Luxor Theater Rotterdam

Nieuws

vr 14 jan 2022

Update coronamaatregelen

De voorstellingen van t/m 25 januari 2022 gaan niet door

Tijdens de persconferentie van 14 januari 2022 is bekend gemaakt dat de theaters hun deuren nog steeds gesloten moeten houden. Door deze aanhoudende coronamaatregelen kunnen de geplande voorstellingen van t/m 25 januari 2022 in het nieuwe Luxor Theater helaas niet doorgaan.

 

Lees verder
vr 19 nov 2021

Theaterdebuut Derek Otte: De tijd is om,

Dichter en spoken-word artiest Derek Otte gaat de theaters in met zijn theaterdebuut De tijd is om,. In deze voorstelling vol spoken word, anekdotes en live muziek maakt hij als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol. Van 8 januari tot en met 17 juni 2022 toert De tijd is om, langs de Nederlandse theaters. Op maandag 31 januari is de première in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

Lees verder
di 26 okt 2021

Extra voorstellingen voor Oeuvreprijswinnaars Waardenberg en De Jong

Waardenberg en De Jong hebben een nieuwe reeks voorstellingen aangekondigd in het nieuwe Luxor Theater. Van 21 t/m 25 juni 2022 zal het theaterduo voor een laatste keer te zien zijn op de planken van Luxor. Ook hebben de mannen gisteren de VSCD Oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen tijdens De Cabaretprijzen of cabaretfestival Peper.

Lees verder
ma 27 sep 2021

Drie internationale acts bevestigd voor hiphoptheaterfestival Breakin' Convention

Breakin’ Convention – het baanbrekende hiphopfestival uit Londen – komt naar Nederland, en breekt hiermee alle conventies die het theaterlandschap kent. Samen met het Luxor Theater brengt oprichter Jonzi D met zijn festival de ‘zwarte cultuur als toekomst van theater’. Het toert van 19 oktober t/m 7 november langs elf Nederlandse theaters waarin jong, oud, lokaal en internationaal hiphoptalent is te zien.  

Lees verder
do 16 sep 2021

Waardenberg en De Jong winnen Oeuvreprijs VSCD

Waardenberg en De Jong hebben de VSCD Oeuvreprijs in de wacht gesleept. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft de prijs aan Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong toegekend voor hun bijdrage aan het Nederlandse theaterlandschap. Nu het Rotterdamse theaterduo weer te zien is in het nieuwe Luxor Theater wordt duidelijk dat "hun materiaal ongevoelig blijkt voor de tand des tijds,” aldus de VSCD.

Lees verder
wo 21 jul 2021

Luxor en O. Festival for Opera. Music. Theatre brengen nieuw genre op de planken

O. en Luxor Theater slaan weer de handen ineen en brengen een nieuw genre naar het theater: opera-cabaret. Onder leiding van theatermaker Steef de Jong worden bekende operazangers gekoppeld aan grote cabaretiers, waaronder Alex Klaasen. In Steefs O. Show worden bezoekers meegenomen naar een wereld vol meeslepende aria's, tranentrekkende duetten, spectaculaire decors en... humor.   

Lees verder
vr 14 mei 2021

Luxor maakt zich klaar voor opening door partnership met Randstad Hospitality

Het Luxor Theater en Randstad Hospitality hebben een partnership gesloten voor de werving en selectie van gastvrije hospitality medewerkers voor de functie Medewerker Publiek Service (MPS) in het nieuwe en oude Luxor Theater. Het Rotterdamse theater maakt zich klaar voor een heropening en wil er hiermee voor zorgen dat bezoekers weer een écht avondje Luxor zullen beleven.   

Lees verder
ma 26 apr 2021

Rotterdamse theaters bieden podium aan voor groep 8 musicals

Twaalf Rotterdamse podia, waaronder Luxor, slaan de handen ineen om alle scholen te ondersteunen bij de uitvoering van de groep 8 musicals. Door de maatregelen van deze periode staat bij veel scholen de traditionele eindmusical op de tocht. Met dit gezamenlijke initiatief gevende theaters alle leerlingen toch de mogelijkheid hun basisschoolperiode op een mooie en bijzondere manier af te sluiten. 

Lees verder
di 9 mrt 2021

Middelbare scholieren volgen eindexamenvakken in Luxor

Luxor stelt het theater open voor lessen van de leerlingen van het Wolfert Tweetalig onderwijs in Rotterdam. De komende drie weken zal de zaal van het Luxor beschikbaar zijn voor leerlingen van Wolfert, te beginnen met dramalessen. Voor veel leerlingen is er geen leukere plek dan dramalessen in Luxor te mogen volgen. Voor sommigen is het een eindexamenvak.  

Lees verder
di 28 apr 2020

Video Nationale Jongerenherdenking 2020

De Nationale Jongerenherdenking brengt een video uit rond de herdenking van 2020. In de video wordt de vraag ‘Wie herdenk jij op 4 mei?’ gesteld. Een tekst van Elten Kiene schept een mooi beeld over herdenken in deze tijd van social distancing. In beeld zien we verschillende jongeren, die vanuit huis een bord laten zien met daarop aan wie zij specifiek denken tijdens de twee minuten stilte. 

Lees verder
wo 9 okt 2019

Youp schrijft ode aan Luxor

In aanloop naar zijn voorstellingsreeks in Luxor schreef Youp van 't Hek een ode aan het oude Luxor Theater: het oudste theater van de stad. 

"Als het publiek er zit dan begint het feest pas echt. Domweg omdat het Rotterdamse publiek bijzonder is"

Lees hier de volledige brief 

Lees verder
vr 25 mei 2018

Aangepast Privacybeleid Luxor

 Luxor heeft haar privacybeleid aangepast conform de nieuwe wet AVG.

Lees verder
ma 26 sep 2016

Oase Bar in Rotterdam trekt 25.000 bezoekers

Afgelopen zondag was het zover, de állerlaatste Oase Bar in het oude Luxor Theater. De serie voorstellingen in Rotterdam werd gepast afgesloten met populaire gasten van de tournee: Richard Groenendijk, Martin van Waardenberg en Lee Towers. Deze slot-show die nog maar pas geleden werd aangekondigd was net als alle andere shows volledig uitverkocht en zorgde ervoor dat De Oase Bar dit weekend haar 25.000e bezoeker in Rotterdam mocht ontvangen!

Lees verder
vr 18 mrt 2016

Luxor sterkste theatermerk van Zuid-Holland

Uit de Culturele Merkenmonitor 2016 blijkt dat Luxor Theater Rotterdam een van de sterkste theatermerken van Nederland en zelfs het sterkste theatermerk van Rotterdam en Zuid-Holland is. 

Lees verder
Dobberend Bos
do 17 mrt 2016

Dobberend Bos geopend!

Op woensdag 16 maart (Nationale Boomfeestdag) is naast het nieuwe Luxor Theater het Dobberend Bos geopend: twintig bomen, drijvend in boeien in de Rijnhaven. Aanlsuitend vond een borrel plaats in onze Rijnfoyer met balkon.

Lees verder
Ijsvloer
vr 11 dec 2015

Notenkraker on ice: het leggen van de ijsvloer

Een magisch kerstballet, gedanst op écht ijs! Wat dáár allemaal wel niet bij komt kijken...

Lees verder
Team Luxor
do 10 dec 2015

Luxor loopt straks marathons!

Het Luxor Theater doet mee aan de Business Estafette Marathon op zondag 10 april 2016. En de eerste training is inmiddels een feit.

Lees verder
do 19 nov 2015

Luxor start eigen musicalkoor!

 Luxor zoekt amateurzangers tussen de 21 en 100 jaar!

Lees verder
ma 26 okt 2015

Een nieuw genre: theatercolleges!

Vijf inspirerende, vermakelijke én leerzame avonden (en één middag) door het jaar heen, in het oude Luxor Theater als collegezaal. Bekende deskundigen geven hun visie op thema's als rechtspraak, het menselijk brein, de ruimte, het raakvlak tussen mens en dier en over ziekte en genezing. Probeer het eens uit!

Lees verder
Operacursus
vr 18 sep 2015

10 redenen om onze Operacursus te volgen

Voor het vijfde jaar op rij organiseren de Doelen, de Rotterdamse Schouwburg en het Luxor Theater de Operacursus, waarin u op een laagdrempelige manier meer leert over opera.

Lees verder