Nieuws

vr 24 mrt 2023

Klassieker Les Misérables na 15 jaar terug in nieuwe Luxor Theater

De cast van de legendarische musical Les Misérables beleefde donderdag 23 maart een ware Rotterdamse première. Deze première viert het feit dat de musical na 15 jaar eindelijk weer terug is in het nieuwe Luxor Theater. In 2008 stond dezelfde musical 9 maanden exclusief in dit theater in Rotterdam. De klassieker is vanaf nu tot en met maandag 10 april weer te zien in het nieuwe Luxor Theater.

Lees verder
vr 10 feb 2023

Internationale dans exclusief in Rotterdam

Op woensdag 8 februari ging in het nieuwe Luxor Theater de voorstelling Cuban Electico van Acosta Danza feestelijk in première. De Cubaanse dansvoorstelling is bijzonder goed ontvangen. Holland Dance Festival, Luxor Theater Rotterdam en Stichting Droom en Daad zetten opnieuw Rotterdam op de kaart als locatie voor internationale dansvoorstellingen.

Volgend jaar krijgt deze succesvolle samenwerking een vervolg met onder andere de voorstelling Ailey II. De kaartverkoop is onlangs gestart. 

Lees verder
vr 16 dec 2022

Vier je feestdagen in Luxor!

Tijdens de decembermaand biedt Luxor meer dan een bomvol programma. Je kunt een speurtocht doen door de foyers van het nieuwe Luxor Theater. In het inpandige café van het nieuwe Luxor Theater, Café Dox, krijgen kinderen de kans hun eigen talent te ontdekken tijdens de kerstvakantie. Geniet van de familievoorstelling van Pieter Kramer Wolfgang, het wonderjong, dans en zing mee met kerstconcerten van Dennis van Aarssen of Ricky Koole en Leo Blokhuis (met Ruben Hein, Jeangu Macrooy en Ellen ten Damme) of kom een avond lachen bij Roué Verveer of Alex Klaasen. De feestdagen vier je in Luxor!

Lees verder
di 6 dec 2022

SIX de Musical komt naar het Luxor Theater

De internationale sensatie SIX de musical komt in zijn originele Engelse productie naar het Luxor Theater. Wegens het grote succes in Amsterdam staat de voorstelling van 4 t/m 8 oktober 2023 nu ook in Rotterdam. Na West End, Broadway en meer gaat SIX de musical nu voor Nederland exclusief in Rotterdam en Amsterdam te zien zijn. Het bevat een soundtrack die Spotify wereldwijd veroverde, en een script geschreven door Tony Award winnaars Tony Marlow en Lucy Moss. 

Lees verder
wo 30 nov 2022

Luxor trotse partner van SuConnect

Luxor is trotse partner geworden van SuConnect, om Surinaamse studenten in Rotterdam onder andere werkplekken en een netwerklocatie te bieden. Op 25 november vond er een feestelijke aftrap plaats van de samenwerking in Café Dox, het inpandige café in het nieuwe Luxor Theater. Dit is de plek waar de studenten kunnen werken, maar ook om contacten te leggen in een informele sfeer.

Lees verder
wo 30 nov 2022

Steefs O. Show terug in oude Luxor Theater

Volgend jaar van 25 t/m 27 mei is Steefs O. Show opnieuw te zien in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Tijdens het internationale festival O. keert Steefs O. Show terug op de plek waar het eerder dit jaar voor bijna uitverkochte zalen stond. Alex Klaasen en Brigitte Kaandorp zullen hierin opnieuw met gastoptreden te zien zijn. De muziek in Steefs O. Show wordt live uitgevoerd door het 70-koppige Codarts Symphony Orchestra onder leiding van Sander Teepen.

Lees verder
vr 25 nov 2022

Succesvolle start stadsprogramma Luxor

Het inpandige café in het nieuwe Luxor Theater, Café Dox, heeft succesvolle eerste weken achter de rug. Sinds oktober zijn er al veel enthousiaste bezoekers binnengestapt voor de gratis toegankelijke activiteiten. Hiermee gaat het Luxor Theater verder dan het aanbieden van grootschalige voorstellingen. Met een brede stadsprogrammering in Café Dox zet Luxor de deuren open voor elke Rotterdammer. Met op vrijdag live muziek met Rotterdamse artiesten, elke tweede woensdagmiddag een programma voor kinderen en elke laatste woensdag van de maand wordt Café Dox omgetoverd naar Latincafé.

Lees verder
wo 9 nov 2022

Ulrike Söbbeke Zakelijk Directeur Luxor Theater

Vanaf januari 2023 start Ulrike Söbbeke als Zakelijk Directeur bij het Luxor Theater. Naast Algemeen Directeur Marc van Kaam zal zij bij gaan dragen aan de ambitieuze plannen van Luxor voor Rotterdam. Luxor is in ontwikkeling om niet alleen voor belevenis, maar juist van betekenis voor de stad zijn. Het theater gaat daarmee verder dan het aanbieden van voorstellingen, het opent de deuren voor elke Rotterdammer. 

Lees verder
do 9 jun 2022

Take a Seat avond

Vorige zomer is het Luxor theater gestart met de campagne ‘Take a seat’. De campagne is opgezet met de wens om het oude Luxor Theater nieuwe stoelen te geven. Om de verbouwing te steunen, hebben liefhebbers van het oude Luxor Theater één of meerdere stoelen geadopteerd met een eigen naambordje.

Lees verder
wo 4 mei 2022

Les Misérables keert na 14 jaar terug naar Rotterdam

De legende is terug! De musical Les Misérables komt terug naar Rotterdam. Van 22 maart t/m 10 april 2023 is de legendarische musical te zien in het nieuwe Luxor Theater. Waar het stuk, geschreven door de Franse schrijve Victor Hugo in 1862, in 2008 voor maar liefst negen maanden in Luxor te zien was keert het nu terug met een volledig nieuwe sterrencast, waaronder Freek Bartels, Ellen Pieters en Vajèn van den Bosch. De hoofdrol van Jean Valjean wordt gespeelt door Milan van Waardenburg. De kaartverkoop is nu gestart. 

Lees verder
do 21 apr 2022

Moze Naél, Winterdagen en Nick Verstand brengen Zielsrust met audiovisuele voorstelling

Op vrijdag 8 juli gaat de audiovisuele voorstelling Zielsrust in première in het oude Luxor Theater. Spoken word van Moze Naél, piano- en elektronische muziek van Winterdagen, lichtkunst van Nick Verstand en dans van Menno van Gorp laten je de drukte van de stad even vergeten.

Lees verder
do 10 mrt 2022

Gastoptredens Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen in coproductie Luxor Theater en O. Festival for Opera. Music. Theatre.

Op 21 en 22 mei 2022 schittert de eerste coproductie van Luxor en O. Festival for Opera. Music. Theatre. in het oude Luxor Theater. Naast artistiek leider Steef de Jong, drie ijzersterke castleden en een 70-koppig orkest zijn er gastoptredens weggelegd voor Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen. 

Lees verder
do 20 jan 2022

Toneelgroep Jan Vos en Luxor presenteren FORTUYN 

Toneelgroep Jan Vos presenteert in samenwerking met Luxor de voorstelling FORTUYN: een vlijmscherpe komedie over een politieke opstand aan de Maas. In het stuk wordt ingezoomd op één van de roerigste periodes uit de Nederlandse geschiedenis waarin de invloed van Fortuyn op Rotterdammers centraal staat. Vanaf 12 maart is de toneelvoorstelling drie weken exclusief te zien in het oude Luxor Theater.  

Lees verder
do 25 nov 2021

Finale Cameretten vervroegd naar vrijdag 26 november

Deze week vinden de finales van Cameretten Festival 2021 plaats. Cameretten heeft besloten om uit voorzorg te handelen en de finale te vervroegen naar vrijdag 26 november.

Lees verder
vr 8 okt 2021

Rotterdamse cultuurinstellingen tekenen voor diversiteit

De instellingen in de Rotterdamse Culturele Basis (RCB) willen zich actief inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Daarom ondertekenen zij op Diversity Day, 5 oktober 2021, het Charter Diversiteit. De RCB bestaat uit: De Doelen, Kunsthal, Luxor Theater, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Rotterdam en Theater Zuidplein.

Lees verder
vr 9 jul 2021

Breakin' Convention NL TOUR 2021 zoekt Ambassadors!

Het gerenommeerde hiphopfestival Breakin’ Convention uit Londen komt naar Nederland en toert in oktober en november in 11 theaters met een topnotch selectie van (inter)nationale acts.

Lees verder
vr 2 jul 2021

Luxor start campagne voor financiering nieuwe stoelen

Luxor Theater lanceert een crowdfunding campagne om een verbouwing van de zaal van het oude Luxor Theater te bekostigen. In de campagne Take a Seat roept het Luxor particulieren en bedrijven op een stoel te adopteren. Het doel is een bedrag van €300.000 op te halen om de stoelen in het 100 jaar oude theater te vervangen.  

Lees verder
vr 2 jul 2021

Hiphopfestival Breakin’ Convention toert langs elf Nederlandse theaters

Het gerenommeerde hiphopfestival Breakin’ Convention uit Londen komt naar Nederland. Tussen 19 oktober en 7 november hosten elf theaters in het land een top notch selectie van (inter)nationale acts tijdens een Breakin' Convention NL Tour. Op initiatief van Luxor hebben elf theaters in het hele land de handen ineengeslagen deze tour waar te gaan maken.  

Lees verder
za 26 jun 2021

Eerste groep 8 musical in Rotterdamse theaters

Vanaf maandag 28 juni staan Rotterdamse theaters in het teken van de eindmusicals van scholen uit de regio. De allereerste vinden plaats in Theater Zuidplein en het nieuwe Luxor Theater. Wethouder Saïd Kasmi geeft de aftrap bij de musical van een klas van de Emmausschool in het nieuwe Luxor Theater. 

Lees verder
di 15 jun 2021

Ondertekening Stadsakkoord Rotterdam

Vandaag ondertekende wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte) samen met 27 partijen het “Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten”. Luxor, als onderdeel van de Rotterdamse Culturele Basis, is één van deze partijen. 

De partijen spreken onder andere met elkaar af dat ze de komende jaren samen gaan optrekken, zich beschouwen als ambassadeur en de 7 Stadsprojecten samen gaan realiseren. 

Lees verder