Nieuws

zo 25 jun 2023

Grease trapt reeks voorstellingen af met Summer Party in Luxor Theater

De volledige cast van de hitmusical Grease heeft hun reeks voorstellingen afgetrapt met een Summer Party in het Luxor Theater. Op deze zonnige en feestelijke manier vieren ze dat ze drie weken - letterlijke - Summer Nights gaan beleven in het Rotterdamse theater. De musical is tot en met zondag 9 juli te zien in het nieuwe Luxor Theater.

Lees verder
do 15 jun 2023

Graffiti event in Café Dox

Jouw mening telt; creëer mee aan dé huiskamer van de Kop van Zuid.

Er vindt er op vrijdag 16 juni een bijzonder graffiti event plaats in bij Café Dox. Drie bekende Rotterdamse graffitiartiesten van ALL CAPS gaan aan de slag met de vraag: Hoe kan Café Dox een fijne ontmoetingsplek in deze altijd veranderende en nu nog ietwat rauwe omgeving zijn? 

Lees verder
do 1 jun 2023

Nieuw Rotterdams Comedy Festival

Comedy Club Haug en het Luxor Theater presenteren een nieuw en jaarlijks terugkerend comedy festival: Comedy Club Haug X Luxor Theater. In september staan de beste nationale én internationale stand-up comedians vijf avonden achter elkaar op het podium van het oude Luxor Theater. Geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 

Lees verder
wo 10 mei 2023

Huub van der Lubbe speelt Don Quichot in musical De Man van La Mancha

Huub van der Lubbe speelt de hoofdrol in de musical De man van La Mancha, een productie van de Theateralliantie die van 15 mei tot 2 juni 2024 te zien is in het nieuwe Luxor Theater. De musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, vertelt het aanstekelijke verhaal over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot. De regie van deze bijzondere voorstelling ligt in handen van Ruut Weismann die eerder met de Theateralliantie samenwerkte aan de succesvolle musical Fiddler on the Roof.

Lees verder
di 9 mei 2023

Voorstellingen met tolk voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking

Luxor wil haar voorstellingen graag toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. In samenwerking met Stichting Komt het Zien! en Theater met tolk wordt het mogelijk gemaakt voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking om in de komende periode een aantal voorstellingen te bezoeken.

Lees verder
do 4 mei 2023

Wijkjury Rotterdam zoekt jou!

Ben jij geïnteresseerd in theater, nieuwsgierig en sta je open voor een kosteloze, super te gekke ervaring? Dan is de WijkJury wellicht wat voor jou!

Lees verder
do 4 mei 2023

Nationale Jongerenherdenking terug in het nieuwe Luxor Theater

Op donderdag 4 mei vindt de Nationale Jongerenherdenking weer plaats in het nieuwe Luxor Theater. Een herdenking, als aanvulling op de Nationale Dodenherdenking, voor en door jongeren om op een geheel eigen manier stil te staan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden. Het programma voor de Nationale Jongerenherdenking start met de twee minuten stilte om 20.00 uur, aansluitend gevolgd door de voorstelling Nightingale van dansgezelschap Misiconi en Kings & Queens van Jeugdtheater Hofplein.

Lees verder
do 4 mei 2023

Vernieuwde versie Stephen Sondheim klassieker Sweeney Todd exclusief in nieuwe Luxor Theater

Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street, met in de hoofdrol niemand minder dan Simone Kleinsma, is binnenkort te zien in het nieuwe Luxor Theater. De klassieker van Stephen Sondheim is in een nieuw jasje gestoken en lovend ontvangen door de pers. De voorstelling is exclusief één week te beleven in Rotterdam. 

Lees verder
vr 7 apr 2023

Rotterdam komt in opstand tegen vertrek musicallegende Les Misérables

Het grote succes en de aanhoudende vraag naar kaarten heeft ervoor gezorgd dat de musicallegende Les Misérables eind augustus opnieuw terugkomt naar het Rotterdamse theater. Het theater maakt dit wereldkundig met een ludieke video. Hierin komen Rotterdamse Les Misérables fans in opstand tegen het vertrek van de musical.

Lees verder
vr 24 mrt 2023

Klassieker Les Misérables na 15 jaar terug in nieuwe Luxor Theater

De cast van de legendarische musical Les Misérables beleefde donderdag 23 maart een ware Rotterdamse première. Deze première viert het feit dat de musical na 15 jaar eindelijk weer terug is in het nieuwe Luxor Theater. In 2008 stond dezelfde musical 9 maanden exclusief in dit theater in Rotterdam. De klassieker is vanaf nu tot en met maandag 10 april weer te zien in het nieuwe Luxor Theater.

Lees verder
vr 10 feb 2023

Internationale dans exclusief in Rotterdam

Op woensdag 8 februari ging in het nieuwe Luxor Theater de voorstelling Cuban Electico van Acosta Danza feestelijk in première. De Cubaanse dansvoorstelling is bijzonder goed ontvangen. Holland Dance Festival, Luxor Theater Rotterdam en Stichting Droom en Daad zetten opnieuw Rotterdam op de kaart als locatie voor internationale dansvoorstellingen.

Volgend jaar krijgt deze succesvolle samenwerking een vervolg met onder andere de voorstelling Ailey II. De kaartverkoop is onlangs gestart. 

Lees verder
vr 16 dec 2022

Vier je feestdagen in Luxor!

Tijdens de decembermaand biedt Luxor meer dan een bomvol programma. Je kunt een speurtocht doen door de foyers van het nieuwe Luxor Theater. In het inpandige café van het nieuwe Luxor Theater, Café Dox, krijgen kinderen de kans hun eigen talent te ontdekken tijdens de kerstvakantie. Geniet van de familievoorstelling van Pieter Kramer Wolfgang, het wonderjong, dans en zing mee met kerstconcerten van Dennis van Aarssen of Ricky Koole en Leo Blokhuis (met Ruben Hein, Jeangu Macrooy en Ellen ten Damme) of kom een avond lachen bij Roué Verveer of Alex Klaasen. De feestdagen vier je in Luxor!

Lees verder
di 6 dec 2022

SIX de Musical komt naar het Luxor Theater

De internationale sensatie SIX de musical komt in zijn originele Engelse productie naar het Luxor Theater. Wegens het grote succes in Amsterdam staat de voorstelling van 4 t/m 8 oktober 2023 nu ook in Rotterdam. Na West End, Broadway en meer gaat SIX de musical nu voor Nederland exclusief in Rotterdam en Amsterdam te zien zijn. Het bevat een soundtrack die Spotify wereldwijd veroverde, en een script geschreven door Tony Award winnaars Tony Marlow en Lucy Moss. 

Lees verder
wo 30 nov 2022

Luxor trotse partner van SuConnect

Luxor is trotse partner geworden van SuConnect, om Surinaamse studenten in Rotterdam onder andere werkplekken en een netwerklocatie te bieden. Op 25 november vond er een feestelijke aftrap plaats van de samenwerking in Café Dox, het inpandige café in het nieuwe Luxor Theater. Dit is de plek waar de studenten kunnen werken, maar ook om contacten te leggen in een informele sfeer.

Lees verder
wo 30 nov 2022

Steefs O. Show terug in oude Luxor Theater

Volgend jaar van 25 t/m 27 mei is Steefs O. Show opnieuw te zien in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Tijdens het internationale festival O. keert Steefs O. Show terug op de plek waar het eerder dit jaar voor bijna uitverkochte zalen stond. Alex Klaasen en Brigitte Kaandorp zullen hierin opnieuw met gastoptreden te zien zijn. De muziek in Steefs O. Show wordt live uitgevoerd door het 70-koppige Codarts Symphony Orchestra onder leiding van Sander Teepen.

Lees verder
vr 25 nov 2022

Succesvolle start stadsprogramma Luxor

Het inpandige café in het nieuwe Luxor Theater, Café Dox, heeft succesvolle eerste weken achter de rug. Sinds oktober zijn er al veel enthousiaste bezoekers binnengestapt voor de gratis toegankelijke activiteiten. Hiermee gaat het Luxor Theater verder dan het aanbieden van grootschalige voorstellingen. Met een brede stadsprogrammering in Café Dox zet Luxor de deuren open voor elke Rotterdammer. Met op vrijdag live muziek met Rotterdamse artiesten, elke tweede woensdagmiddag een programma voor kinderen en elke laatste woensdag van de maand wordt Café Dox omgetoverd naar Latincafé.

Lees verder
wo 9 nov 2022

Ulrike Söbbeke Zakelijk Directeur Luxor Theater

Vanaf januari 2023 start Ulrike Söbbeke als Zakelijk Directeur bij het Luxor Theater. Naast Algemeen Directeur Marc van Kaam zal zij bij gaan dragen aan de ambitieuze plannen van Luxor voor Rotterdam. Luxor is in ontwikkeling om niet alleen voor belevenis, maar juist van betekenis voor de stad zijn. Het theater gaat daarmee verder dan het aanbieden van voorstellingen, het opent de deuren voor elke Rotterdammer. 

Lees verder
do 9 jun 2022

Take a Seat avond

Vorige zomer is het Luxor theater gestart met de campagne ‘Take a seat’. De campagne is opgezet met de wens om het oude Luxor Theater nieuwe stoelen te geven. Om de verbouwing te steunen, hebben liefhebbers van het oude Luxor Theater één of meerdere stoelen geadopteerd met een eigen naambordje.

Lees verder
do 10 mrt 2022

Gastoptredens Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen in coproductie Luxor Theater en O. Festival for Opera. Music. Theatre.

Op 21 en 22 mei 2022 schittert de eerste coproductie van Luxor en O. Festival for Opera. Music. Theatre. in het oude Luxor Theater. Naast artistiek leider Steef de Jong, drie ijzersterke castleden en een 70-koppig orkest zijn er gastoptredens weggelegd voor Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen. 

Lees verder
do 25 nov 2021

Finale Cameretten vervroegd naar vrijdag 26 november

Deze week vinden de finales van Cameretten Festival 2021 plaats. Cameretten heeft besloten om uit voorzorg te handelen en de finale te vervroegen naar vrijdag 26 november.

Lees verder
van 2