Nieuws

do 9 jun 2022

Take a Seat avond

Vorige zomer is het Luxor theater gestart met de campagne ‘Take a seat’. De campagne is opgezet met de wens om het oude Luxor Theater nieuwe stoelen te geven. Om de verbouwing te steunen, hebben liefhebbers van het oude Luxor Theater één of meerdere stoelen geadopteerd met een eigen naambordje.

Lees verder
wo 25 mei 2022

Waardenberg en de Jong spelen laatste voorstellingen

Theaterduo Waardenberg en de Jong spelen hun laatste voorstellingen. Van 13 t/m 25 juni zullen ze nog te zien zijn in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, waarna het duo niet meer terug zal keren. Het retrospectief van hun theatershows tussen 1987 – 1999 trok al ruim 55.000 mensen naar het Rotterdamse Theater. 

Lees verder
wo 4 mei 2022

Les Misérables keert na 14 jaar terug naar Rotterdam

De legende is terug! De musical Les Misérables komt terug naar Rotterdam. Van 22 maart t/m 10 april 2023 is de legendarische musical te zien in het nieuwe Luxor Theater. Waar het stuk, geschreven door de Franse schrijve Victor Hugo in 1862, in 2008 voor maar liefst negen maanden in Luxor te zien was keert het nu terug met een volledig nieuwe sterrencast, waaronder Freek Bartels, Ellen Pieters en Vajèn van den Bosch. De hoofdrol van Jean Valjean wordt gespeelt door Milan van Waardenburg. De kaartverkoop is nu gestart. 

Lees verder
vr 22 apr 2022

Opbrengst stoelen oude Luxor Theater overhandigd

Linda Post - oprichter van designbureau The Talk of the Town - heeft de oude theaterstoelen van het oude Luxor Theater omgetoverd tot design meubelstukken. Zowel de loveseats als de enkele stoelen van het theater zijn opgeknapt, schoongemaakt en dienen nu als poef bij een paar gelukkige Rotterdammers thuis. Een deel van de opbrengst heeft de meubelmaakster gedoneerd aan het Luxor Theater.

Lees verder
do 21 apr 2022

Moze Naél, Winterdagen en Nick Verstand brengen Zielsrust met audiovisuele voorstelling

Op vrijdag 8 juli gaat de audiovisuele voorstelling Zielsrust in première in het oude Luxor Theater. Spoken word van Moze Naél, piano- en elektronische muziek van Winterdagen, lichtkunst van Nick Verstand en dans van Menno van Gorp laten je de drukte van de stad even vergeten.

Lees verder
do 10 mrt 2022

Gastoptredens Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen in coproductie Luxor Theater en O. Festival for Opera. Music. Theatre.

Op 21 en 22 mei 2022 schittert de eerste coproductie van Luxor en O. Festival for Opera. Music. Theatre. in het oude Luxor Theater. Naast artistiek leider Steef de Jong, drie ijzersterke castleden en een 70-koppig orkest zijn er gastoptredens weggelegd voor Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen. 

Lees verder
do 20 jan 2022

Toneelgroep Jan Vos en Luxor presenteren FORTUYN 

Toneelgroep Jan Vos presenteert in samenwerking met Luxor de voorstelling FORTUYN: een vlijmscherpe komedie over een politieke opstand aan de Maas. In het stuk wordt ingezoomd op één van de roerigste periodes uit de Nederlandse geschiedenis waarin de invloed van Fortuyn op Rotterdammers centraal staat. Vanaf 12 maart is de toneelvoorstelling drie weken exclusief te zien in het oude Luxor Theater.  

Lees verder
do 25 nov 2021

Finale Cameretten vervroegd naar vrijdag 26 november

Deze week vinden de finales van Cameretten Festival 2021 plaats. Cameretten heeft besloten om uit voorzorg te handelen en de finale te vervroegen naar vrijdag 26 november.

Lees verder
vr 19 nov 2021

Theaterdebuut Derek Otte: De tijd is om,

Dichter en spoken-word artiest Derek Otte gaat de theaters in met zijn theaterdebuut De tijd is om,. In deze voorstelling vol spoken word, anekdotes en live muziek maakt hij als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol. Van 8 januari tot en met 17 juni 2022 toert De tijd is om, langs de Nederlandse theaters. Op maandag 31 januari is de première in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

Lees verder
ma 15 nov 2021

Je krijgt mogelijk telefoon van ons!

We zijn momenteel het oude Luxor Theater aan het verbouwen en kunnen daarbij jouw steun goed gebruiken. Daarom benaderen we in november, december en januari een groot deel van onze bezoekers telefonisch met het verzoek of zij stoelvriend willen worden van het oude Luxor. Was je voor de coronacrisis een regelmatige bezoeker van het oude of het nieuwe Luxor Theater? Dan kan het zijn dat je gebeld wordt.

Lees verder
vr 8 okt 2021

Rotterdamse cultuurinstellingen tekenen voor diversiteit

De instellingen in de Rotterdamse Culturele Basis (RCB) willen zich actief inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Daarom ondertekenen zij op Diversity Day, 5 oktober 2021, het Charter Diversiteit. De RCB bestaat uit: De Doelen, Kunsthal, Luxor Theater, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Rotterdam en Theater Zuidplein.

Lees verder
do 16 sep 2021

Waardenberg en De Jong winnen Oeuvreprijs VSCD

Waardenberg en De Jong hebben de VSCD Oeuvreprijs in de wacht gesleept. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft de prijs aan Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong toegekend voor hun bijdrage aan het Nederlandse theaterlandschap. Nu het Rotterdamse theaterduo weer te zien is in het nieuwe Luxor Theater wordt duidelijk dat "hun materiaal ongevoelig blijkt voor de tand des tijds,” aldus de VSCD.

Lees verder
vr 9 jul 2021

Breakin' Convention NL TOUR 2021 zoekt Ambassadors!

Het gerenommeerde hiphopfestival Breakin’ Convention uit Londen komt naar Nederland en toert in oktober en november in 11 theaters met een topnotch selectie van (inter)nationale acts.

Lees verder
vr 2 jul 2021

Luxor start campagne voor financiering nieuwe stoelen

Luxor Theater lanceert een crowdfunding campagne om een verbouwing van de zaal van het oude Luxor Theater te bekostigen. In de campagne Take a Seat roept het Luxor particulieren en bedrijven op een stoel te adopteren. Het doel is een bedrag van €300.000 op te halen om de stoelen in het 100 jaar oude theater te vervangen.  

Lees verder
vr 2 jul 2021

Hiphopfestival Breakin’ Convention toert langs elf Nederlandse theaters

Het gerenommeerde hiphopfestival Breakin’ Convention uit Londen komt naar Nederland. Tussen 19 oktober en 7 november hosten elf theaters in het land een top notch selectie van (inter)nationale acts tijdens een Breakin' Convention NL Tour. Op initiatief van Luxor hebben elf theaters in het hele land de handen ineengeslagen deze tour waar te gaan maken.  

Lees verder
za 26 jun 2021

Eerste groep 8 musical in Rotterdamse theaters

Vanaf maandag 28 juni staan Rotterdamse theaters in het teken van de eindmusicals van scholen uit de regio. De allereerste vinden plaats in Theater Zuidplein en het nieuwe Luxor Theater. Wethouder Saïd Kasmi geeft de aftrap bij de musical van een klas van de Emmausschool in het nieuwe Luxor Theater. 

Lees verder
di 15 jun 2021

Ondertekening Stadsakkoord Rotterdam

Vandaag ondertekende wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte) samen met 27 partijen het “Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten”. Luxor, als onderdeel van de Rotterdamse Culturele Basis, is één van deze partijen. 

De partijen spreken onder andere met elkaar af dat ze de komende jaren samen gaan optrekken, zich beschouwen als ambassadeur en de 7 Stadsprojecten samen gaan realiseren. 

Lees verder
di 9 mrt 2021

Middelbare scholieren volgen eindexamenvakken in Luxor

Luxor stelt het theater open voor lessen van de leerlingen van het Wolfert Tweetalig onderwijs in Rotterdam. De komende drie weken zal de zaal van het Luxor beschikbaar zijn voor leerlingen van Wolfert, te beginnen met dramalessen. Voor veel leerlingen is er geen leukere plek dan dramalessen in Luxor te mogen volgen. Voor sommigen is het een eindexamenvak.  

Lees verder
wo 1 apr 2020

Voorstellingen met tolk voor dove en blinde gasten

Luxor wil haar voorstellingen graag toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. In samenwerking met Stichting Komt het Zien! en Theater met tolk wordt het mogelijk gemaakt voor blinden/slechtzienden en doven om in de komende periode een aantal voorstellingen te bezoeken.

Lees verder
wo 9 okt 2019

Youp schrijft ode aan Luxor

In aanloop naar zijn voorstellingsreeks in Luxor schreef Youp van 't Hek een ode aan het oude Luxor Theater: het oudste theater van de stad. 

"Als het publiek er zit dan begint het feest pas echt. Domweg omdat het Rotterdamse publiek bijzonder is"

Lees hier de volledige brief 

Lees verder