Organisatie

Met twee unieke theaterzalen – het 104 jaar oude Luxor en sinds 21 jaar het nieuwe Luxor – is het Luxor Theater een van de grootste theaters van Nederland. We zijn niet alleen toonaangevend op het gebied van cabaret, musicals en (internationale) theaterconcerten, maar bieden ook een breed georiënteerde stadsprogrammering waarmee we lokale artiesten in de spotlight zetten en een opstap bieden voor (beginnende) theatermakers. Met een (toekomstige) inpandige horecagelegenheid, die voor iedereen toegankelijk is, brengen we Luxor dichter bij de stad en de stad dichter bij Luxor.  


Missie

Luxor staat voor onderscheidende breed toegankelijke podiumkunsten van hoge kwaliteit, en sluit met haar aanbod aan op de stad en haar culturele instellingen. Luxor koppelt de menselijke nieuwsgierigheid en de behoefte tot gastvrije benadering aan de gretigheid tot ontmoeten en de voortdurende behoefte tot persoonlijke ontwikkeling.

 

Visie
De visie van Luxor is dynamisch en geeft beknopt weer wat Luxor in zijn relevante omgeving waarneemt en wat deze daarin wil realiseren en bereiken. Als groot Rotterdams podium richt Luxor zich op een vooraanstaande nationale en internationale positie binnen de breed toegankelijke podiumkunsten, op behoud en de ontwikkeling hiervan en het bieden van professionele goed geoutilleerde podia voor alle denkbare activiteiten. Luxor wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de samenleving en daarmee aan het welzijn van mensen.

Het aanbod van Luxor bestaat uit producties van uitstekende kwaliteit die als toegankelijk theater gekenmerkt kunnen worden. Aanbod dat vermaakt, ontroert, inspireert en motiveert. Dat toonzettend is in Nederland, vooral op het gebied van cabaret, stand up comedy en musical. Laagdrempelige voorstellingen die het startpunt (kunnen) zijn van de culturele loopbaan van de bezoekers.

Rotterdam en haar metropool veranderen continu van samenstelling en bevolkingsopbouw. Luxor beweegt mee in deze dynamiek en is er voor al deze Rotterdammers en haar verenigingen, liefhebbers van podiumkunsten en het (inter)nationale bedrijfsleven.

Luxor wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie, een krachtig netwerk en plezier in wat we doen. Visie is leidraad voor de beleidsontwikkeling van Luxor en haar gedrag. Ze sluit nauw aan op de kerntaken en het meerjarenbeleid.

Directie en Medewerkers

 

DIRECTIE 

Marc van Kaam (foto: Khalid Amakran)

Algemeen Directeur
Marc van Kaam

 

Zakelijk Directeur
Ulrike Söbbeke


Secretariaat

Wilma van der Linden

PROGRAMMERING


Hoofd Programmering

Hillechien Steenbruggen

 
Stadsprogrammeur
Shearey Pinas en Sophie Haas

  

DEVELOPMENT


Hoofd Development

Elaha Abhar


Relatiebeheer
Joy Ravenswaaij

  

FINANCIËN EN P&O


Coördinator Financiële afdeling

Dorine Ter Haseborg

Assistent Controller
Bea Bouwer-Keizerwaard
  

Financiële administratie
Marloes van der Meirsch, Nina Vos-Titenko en Philippos Moschatos (stagiair) 


OPERATIONS


Hoofd Techniek, Gebouw & ICT

Egbert Mellema

Coördinator Theatertechniek
Fred Tamminga

Theatertechniek

René Klomp (Toneelmeester), Jan-Tonnis Fernhout, Arlo van Pelt, Len Nijs, Pieterjan Witte, Victor den Boer,  Rudy van Loo, Bas Koole, Noud Roos en Samantha Ruiter (Stagiair theatertechniek)

Facilitair
John van Dommelen en Constance Korsten

 
Gebouwbeheer

Liam van Balen

 

  

MARKETING & CUSTOMER SERVICE 

Hoofd Marketing & Customer Service

José Sluijs

Coördinator Customer Service
Liane de Wit

Customer Service
Sharmila Ghoerai, Hans Harts en Nando van Nieuwkerk

 
Marketing & Communicatie

Brad van Bremen, Marit de Rek, Max Barendrecht, Iris van Dalen, Marlies van Noppen, Sabine Lucas (Stagiair DTP) en Lennart van Ameijde (Stagiair Marketing & Communicatie) PRODUCTIE


Hoofd Productie

Ivonne van Uden

Event manager
Gaby de Block, Marèse Vervooren, Lotte van Deventer (Productie assistent) en Sanne Bijlhout (Stagiair productie)


HOSPITALITY 


Hoofd Hospitality 
Koen Horsten


Dutymanagers: Rommie Boomsma, Rutger Heck, Ghislaine Prickartz, Ella Jane Douw en Mario Wagenaar

Floormanagers: Nino Makkelie, Danno Meulens, Collin Klaassen, Linda van Beelen en Jennifer van der Stek

Medewerker Artiestenfoyer: Ans de Jonge

 

Vrijwilligers
Marjolijn Begeer, Caroline Bijl, Inge de Bruin, Martin Breuseker, Cees van Dongen, Marijke van Eekelen, Betty Eikelenboom, Anneke Fun, Els van Galen, Jolanda Groenendijk, Erni van der Haven, Lenie Heijboer, Freek Houtman, Joke Huigen, Corinne Koenderman, Mariane Koch, Anita van der Kolk, Hannie de Kreek, Jeanine van den Ende, Lies Lieshout, Monique Lodder, Anneke Luijten, Marian de Moor-Thoolen, Will van Oort, Lia Pijpers-Burgers, Daan Pleijsier, Marian Rebers, Els van Rossen, Anja Scholte-Pors, Babs Smit-Van der Graaf, Diet Vels, John Vrolijk, Liesbeth Wagter, Anna Maria Westerveld, Nelleke Wijnties-Van der Plas en Jannie Zom. 

Vacatures

Luxor Theater Rotterdam zoekt:

 

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is voor Luxor behalve toezichthouder ook sparringpartner en klankbord van de organisatie.

 

De raad bestaat op dit moment uit zeven personen die hechten aan een goed intern samenspel, waarbij de verschillende expertises bijdragen aan de oordeelsvorming van de raad als geheel en aan een professioneel samenspel met de directeur / bestuurder. De Raad van Toezicht vergadert gemiddeld vijf keer per jaar. 

 

De Raad van Toezicht van het Luxor Theater bestaat uit:

Jaarverslag Luxor Theater Rotterdam

Bekijk het jaarverslag 2017.

 

Bekijk het jaarverslag 2018.
 

Bekijk het jaarverslag 2019.

Bekijk het jaarverslag 2020.

Bekijk het jaarverslag 2021.