Theaterorkest

De Bak

Onderdeel van:
Luxor Academy

Volgend jaar richt Luxor haar eigen amateur-theater-orkest op:
De Bak

 

‘De Bak’ is in het theaterjargon de troetel- en geuzennaam voor ‘de orkestbak’. “Wie zit er vanavond in de bak?” is een veelgehoorde vraag van de technici van het theater. Dan weten ze wat voor vlees ze in de kuip hebben die avond: wordt het spannend of gezellig, wordt het lachen of huilen, wordt het swingen of wegzwijmelen, wordt het een vroegertje, of heeeeeel laat……

 

De orkestbak zit onder het toneel, ieder die daar zit is onzichtbaar. Onzichtbare tovenaars die met hun muziek romantiek, afschuw, verwondering, humor, spanning en sensatie oproepen bij het publiek.

 

Een orkest dat -onder leiding van Keimpe de Jong- uit de orkestbak kruipt en in het volle licht haar kunsten gaat vertonen. Muziek om bij weg te dromen, muziek om van te houden, om bij te lachen, om op te dansen en om bij uit te glijden.

 

Als je eigenwijze Rotterdamse Luxor-muziek wilt spelen en niet bang bent voor een muzikaal experiment… GEEF JE OP!!

 

Er zijn drie kennismakingsrepetities: 
dinsdag 2, dinsdag 9, dinsdag 16 oktober 2018
Studio nieuwe Luxor Theater
19.30 - 22.00 uur
€ 37,50
Vanaf 21 jaar (maar iets jonger mag ook ;-))

 

Na de kennismakingsrepetities zal het orkest worden samengesteld, en kan er worden ingeschreven voor de orkestrepetities. Deze vinden vanaf dinsdag 30 oktober plaats en kosten € 375 (30 avonden).

 

 

  • We zijn op zoek naar de volgende muzikanten: strijkers, blazers (alle soorten), slagwerkers, gitaristen, bassisten, mondharmonica's en één doedelzak.
  • Je moet noten (of akkoorden) kunnen lezen.
  • Mensen die kunnen soleren zijn van harte welkom!
  • De eerste twee nummers die worden ingestudeerd zijn van de hand van Keimpe de Jong en heten Luxe, hoor! en Luuks oor. ;-)

 

SCHRIJF JE HIER IN!

 

Events in dit thema

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten