd show: ‘Pink Floyd Past to Present’. 

   

  Deze nieuwe show bestrijkt het gehele rijke oeuvre van Pink Floyd. Van ‘Ummagumma’ en ‘Meddle’ tot en met ‘The Dark Side of the Moon’ en van ‘Wish You Were Here’ via ‘Animals’ en ‘The Wall’ tot en met ‘The Division Bell’. Alle highlights komen voorbij. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan.

   

  ‘Pink Floyd Past to Present’ is de ultieme Pink Floyd trip down memory lane! 

  • vr 10 dec 2021 | 20:00 - 22:25
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 10 dec 2021 | 20:00 - 22:25
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • An Irish Christmas

  Vertolkingen van bekende Ierse traditonals
  zo 12 dec 2021

  Liefhebbers van folk- en traditionele Ierse muziek en dans kunnen hun hart ophalen bij An Irish Christmas. Vertolkingen van bekende Ierse traditonals zoals o.a. Oh Danny Boy, Will ye go Lasso Go en Carrickfergus zullen worden afgewisseld met muzikale uitvoeringen op Ierse instrumenten. De echte sfeermakers voor deze avond zijn natuurlijk de kerstnummers, zoals o.a. Carol of the Bells, The Wexford Carol, Silent Night en The First Noël. Zang en muziek worden afgewisseld met optredens van een 12-tal succesvolle Ierse dansers die ook deel uitmaakten van de succesvolle dansshows Lord of the Dance en Riverdance. An Irish Christmas zal zeker een hartverwarmende ervaring in de koude winterperiode voorafgaand aan Kerst zijn.

  • zo 12 dec 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 12 dec 2021 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • De Formule 1 Show

  Met Olav Mol & Jack Plooij
  ma 13 dec 2021

  De belangstelling voor Formule 1 is enorm toegenomen sinds Max Verstappen in 2016 als eerste Nederlander de Grand Prix won. Formule 1 is zelfs op dit moment in populariteit de snelst groeiende sport in Nederland. Voor veel echte liefhebbers stelt een Formule 1 wedstrijd niet veel voor zonder het gevatte commentaar van Olav mol en Jack Plooij.

   

  Olav Mol is al sinds 1991 commentator bij de GP's en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Een grotere expert dan Mol op het gebied van Formule 1 bestaat er niet. Van de geschiedenis tot aan obscure feitjes, Mol weet het allemaal. Verslaggever Jack Plooij verzorgt bijdragen vanuit de pitstraat en interviewt coureurs.

   

  Nu staan Mol en Plooij samen in het theater met ‘De Formule 1 Show’ om hun passie te delen. Daar geven zij een exclusieve kijk achter de schermen. Interessante feiten, anekdotes, geheimen van coureurs, waar de kenner, maar ook de leek zijn hart aan kan ophalen

  • ma 13 dec 2021 | 20:00 - 21:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 13 dec 2021 | 20:00 - 21:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Peter Pannekoek

  Nieuw Bloed
  wo 15 dec 2021
  -
  do 16 dec 2021

  Let op! Deze zaal heeft een aangepaste capaciteit door de 1,5-meter maatregelen. DIt betekent dat je zelf een rang kan selecteren maar geen specifieke stoelen. Indien je de automatisch geselecteerde stoelen wil veranderen klik je rechtsboven op 'nieuwe stoelen'. 

   

  Het volk hunkert altijd naar nieuw bloed.

  Een nieuw lichaam om te aanbidden.

  Te verafgoden.

  Te prijzen.

  Te bekritiseren.

  Te veroordelen.

  Te verscheuren.

  Hier ben ik.

  Laat de slachting beginnen.

   

  Peter Pannekoek behoort tot de top van het Nederlandse cabaret. Met zijn laatste voorstelling, het bejubelde ‘Later was alles beter’, won hij de Neerlands Hoop. De prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de prestigieuze Oudejaarsconference. De messen zijn geslepen. Komt dat zien.

  Het volk hunkert altijd naar nieuw bloed.

  Een nieuw lichaam om te aanbidden.

  • wo 15 dec 2021 | 20:00 - 21:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 16 dec 2021 | 20:00 - 21:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 15 dec 2021 | 20:00 - 21:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 16 dec 2021 | 20:00 - 21:15
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • The Analogues

  Let It Be: ABBEY ROAD
  vr 17 dec 2021
  -
  za 18 dec 2021

  The Analogues toerden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met integrale vertolkingen van de The Beatles-albums 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album'. Voor dit seizoen staat ‘Let It Be: Abbey Road’ op het programma.

  De rechtgeaarde Beatles-kenner weet dat het album Let It Be als laatste verscheen, maar dat de opnames voor Abbey Road de laatste studio-samenwerking waren voordat de band uit elkaar viel. Eigenlijk is Abbey Road dus het laatste album. Dat The Beatles nog één keer zo'n absoluut meesterwerk konden produceren, was mede de verdienste van de teruggekeerde (producer) George Martin en (technicus) Geoff Emerick. Maar ook op Let It Be staan een aantal fantastische nummers, die het zonder meer verdienen om meegenomen te worden in deze show.

  Let It Be: ABBEY ROAD dus; een integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van Let It Be. In ieder geval genoeg materiaal waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium opnieuw kunnen schitteren.

  In principe completeren The Analogues met deze show hun missie: het integraal vertolken van alle ‘studio albums’ van The Beatles; de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld.

  Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.

  • vr 17 dec 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 18 dec 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 17 dec 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 18 dec 2021 | 20:00 - 22:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Checkpoint Theater

  Vetter dan Ooit
  zo 19 dec 2021

  Na het grote succes van het afgelopen jaar komt Checkpoint Theater terug met de grootste, vetste, spectaculairste show ooit! Een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Voor iedereen zijn er veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers en dan gaat het van start: doe mee op het toneel met verschillende tests, speel mee met de jongens tegen de meiden, duik weg voor het friet-schiet kanon, verwonder je hoe je zelf met stofzuigers een muur kan beklimmen, doe mee met het super nerf kanon, ontwijk laserstralen bij het ontsnappingsspel, beleef hoe een drone live uit de lucht wordt geschoten en nog veel, veel meer.

  Grootser, spectaculairder en vetter dan ooit!

  Wees er snel bij want vorig seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht.

  Noot voor de redactie: vanwege de Mediawet mag er in de promotie van deze theatershow nergens de tekst worden opgenomen ‘Bekend van TV’. Ook mag er op geen enkele andere manier in de promotie een verwijzing worden gemaakt naar het TV-programma Checkpoint.

  • zo 19 dec 2021 | 16:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 19 dec 2021 | 16:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Willeke Alberti

  Jubileumtournee
  ma 20 dec 2021

  Willeke Alberti hervat na de zomer haar eerder uitgestelde theatertournee langs een exclusief aantal Nederlandse theaters.

  De grande dame van de Nederlandse muziek zal samen met het publiek en haar live band herinneringen ophalen uit haar 65-jarige carrière. Een imposante carrière die haar vele grote hits heeft opgeleverd, zoals ‘Mijn Dagboek’, ‘Samen Zijn’, ‘Spiegelbeeld’ en ‘Telkens weer’. 

  Willeke Alberti heeft speciaal voor deze theatertournee een uniek programma samengesteld vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes. ‘Ik kan niet wachten om weer in het theater te staan en samen te zingen, te lachen en een traantje te laten en gewoon samen zijn’, aldus Alberti.

  De theatertournee van Willeke Alberti is slechts 14 keer te zien in theaters door het hele land en zal haar laatste officiele solo theatertournee zijn.

  • ma 20 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 20 dec 2021 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • The Sound Of Music

  De meest geliefde musical aller tijden
  wo 22 dec 2021
  -
  zo 9 jan 2022

  Beleef de meest geliefde musical aller tijden!

  Een klassieker om naar uit te kijken: The Sound of Music! Beleef het hartverwarmende verhaal van Maria en de familie Von Trapp. Het romantische verhaal over de kracht van liefde in een angstige tijd. Een van de meest geliefde musicals aller tijden gaat vanaf juni 2021 op tour langs theaters in heel Nederland. 
     

  De rebelse, optimistische Maria neemt je mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp. Met haar ontwapenende directheid en speelse kijk op het leven, laat ze de harten van alle Von Trappjes smelten. 

   
   
  Filmklassieke wordt theatertour

   
  De Nederlandstalige musical The Sound of Music is gebaseerd op de filmklassieker die een warm plekje heeft in ieders hart. Met de beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein en Richard Rodgers. Zoals de tijdloze meezingers Do-Re-Mi, Edelweiss en So Long. The Sound of Music gaat op tournee en is te zien in theaters bij jou in de buurt. Verheug je op een heerlijk nostalgisch avontuur samen met je familie, vrienden of vriendinnen.

    

  • Vooralsnog worden de kaarten zonder vaste zitplaats verkocht. Wanneer we zeker weten hoe veel bezoekers wij mogen ontvangen en in welke zaalopstelling we kunnen spelen boeken wij gekochte tickets om naar de normale zaal. Je krijgt hier t.z.t. bericht over
  • Geen kortingen
  • Koop gerust. Bekijk hier ons flexibele retourbeleid
  • wo 22 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 23 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 24 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 25 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 26 dec 2021 | 12:00 - 14:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 26 dec 2021 | 16:30 - 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 28 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 28 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 29 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 29 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 30 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 31 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 2 jan 2022 | 12:00 - 14:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 2 jan 2022 | 16:30 - 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 5 jan 2022 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 5 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 6 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 7 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 8 jan 2022 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 8 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 9 jan 2022 | 16:30 - 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 22 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 23 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 24 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 25 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 26 dec 2021 | 12:00 - 14:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 26 dec 2021 | 16:30 - 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 28 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 28 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 29 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 29 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 30 dec 2021 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 31 dec 2021 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 2 jan 2022 | 12:00 - 14:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 2 jan 2022 | 16:30 - 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 5 jan 2022 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 5 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 6 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 7 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 8 jan 2022 | 14:30 - 17:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 8 jan 2022 | 19:30 - 22:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 9 jan 2022 | 16:30 - 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Charkov City Opera & Ballet – Het Zwanenmeer

  Klassiek ballet op muziek van Tsjaikovski
  ma 27 dec 2021

  Toen Het Zwanenmeer in 1877 in première ging kreeg het ballet veel kritiek. Nadat Marius Petipa, de alom gerespecteerde choreograaf van het keizerlijk ballet in Sint-Petersburg overwoog om een nieuwe versie te maken van Het Zwanenmeer samen met Lev Ivanov. Deze aangepaste versie geldt sindsdien als de traditionele uitvoering en is momenteel een van de meest opgevoerde balletten ter wereld. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken. 

   

  Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van Odette, koningin van de zwanen, die samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd is door de boze tovenaar Rothbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel ware liefde kan de betovering doorbreken. Ze ontmoet prins Siegfried, die verliefd wordt op de mooie Odette. Rothbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

   

  Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle, Nabucco en Rigoletto naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden live muzikaal begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkov. Het Charkov City Opera & Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om klassieke titels op hoog niveau in uw eigen theater te ervaren!

  • ma 27 dec 2021 | 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 27 dec 2021 | 19:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • De Notenkraker

  Een magisch kerstsprookje
  di 4 jan 2022

  Het magische kerstballet ‘De Notenkraker’ brengt het ultieme kerstgevoel in de theaters. Het verhaal vertelt het avontuur van Clara en de betoverde notenkraker die ze op kerstavond cadeau krijgt. Deze voorstelling, gedanst door het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan, brengt de kerstsfeer heel dichtbij!


  In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een wonderbaarlijke reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen een valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt de prins met Clara naar hun gedroomde snoepgoedrijk.

   

  De voorstelling wordt gedanst door het geliefde balletgezelschap uit Tatarstan, dat naam maakte door de beste dansers aan zich te binden. Met honderden kleurrijke kostuums en vrachtwagens vol indrukwekkende decors brengen ze de verbeelding door heel Europa.

   

  Ook de wereldberoemde muziek van ‘De Notenkraker’ is al meer dan een eeuw een publiekstrekker. De vermaarde compositie van Pjotr Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg - in de kerstweek van 1892 - uit tot een klassieker. De klanken inspireerden de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde ‘Bloemenwals’.

  Een voorstelling die de kerstsfeer dichtbij brengt!

 • Het Groot Niet Te Vermijden

  The Last Waltz
  ma 10 jan 2022
  -
  di 11 jan 2022

  Met The Last  Waltz viert Het Groot Niet Te Vermijden zijn afscheid. En dat terwijl de mannen nog barsten van de nieuwe ideeën: ‘De vogeltjesdans’ omgetoverd tot Arabische  raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe  Boeroe  Bhagwan  die zorgt voor spirituele verlichting. Krijgen ze al hun creatieve invallen in deze laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat, net zoals ze bij hun vijftien eerdere voorstellingen met indrukwekkend muzikaal vakmanschap het ene na het andere hilarische hoogstandje lieten zien én horen. Want  ook al doet het pijn,  afscheid nemen doe je met een lach. Grijp uw laatste kans om HGNTV  in volle glorie in  het  theater te bewonderen. 

  • ma 10 jan 2022 | 20:00 - 22:10
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 11 jan 2022 | 20:00 - 22:10
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 10 jan 2022 | 20:00 - 22:10
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 11 jan 2022 | 20:00 - 22:10
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Fleetwood Mac - The Incredible Story

  The Cosmic Carnival
  wo 12 jan 2022

  Een verhaal om van te smullen. Een oeuvre om van te watertanden. Na het overweldigende succes van het afgelopen jaar, met tientallen uitverkochte optredens, sluit The Cosmic Carnival dit nieuwe seizoen in stijl af. 
  Een vernieuwde show met een uitgebreide setlist, meerdere gast-muzikanten en een visueel spektakel geven extra cachet aan de voorstelling waar de vonken sowieso al vanaf vlogen! Het complete verhaal - van de blues-tijd onder aanvoering van Peter Green, tot de hit-successen van de jaren zeventig en tachtig met Stevie Nicks & Lindsey Buckingham - werkelijk ieder aspect van de legendarische Brits/Amerikaanse band passeert de revue. Naast het succes en de talloze hits komen ook de vele intriges en personeelswisselingen aan bod.

   

  Dit alles verpakt in een ruim 2,5 uur durende theatervoorstelling, gebracht door een van de meest geroemde live artiesten van de Lage Landen, Grote Prijs winnaar The Cosmic Carnival. Een verrassing voor eenieder die zich niet eerder in Fleetwood Mac verdiepte, een must voor iedere fan!

  Credits

  zang en gitaar: Nicolas Schuit
  zang en toetsen: Indra Kartodirdjo
  zang en toetsen: Gerben van Etten 
  zang: Wies Delouise 
  zang en bas: Michael Trouserhouses 
  drums: Kaj van Driel
  zang en gitaar: Bas Vosselman

  • wo 12 jan 2022 | 20:00 - 22:55
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 12 jan 2022 | 20:00 - 22:55
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Crazy Piano's

  Guilty Pleasures Part 2
  do 13 jan 2022

  De zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos komen nogmaals naar de theaters met hun spetterende meezing programma. The guilty pleasures are back! Bereid je voor op deel 2 van deze muzikale achtbaan met de allergrootste meezingers.

  Een spectaculaire show vol muzikale hoogstandjes op de drums, saxofoon en natuurlijk de brandweerrode piano's, waarbij stilzitten én je mond houden geheel onmogelijk is.  

  • do 13 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 13 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Amsterdam Sinfonietta en Rufus Wainwright

  Breder dan klassiek
  vr 14 jan 2022

  Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. De ‘Prince of Chamber Pop’ slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera’s. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. 

   

  Het wordt een heel nieuw programma waarin nieuwe nummers van Rufus Wainwright te horen zullen zijn, aangevuld met een aantal covers en klassieke werken. Maar enkele publieksfavorieten uit de vorige tournee zullen ook zeker gespeeld worden. Voor alle stukken worden nieuwe arrangementen gemaakt. 

   

  De unieke optredens van Amsterdam Sinfonietta met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn elk jaar weer een groot succes. Eerder werkte het orkest al samen met artiesten als Bobby McFerrin, Typhoon, Wende, De Dijk en in de laatste editie met Jonathan Jeremiah.  • vr 14 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 14 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Igone de Jongh

  I
  za 15 jan 2022

  Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Zij was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam.

   

  Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. Dit liet langer op zich wachten dan gepland, maar het afgelopen jaar koos Igone ervoor niet stil te zitten, maar te blijven dansen.

  Zo maakte ze, geïnspireerd door de omstandigheden twee ‘corona-voorstellingen’, een openbare repetitie in het najaar van 2020 en ‘Igone danst door’ in een speciale serie in Koninklijk Theater Carré. Ook verscheen haar autobiografie en kwam de documentaire ‘en als beloning zweef je’ uit.

  In haar eerste grote theatertournee danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. Soms alleen op het toneel, soms samen met een partner of partners, soms live begeleid door muziek. Igone: ‘het afgelopen jaar heeft meer dan ooit laten zien hoe we elkaar en menselijk contact nodig hebben, ik kijk er dan ook bijzonder naar uit u te ontmoeten.’

   

  De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een leven van ontbijten, lunchen en dineren met een enkel blaadje sla, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind.

   

  Igone gaat letterlijk en figuurlijk met haar publiek in gesprek. De danskunst toegankelijk maken, aanraakbaar, met allure en zonder een concessie te doen aan de hoogste kwaliteit.

  • za 15 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 15 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Frans Bauer

  Live in Concert
  zo 16 jan 2022

  Meer dan 25 jaar na zijn eerste concert tournee reist Frans Bauer nog steeds langs de mooiste theaters van Nederland. Het reizen zit Frans in het bloed en daar mag iedereen van meegenieten. Van de Verenigde Staten tot China en nu van een muzikale reis, gewoon gezellig thuis om de hoek. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, genieten we van een oergezellig avondje Frans Bauer. Een avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans. Benieuwd naar de anekdotes van gebeurtenissen uit het leven van de Bauers? We horen ze binnenkort in dit theater!

  • zo 16 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 16 jan 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • The Rod Stewart Story

  Some Guys Have All The Luck
  di 1 feb 2022

  Eindelijk een grote show rondom één van de grote iconen van de rockmuziek: Rod Stewart. Een grote hit in Engeland en nu te zien in Nederland!

  Het verhaal en de muziek van een absolute wereldster met ontelbare hits op zijn naam. Gebracht door een fantastische zanger, bijna niet van echt te onderscheiden en een geweldige live band!

 • Johan Derksen presenteert:

  The Sound of The Blues & Americana
  wo 2 feb 2022

  Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. In ‘The Sound of The Blues & Americana’ wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen een Amerikaanse artiest naar Nederland: Malford Milligan uit Austin. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.

   

  Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Naast Milligan voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn internationale line-up:

   

  Sean Webster, de uit Engeland afkomstige zanger die in 2016 een ‘Dutch Blues Award’ kreeg als beste vocalist.

  Laurence Jones, de Engelse bluesrockgitarist en singer-songwriter die vier British Blues Awards won.

  Hilde Vos, americana-zangeres en finalist bij de ISSA awards 2020.

  Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World.

  Jack Hustinx, oprichter en frontman van de Shiner Twins, volgens kenners de beste americana band van Nederland.

  Eric van Dijsseldonk, was onder andere gitarist bij Erwin Nyhoff, Laura Vane & The Vipertones en Lea Kliphuis.

  Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder Luther Allison.

  Roelof Klijn, was onder andere verantwoordelijk voor de baslijnen van Coup de Grace, The Strikes en zijn meest recente project Rootbag met meester-gitarist Richard van Bergen.

  Fokke de Jong, meer dan twintig jaar lang was hij drummer bij Normaal en later bij King of the World.

   

  De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

 • Jon van Eerd in

  Harrie neemt de benen
  vr 4 feb 2022
  -
  za 5 feb 2022

  Harrie is terug. En hoe! In deze spiksplinternieuwe topkomedie laat Jon van Eerd zich weer van
  zijn beste kant zien. Omringd door een topcast brengt hij Harrie weer in de meest onmogelijke
  situaties.

  Dé leukste komedie van het seizoen!
  In HARRIE NEEMT DE BENEN krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen
  de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar dit gaat niet zomaar. De schurken zijn
  niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude en haar assistente Bibs, zijn de twee
  niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Ondanks het feit dat de hoofdcommissaris in
  alle wanhoop besluit de zaak te sluiten, geven Harrie en Barrie niet zomaar op. Zonder het te
  melden
  , trekken ze stiekem ten strijde om de dames op heterdaad te betrappen. Talloze
  vermommingen, plannetjes en draaiboeken komen voorbij. Maar of ze zich nou voordoen als
  loodgieter, Tupperware-verkopers, paaldansers of Harrie Krishna collectant, het bewijs valt maar
  moeilijk te leveren. Zeker niet nadat de twee per ongeluk een hele pot viagra hebben geslikt. Maar
  dan ontpopt de commissaris zich op een verrassende wijze. En ook Bibs blijkt niet helemaal te zijn
  wie ze zegt te zijn.

  HARRIE NEEMT DE BENEN is een hysterische wervelwind van hilarische situaties met een verrassend
  einde. In deze voorstelling blazen Harrie en zijn kornuiten u gegarandeerd van uw stoel van het
  lachen.

 • Traces Left Within

  Nederlands Dans Theater
  wo 9 feb 2022
  -
  do 10 feb 2022

  Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell. Het NDT 1-programma vormt een verzameling van sterke choreografische stijlen, die elk uniek en verschillend zijn, maar verbinding vinden in hun ongeremde aanpak. De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest.

    

  De gedreven complexiteit van Marco Goecke’s (Duitsland) werk prikkelt met zijn bliksemsnelle, nerveuze fladderende en vlijmscherpe bewegingen het zenuwstelsel van zowel dansers als publiek. Verwrongen gezichten beelden zowel een intens verlangen als een duistere intimiteit uit. Voor Traces left within creëert de associate choreograaf van NDT een nieuwe choreografie met de NDT 1-dansers.

    

  Jiří Kyliáns (Tsjechië) werk ontlokt de dansers om middels hun lichamen eerlijk en oprecht te spreken. De emotionele en kinetische kracht van zijn kenmerkende stijl wordt uitgedrukt door sensuele, intieme gebaren, die het cerebrale lichaam vastleggen als een instrument van innerlijke bewegingen.
  Voor Traces left within werkt Kylián opnieuw met de NDT-dansers aan zijn Toss of a Dice, dat in 2006 voor het laatst door het gezelschap werd opgevoerd. Het ballet is geïnspireerd op het werk van beeldhouwer Susumu Shingu, wiens stukken Kylián ‘dansers van de eeuwigheid’ noemt, en op een gedicht van Stéphane Mallarmé met de gelijknamige titel. “Voor mij staat [Toss of a Dice] symbool voor een gezonken schip, iets dat is ondergedompeld in de wateren van ons bewuste gedrag, iets dat kan worden teruggevonden, of misschien niet.”

    

  De werken van Marina Mascarell (Spanje) zijn poëtisch, sociaal-politiek en intiem. Als voormalig NDT-danser bevat haar werk vaak een spel van het herkennen van patronen om die vervolgens te overwinnen, en stelt ze voortdurend vragen om het ‘ware-zelf’ te vinden. “Ik geloof dat theater je verbeeldingskracht moet laten vliegen, zonder ooit gebruik te maken van het object zoals het is. Ik twijfel altijd aan gevestigde manieren van zijn, of problemen die de samenleving naar mijn idee heeft. Dat is wat mij beweegt om te creëren.”

   

  NDT kijkt er naar uit om te zien hoe het werken met een live orkest haar werk verder zal doen ontwikkelen. Dit wordt Marina’s eerste werk voor de dansers van NDT 1.  

 • Het Grote Grand Prix Circus 2

  Een wervelende voorstelling met Rob Kamphues als spreekstalmeester, Rob van Gameren en Tom Coronel.
  vr 11 feb 2022

  Na het succes van de theatervoorstelling over Formule 1 is dit seizoen op veler verzoek een vervolg te zien: Het Grote Grand Prix Circus 2! Een wervelende voorstelling met Rob Kamphues als spreekstalmeester, Rob van Gameren en Tom Coronel.

  Kamphues, presentator van alle tv-uitzendingen rondom de formule 1, maar ook verteller, cabaretier en parttime autocoureur neemt het publiek mee in gloednieuwe verhalen achter de schermen van de autosport. In zijn slipstream Rob van Gameren, zijn sidekick op tv en wandelende Formule-1-encyclopedie, waarvan iedereen zich afvraagt of hij écht alle uitslagen uit zijn hoofd kent en of hij echt nog bij zijn moeder woont. Als klap op de vuurpijl geeft Tom Coronel acte de préséance, jonglerend op een circusbal. Hij vertelt waarom hij zelf de Formule 1 nét niet haalde en neemt per videochat ook een paar van zijn internationale racevrienden mee, zoals Formule-1-coureurs Rubens Barichello en Pedro de la Rosa. 

  Verwacht een avond vol vuurwerk met vaste onderdelen zoals een quiz met de zaal, het spelen op professionele race-simulatoren -  iemand uit  de zaal mag het opnemen op een racesimulator tegen de Masked Simmer, de geheimzinnige coureur die nog nooit is verslagen en met wie een live-verbinding wordt gelegd vanuit een geheime locatie - En natuurlijk gaat het ook weer over Max. Waarom is Max zo goed,  is Max de beste van allemaal en is hij als coureur beter dan pakweg Kamphues en Coronel samen?

  Kortom, anderhalf uur lang vermaken de drie mannen de echte Formule-1-liefhebber met verhalen en anekdotes tot de avond heerlijk uit de bocht vliegt.

  • vr 11 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 11 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Nielson

  Theaterconcert
  za 12 feb 2022

  Voor het eerst gaat Nielson met zijn band de Nederlandse theaters in met een unieke voorstelling. In 2022 is het 10 jaar geleden dat Nielson doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Met hits als ‘Beauty & de Brains’, ‘Hoe’, ‘Mannenharten’ en ‘Sexy als ik dans’ vestigde hij zijn naam en heeft hij op elk festival en podium van Nederland gestaan.

   

  Nielson is niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis en met zijn platinum album Diamant heeft hij zich nog verder ontwikkeld. Deze nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassener en internationaal. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit.

   

  De afgelopen 10 jaar, rijk aan ervaringen en ontwikkeling, hebben hem gevormd en nu is het de hoogste tijd om er een mooie theatervoorstelling van te maken. In zijn eerste theatertour kan Nielson echt zichzelf laten zien. Rauwer, puurder, eerlijker en emotioneler. Nielson heeft de wereld meer te bieden en neemt het publiek mee in zijn persoonlijke muzikale reis.

  • za 12 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 12 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Dominic Seldis

  Music, Maestro!
  zo 13 feb 2022

  Na het daverende succes van vorig seizoen komt Dominic Seldis weer terug naar de theaters met zijn show Music, Maestro! Als contrabassist, dirigent en presentator laat Dominic, Nederlands favoriete Engelsman, geen gelegenheid voorbijgaan om klassieke muziek te promoten onder een zo breed mogelijk publiek.

   

  Met Music, Maestro! brengt de energieke Brit samen met zijn orkest, bestaande uit negen top musici, ‘an entertaining and spectacular musical journey’, een show vol humoristische persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. En wie weet bent u de geluksvogel die voor even dirigent mag zijn.

   

  Music, Maestro! is een uniek muzikaal avontuur. Een combinatie van populaire muziek gespeeld door geweldige (klassieke) muzikanten, Britse humor en prachtige projectie.

   

  Music, Maestro! zit vol met persoonlijke verhalen, prachtige muziek, humor en dat allemaal terwijl ik omringd ben door muzikanten van wereldklasse. Het decor, licht en projectie maakt het een show zoals u nog nooit heeft gezien. Ik verheug me er enorm op!”, aldus Dominic Seldis

  • zo 13 feb 2022 | 15:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 13 feb 2022 | 15:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast
  ma 14 feb 2022

  “De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. 

   

  Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma ‘Geloof ons nou maar’ waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten. U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

  • ma 14 feb 2022 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • ma 14 feb 2022 | 20:00 - 21:30
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Holland Dance Festival

  Swan Lakes
  do 17 feb 2022

  Het Holland Dance Festival, de enige internationale dansbiënnale van Nederland keert terug in het Nieuwe Luxor Theater Rotterdam met Swan Lakes.

  Het Zwanenmeer. Zodra de titel van dit ultieme klassieke ballet valt, komen bij de meesten van ons bijna automatisch beelden en associaties naar boven: een meer in het maanlicht, de dans van de kleine zwanen, prins Siegfried die verscheurd wordt tussen zijn liefde voor de Witte Zwaan Odette en de verleidingen van de Zwarte Zwaan Odile, en de boze tovenaar Von Rothbart die alles en iedereen manipuleert. Ontelbare traditionele versies en moderne interpretaties van en parodieën op Het Zwanenmeer hebben het licht gezien, zowel op het toneel als op het witte doek. Betekent dat dan dat er niets meer te vertellen valt over Het Zwanenmeer? Zeker niet! Eric Gauthier, artistiek directeur van Gauthier Dance/Dance Company Theaterhaus Stuttgart, vroeg vier hedendaagse topchoreografen om hun visie te geven op het ‘ballet der balletten’. De vier creaties – van Marie Chouinard, Marco Goecke, Hofesh Shechter en Cayetano Soto – zijn niet bedoeld als een avondvullend werk, maar als ‘Zwanenmeren in het meervoud’: vier afzonderlijke, stilistisch volstrekt uiteenlopende choreografieën van vier makers die, vertrekkend vanuit een bekend verhaal, ieder een totaal nieuwe lading en invulling aan Het Zwanenmeer geven.

   

  Sensuele ervaring

  De al decennialang internationaal gevierde Canadese avant-garde-choreografe Marie Chouinard dompelt het publiek in haar bijdrage aan Swan Lakes onder in een sensuele ervaring, waarbij dans, elektronische muziek – een herbewerking van Tsjaikovski’s beroemde balletmuziek – en videoprojecties samensmelten. Voor de duistere, uiterst fysieke bijdrage van de Israëlische, politiek geëngageerde hitchoreograaf en componist Hofesh Shechter zijn de verlangens, fantasieën en dromen van al diegenen die geen huis, geen plek en geen keuze hebben een belangrijk vertrekpunt.

   

  Magische transformatie

  Spanjaard Cayetano Soto – met zijn flamboyante choreografieën al jaren geliefd bij dansers en publiek van Gauthier Dance – maakt in zijn bijdrage aan Swan Lakes het magische moment van de transformatie van mens naar dier, van vrouw naar zwaan zichtbaar. Voor ‘artist in residence’ Marco Goecke is Het Zwanenmeer al langer een bron van inspiratie: eerder creëerde hij onder meer een sublieme eigentijdse versie van de beroemde Zwarte Zwaan-pas de deux. In zijn nieuwe creatie voor Swan Lakes onderzoekt hij met een groep mannelijke dansers – op Tsjaikovski’s oorspronkelijke muziek – ‘hoe de balletdroom van het ultieme klassieke ballet er vandaag de dag zou kunnen uitzien’.


  Swan Lakes is een krachtige interpretatie van het meesterwerk van Tsjaikovski en is een gepassioneerd en eigentijds Zwanenmeer voor onze tijd.

  • do 17 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 17 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • Tafkal

  What’s in a name!
  vr 18 feb 2022
  -
  za 19 feb 2022

  Voor het eerst sinds 2008 maken ze weer een grote tour door het land. Is er wat veranderd? Nee, ouder, wijzer en vooral met héél veel zin om weer voor een kolkende volle bak te staan. Het enige verschil is dat Patrick, Ruben, Jeroen, Tijl en die andere Ruben zichzelf niet meer de Lama’s noemen, maar voortaan door het leven zullen gaan als The artists formerly known as Lama’s of kortgezegd Tafkal. 

  Verder is het natuurlijk weer ouderwets improviseren met een Goddelijke vonk. De bekende en beruchte spelletjes komen allemaal voorbij en wat nog belangrijker is: iedere avond is weer uniek. 

  Medisch goedgekeurd om weer op de toppen van hun kunnen te presteren met een show waar de pers nu al unaniem lovend over is. 

  Op doktersadvies een beperkt aantal shows.

 • Woezel & Pip

  Sing-a-Long
  zo 20 feb 2022

  Na het grote succes van ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ en ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’ bestormen we in 2021 de theaters met de 'Woezel & Pip Sing-a-Long'. Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de vriendjesclub. En bij de vriendjesclub is het altijd feest!

   

  Zing en dans mee met je favoriete hits bij deze show vol highlights. Stilzitten is absoluut geen optie!

 • Man man man, de podcast

  in het theater
  zo 20 feb 2022

  Man man man, de podcast gaat het theater in! Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren vervolgen hun eindeloze zoektocht naar mannelijkheid door te doen waar ze goed in zijn: een podcast maken. Maar dan met jou en de rest van de zaal! Niets staat vast en geen avond is hetzelfde. Wat er in het theater wordt verteld, moet daar ook blijven... Een interactieve voorstelling, vol bijzondere momenten en intieme verhalen!

   

  In hun podcast gaan Bas, Chris en Domien op zoek naar hun mannelijkheid. Aan de hand van goudeerlijke, maar herkenbare verhalen stellen ze zichzelf altijd de vraag: “Hoe mannelijk zijn we?”. In korte tijd is het trio door Nederland in het hart gesloten en won het een BNR Dutch Podcast Award, twee Online Radio Awards en een Marconi Online Award.

   

  • Koop gerust. Bekijk hier ons flexibele retourbeleid
  • zo 20 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 20 feb 2022 | 20:00
   Nieuwe Luxor
   Tickets
 • TITANIC

  de musical
  di 22 feb 2022
  -
  zo 27 feb 2022

  Het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie

  Titanic de musical is gegarandeerd een onvergetelijke avond uit. Een van de grootste Broadway hits van het afgelopen decennium en winnaar van twee Tony Awards komt terug naar Nederland. Titanic vertelt het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast komt naar ons toe. Titanic heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond uit! Mis het niet. 

  Het verhaal

  10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.

  Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte.

  In deze grootse musicalproductie met live-orkest beleeft u de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder de awards voor beste musical en beste muziek) en een Drama Desk Award.

   

  • Koop gerust. Bekijk hier ons flexibele retourbeleid
 • Ton Kas

  Best of
  di 1 mrt 2022

  Ton Kas grapt voor de sterke maag 

  Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat!  

  Waarom Best of…? Wat denk je zelf? Om ‘t nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! 

  Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. 

  Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politie-agenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met! Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten - óók wel ‘ns leuk, voor de verandering! 
  En laat je vooral niet wijsmaken dat mijn kunstje meer voor mannen is: de vrouwen produceren doorgaans de meeste decibels in de zaal! 
  M’n hond zorgt trouwens weer voor de gevoelige snaar, want die snaar van mij lopen ze nog naar te zoeken... 

 • De Verleiders

  Pandepaniek
  za 5 mrt 2022
  -
  zo 6 mrt 2022

  De Verleiders dagen u uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. De thema’s van De Verleiders  zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01 % rijken daar gebruik van maken. 
   

  Regeringen nemen ongekende rigoureuze disciplinerende maatregelen. De wetenschap geeft in deze onzekere tijden geen uitsluitsel. Politici bezigen in toenemende mate oorlogsretoriek. Maar welke oorlog voeren we eigenlijk? En wat voor gevolgen heeft dit voor onze democratie? Deze crisis zal grote maatschappelijke en sociale consequenties hebben. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken en dat gaan De Verleiders  doen!
   

  Wie profiteert er van deze paniek? Wie zijn de verliezers? Banken en beursgenoteerde bedrijven mogen weer gered worden met belastinggeld. Er worden miljarden aan noodleningen verstrekt. De schuldenberg, die al torenhoog was, wordt opgehoogd. Centrale banken kopen alles wat los of vast zit. Waar komen deze honderden miljarden terecht? Hoeveel reuring Door de bank genomen ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder  fragiel, kan het deze crisis aan? Er wordt een blanco cheque uitgeschreven zonder toestemming van het volk. Wat doet dit met u, uw werk, uw geliefden, uw spaargeld. En wat doet het met uw psyché wanneer dit virus van iedereen een potentiële vijand maakt. 
   

  Verwacht van De Verleiders  (George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács) geen troosttheater. Het is tijd voor actie. Maar zoals altijd: met humor. Harde, zwarte en soms doorbijtende humor. Een vlijmscherpe analyse over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne en een vaccin tegen de waan van de dag. Durf te komen!

   

   

  Credits

  Producent: Bos Theaterproducties
  Regie: Aat Ceelen
  Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács
  Decorontwerp: Michiel Voet
  Lichtontwerp: Uri Rapaport
  Kostuumontwerp: Maya Schröder

 • Sweet Caroline

  The Ultimate Tribute to Neil Diamond
  ma 7 mrt 2022

  Van Brooklyn tot aan Hollywood, Neil Diamond heeft een muziekerfenis achtergelaten van songs die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gecoverd. In 50 jaar tijd maakte hij een reis langs vele genres; van het reggae in ‘Red Red Wine’ naar de country muziek in ‘Cracklin’ Rosie’ tot de Hollywood muziek van de film ‘The Jazz Singer’.

   

  In ‘Sweet Caroline’ brengt de Engelse zanger Gary Ryan samen met zijn band alle hits van toen. Verwacht hits als ‘Forever in Blue Jeans’, ‘America’ en ‘Love On The Rocks’, natuurlijk zal ook Neil’s grootste hit ‘Sweet Caroline’ niet ontbreken in deze ultieme tribute show.

   

  The good times never seemed so good!

 • Diana & Zonen

  Een Koninklijke Musical
  di 8 mrt 2022
  -
  zo 20 mrt 2022

  De koninklijke musical Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen. 

  De gloednieuwe musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Met welke uitdagingen krijgen William en Harry te maken? Wat kregen de zonen van hun moeder mee?

  Diana & Zonen is een koninklijk liefdesverhaal over rivaliteit, schuld en romantiek, nergens zo meeslepend verteld als live in ons theater. 

  • Koop gerust. Bekijk hier ons flexibele retourbeleid
  • Waarschuwing: In Diana & Zonen wordt gebruikt gemaakt van stroboscopen.

  Credits

  Script: Dick van den Heuvel
  Regie: Frank van Laecke
  Liedteksten: André Breedland
  Muziek: Jeroen Sleyfer & Sophie Veldhuizen
  Decorontwerp: Carla Janssen Höfelt
  Kostuumontwerp: Yan Tax
  Producenten: Iris van den Ende
   
  Diana & Zonen is een productie van het Luxor Theater als partner in de Theateralliantie in samenwerking met Medialane.

  • di 8 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 9 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 10 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 11 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 12 mrt 2022 | 15:00 - 17:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 12 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 13 mrt 2022 | 14:00 - 16:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 15 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • wo 16 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • do 17 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • vr 18 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 19 mrt 2022 | 15:00 - 17:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • za 19 mrt 2022 | 20:00 - 22:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • zo 20 mrt 2022 | 14:00 - 16:40
   Nieuwe Luxor
   Tickets
  • di 8 mrt 2022