Problemas D'familia II

Juventude en marcha 40 jaar jubileum
Kaapverdiaans en Portugees gesproken
za 1 jun 2024 | 20:30
1 jun 2024
20:30
  • 1 jun 2024
    20:30
    Kaapverdiaans en Portugees gesproken
    oude Luxor Theater

De heer António zit een gevangenisstraf van vier jaar uit voor ontucht met een minderjarige Marilena en verliest zijn baan als leraar. Urbino, de vader van Marilena, is ontevreden over de werkloosheidssituatie van de echtgenoot van zijn dochter en gooit ze allemaal het huis uit. De twee families kampen met talloze moeilijkheden als gevolg van conjuncturele crises, werkloosheid en aanhoudende droogte. 

 

De heer Inocêncio, beste vriend van Urbino (Peetvader van Marilena), een emigrant in Nederland en nu gepensioneerd , steunt de emigratie van de voormalige leraar naar Nederland, die na twee jaar zijn integratie in Nederland bereikt en binnenkort de situatie van de twee gezinnen aanzienlijk verbeterd.

 

Theatergroep Juventude em Marcha is in 1984 opgericht op het eiland Santo Antão op de Kaapverdische eilanden. Dat betekent dat het Kaapverdische groep dit jaar haar 40ste verjaardag viert. Met hun komische voorstellingen ontwikkelt het gezelschap zich vanaf de oprichting direct tot de populairste theatergroep van Kaapverdie. Dit jubileum zal het hele seizoen gevierd worden met een feestelijk en gevarieerd programma. Vanaf maart wordt het seizoen afgetrapt op de eilanden Santo Antão, Sal en São Nicolau. Daaropvolgend de Europa Tour. De officiële viering zal plaatsvinden in Rotterdam, de stad waar Juventude een speciale band mee heeft.

 

Op deze avond nemen wij jullie mee op een reis vol gezelligheid, humor en sluiten wij de avond af met live muziek en een Afterparty tot 02:00 uur.

 

Gast artiesten:

Dina medina (Vocalist)

Dino Oliveira (Zanger)

Beto Alves (Zanger)

Shauntell Baumgard (Violist)

Djoy Delgado en Band

 

Afterparty:

Dj La Cruz 

Dj Ivandro Varela 

 

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen tickets retour

 

1985 "Problema de Familia" is de eerste voorstelling van de groep. In de volgende jaren speelt de groep op diverse eilanden binnen de archipel.1988 "O Rabo da Bruxa" wordt voor het eerst gespeeld tijdens optredens op de eilanden Santo Antao, Sao Vicente, Sao Nicolau en Santiago.


1989 "Problema d'Familia" wordt gelanceerd als TV film en uitgebracht op DVD. 
1990 De groep start met het veroveren van overzeese gebieden met de deelname aan een internationaal theaterfestival in Portugal (FITEI). Vervolgens tourt men met de voorstelling door Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, de Verenigde Staten en Canada.


1993 "Canjana" wordt gelanceerd en men start een tour door de Verenigde Staten en Canada waarin met liefst 12 volledig uitverkochte voorstellingen gegeven worden.


1997 "Dilema" wordt met steun van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gelanceerd ter bewustmaking van de AIDS problematiek. Tevens wordt met behulp van de nationale TV zender, RTC, een verfilming gemaakt van het stuk.


1998 Juventude em Marcha bezoekt diverse eilanden van de Kaapverdische Eilanden om inspiratie op te doen en voostellingen te spelen voor en over diverse sociale, historische en culterele aspecten van haar volk.

 

De afgelopen jaren heeft het gezelschap diverse komische theaterstukken ten tonele gebracht waaronder:


Sofrimento e Amargura”, “A Luta pela Sobrevivência”, “Vida sem Tréguas”, “Horrores de uma Madrasta”, “O Preço de um Contrabando”, "La na Casa", “Destino Cruel”, "Chuva Braba", “A Deus o que é de Deus e ao Diabo o que é do Diabo”, “Preto no Branco”, “Herança & Jazidas de Boca de Pistola”, "A outra face da lei" e "Partilha das Almas".