Luxor Theater Rotterdam

Organisatie

Met twee unieke theaterzalen – het 103 jaar oude Luxor en sinds 20 jaar het nieuwe Luxor – is het Luxor Theater een van de grootste theaters van Nederland. We zijn niet alleen toonaangevend op het gebied van cabaret, musicals en (internationale) theaterconcerten, maar bieden ook een breed georiënteerde stadsprogrammering waarmee we lokale artiesten in de spotlight zetten en een opstap bieden voor (beginnende) theatermakers. Met een (toekomstige) inpandige horecagelegenheid, die voor iedereen toegankelijk is, brengen we Luxor dichter bij de stad en de stad dichter bij Luxor.  


Missie

Luxor staat voor onderscheidende breed toegankelijke podiumkunsten van hoge kwaliteit, en sluit met haar aanbod aan op de stad en haar culturele instellingen. Luxor koppelt de menselijke nieuwsgierigheid en de behoefte tot gastvrije benadering aan de gretigheid tot ontmoeten en de voortdurende behoefte tot persoonlijke ontwikkeling.

 

Visie
De visie van Luxor is dynamisch en geeft beknopt weer wat Luxor in zijn relevante omgeving waarneemt en wat deze daarin wil realiseren en bereiken. Als groot Rotterdams podium richt Luxor zich op een vooraanstaande nationale en internationale positie binnen de breed toegankelijke podiumkunsten, op behoud en de ontwikkeling hiervan en het bieden van professionele goed geoutilleerde podia voor alle denkbare activiteiten. Luxor wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de samenleving en daarmee aan het welzijn van mensen.
Het aanbod van Luxor bestaat uit producties van uitstekende kwaliteit die als toegankelijk theater gekenmerkt kunnen worden. Aanbod dat vermaakt, ontroert, inspireert en motiveert. Dat toonzettend is in Nederland, vooral op het gebied van cabaret, stand up comedy en musical. Laagdrempelige voorstellingen die het startpunt (kunnen) zijn van de culturele loopbaan van de bezoekers.
Rotterdam en haar metropool veranderen continu van samenstelling en bevolkingsopbouw. Luxor beweegt mee in deze dynamiek en is er voor al deze Rotterdammers en haar verenigingen, liefhebbers van podiumkunsten en het (inter)nationale bedrijfsleven.
Luxor wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie, een krachtig netwerk en plezier in wat we doen. Visie is leidraad voor de beleidsontwikkeling van Luxor en haar gedrag. Ze sluit nauw aan op de kerntaken en het meerjarenbeleid.

Directie en Medewerkers

 

DIRECTIE 

Marc van Kaam (foto: Khalid Amakran)

Directeur
Marc van Kaam

 
Secretariaat

Wilma van der Linden

 

PROGRAMMERING & DEVELOPMENT 

Carlijn Sonneveldt (foto: Khalid Amakran)
Hoofd Programmering & Development
Carlijn Sonneveldt

 
Assistent programmering

Lotte Rietveldt

 
Stadsprogrammeur
Zoë Zee

  

FINANCIËN EN P&O

Ali Taser (foto: Khalid Amakran)
Hoofd Financiën en P&O
Ali Taser

Assistent Controller
Bea Bouwer-Keizerwaard
  

Financiële administratie
Azira Pieter


OPERATIONS


Hoofd Operations

Renate Gommer

Coördinator Theatertechniek
Fred Tamminga

Theatertechniek

René Klomp (Toneelmeester), Jan-Tonnis Fernhout, Sandra Schenke, Arlo van Pelt, Len Nijs, Pieterjan Witte,  Victor den Boer en Wilmar Meuldijk (Stagiair)

Facilitair
Manouk Rutten en John van Dommelen

 
Gebouwbeheer

Arie Bronkhorst


Huismeester

Martin Breuseker

  

MARKETING & CUSTOMER SERVICE 

Hoofd Marketing & Customer Service

José Sluijs

Coördinator Customer Service
Liane de Wit

Customer Service
Sharmila Ghoerai en Hans Harts

 
Marketing & Communicatie

Brad van Bremen, Emma Cornelis, Marit de Rek, Fayette Gunster (Stagiair Marketing) en Cherrel Doebar (Stagiair DTP)

HORECA 


Hoofd Horeca
Roy van den Broek

Horeca
Rommie Boomsma (Dutymanager), Rutger Heck (Dutymanager), Judith Waalboer (Dutymanager), Ghislaine Prickartz ( Dutymanager), Roy Wevers (Floormanager), Bo Mulder (Floormanager), Tessel Burger(Floormanager) en Florence Klerk (Stagiair Front of House) 

Ans de Jonge (Medewerker Artiestenfoyer)
Petra Rijkers - Verhaagen (Medewerker Publieksservice)

 
Hoofd productie
Ivonne van Uden

Event manager
Gaby de Block, Marèse Vervooren en Merel Vervelde (Stagiair productie)

Vrijwilligers
Anja Scholte-Pors, Anna Maria Westerveld, Anneke Luijten, Babs Smit-Van der Graaf, Betty Eikelenboom, Caroline Bijl, Daan Pleijsier, Diet Vels, Elly van Bergem, Inge de Bruin, Jannie Zom, John Oordt, John Vrolijk, Jolisa Polnaya, Joris Sparreboom, Karin van Bruggen, Klaus Oordt, Kristien Fromm, Lenie Heijboer, Lies Lieshout, Liesbeth Wagter, Marian Rebers, Marian de Moor-Thoolen, Marijke van Eekelen, Monique Lodder, Mony Roukes, Nelleke Wijnties-Van der Plas, Ron Stevense, Joke Huigen, Will van Oort en Yvonne van Neutigem-Janssen

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is voor Luxor behalve toezichthouder ook sparringpartner en klankbord van de organisatie.

 

De raad bestaat op dit moment uit zes personen die hechten aan een goed intern samenspel, waarbij de verschillende expertises bijdragen aan de oordeelsvorming van de raad als geheel en aan een professioneel samenspel met de directeur / bestuurder. De Raad van Toezicht vergadert gemiddeld vijf keer per jaar. 

 

De Raad van Toezicht van het Luxor Theater bestaat uit:

Jaarverslag Luxor Theater Rotterdam

Bekijk het jaarverslag 2017.

 

Bekijk het jaarverslag 2018.
 

Bekijk het jaarverslag 2019.

Bekijk het jaarverslag 2020.