Nieuws

di 26 apr 2022

Steun familie van Jan Rot

Lieve Jan, rust zacht. Voor altijd in ons Luxor hart ❤️

Jan Rot is op vrijdag 22 april overleden aan de gevolgen van uitgezaaide darmkanker.

Om de familie van Jan te ondersteunen hebben wij de bezoekers van zijn laatste verjaardag, When I'm 64 in het nieuwe Luxor Theater, actief gevraagd het kaartgeld te doneren aan zijn vrouw en kinderen. Wil je ook een donatie aan de familie van Jan Rot doen?

Lees verder
vr 22 apr 2022

Opbrengst stoelen oude Luxor Theater overhandigd

Linda Post - oprichter van designbureau The Talk of the Town - heeft de oude theaterstoelen van het oude Luxor Theater omgetoverd tot design meubelstukken. Zowel de loveseats als de enkele stoelen van het theater zijn opgeknapt, schoongemaakt en dienen nu als poef bij een paar gelukkige Rotterdammers thuis. Een deel van de opbrengst heeft de meubelmaakster gedoneerd aan het Luxor Theater.

Lees verder
do 21 apr 2022

Moze Naél, Winterdagen en Nick Verstand brengen Zielsrust met audiovisuele voorstelling

Op vrijdag 8 juli gaat de audiovisuele voorstelling Zielsrust in première in het oude Luxor Theater. Spoken word van Moze Naél, piano- en elektronische muziek van Winterdagen, lichtkunst van Nick Verstand en dans van Menno van Gorp laten je de drukte van de stad even vergeten.

Lees verder
do 10 mrt 2022

Gastoptredens Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen in coproductie Luxor Theater en O. Festival for Opera. Music. Theatre.

Op 21 en 22 mei 2022 schittert de eerste coproductie van Luxor en O. Festival for Opera. Music. Theatre. in het oude Luxor Theater. Naast artistiek leider Steef de Jong, drie ijzersterke castleden en een 70-koppig orkest zijn er gastoptredens weggelegd voor Brigitte Kaandorp en Alex Klaasen. 

Lees verder
do 20 jan 2022

Toneelgroep Jan Vos en Luxor presenteren FORTUYN 

Toneelgroep Jan Vos presenteert in samenwerking met Luxor de voorstelling FORTUYN: een vlijmscherpe komedie over een politieke opstand aan de Maas. In het stuk wordt ingezoomd op één van de roerigste periodes uit de Nederlandse geschiedenis waarin de invloed van Fortuyn op Rotterdammers centraal staat. Vanaf 12 maart is de toneelvoorstelling drie weken exclusief te zien in het oude Luxor Theater.  

Lees verder
do 25 nov 2021

Finale Cameretten vervroegd naar vrijdag 26 november

Deze week vinden de finales van Cameretten Festival 2021 plaats. Cameretten heeft besloten om uit voorzorg te handelen en de finale te vervroegen naar vrijdag 26 november.

Lees verder
vr 19 nov 2021

Theaterdebuut Derek Otte: De tijd is om,

Dichter en spoken-word artiest Derek Otte gaat de theaters in met zijn theaterdebuut De tijd is om,. In deze voorstelling vol spoken word, anekdotes en live muziek maakt hij als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol. Van 8 januari tot en met 17 juni 2022 toert De tijd is om, langs de Nederlandse theaters. Op maandag 31 januari is de première in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

Lees verder
ma 15 nov 2021

Je krijgt mogelijk telefoon van ons!

We zijn momenteel het oude Luxor Theater aan het verbouwen en kunnen daarbij jouw steun goed gebruiken. Daarom benaderen we in november, december en januari een groot deel van onze bezoekers telefonisch met het verzoek of zij stoelvriend willen worden van het oude Luxor. Was je voor de coronacrisis een regelmatige bezoeker van het oude of het nieuwe Luxor Theater? Dan kan het zijn dat je gebeld wordt.

Lees verder
di 26 okt 2021

Extra voorstellingen voor Oeuvreprijswinnaars Waardenberg en De Jong

Waardenberg en De Jong hebben een nieuwe reeks voorstellingen aangekondigd in het nieuwe Luxor Theater. Van 21 t/m 25 juni 2022 zal het theaterduo voor een laatste keer te zien zijn op de planken van Luxor. Ook hebben de mannen gisteren de VSCD Oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen tijdens De Cabaretprijzen of cabaretfestival Peper.

Lees verder
vr 8 okt 2021

Rotterdamse cultuurinstellingen tekenen voor diversiteit

De instellingen in de Rotterdamse Culturele Basis (RCB) willen zich actief inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Daarom ondertekenen zij op Diversity Day, 5 oktober 2021, het Charter Diversiteit. De RCB bestaat uit: De Doelen, Kunsthal, Luxor Theater, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Rotterdam en Theater Zuidplein.

Lees verder
do 16 sep 2021

Waardenberg en De Jong winnen Oeuvreprijs VSCD

Waardenberg en De Jong hebben de VSCD Oeuvreprijs in de wacht gesleept. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft de prijs aan Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong toegekend voor hun bijdrage aan het Nederlandse theaterlandschap. Nu het Rotterdamse theaterduo weer te zien is in het nieuwe Luxor Theater wordt duidelijk dat "hun materiaal ongevoelig blijkt voor de tand des tijds,” aldus de VSCD.

Lees verder
wo 21 jul 2021

Luxor en O. Festival for Opera. Music. Theatre brengen nieuw genre op de planken

O. en Luxor Theater slaan weer de handen ineen en brengen een nieuw genre naar het theater: opera-cabaret. Onder leiding van theatermaker Steef de Jong worden bekende operazangers gekoppeld aan grote cabaretiers, waaronder Alex Klaasen. In Steefs O. Show worden bezoekers meegenomen naar een wereld vol meeslepende aria's, tranentrekkende duetten, spectaculaire decors en... humor.   

Lees verder
vr 9 jul 2021

Breakin' Convention NL TOUR 2021 zoekt Ambassadors!

Het gerenommeerde hiphopfestival Breakin’ Convention uit Londen komt naar Nederland en toert in oktober en november in 11 theaters met een topnotch selectie van (inter)nationale acts.

Lees verder
vr 2 jul 2021

Luxor start campagne voor financiering nieuwe stoelen

Luxor Theater lanceert een crowdfunding campagne om een verbouwing van de zaal van het oude Luxor Theater te bekostigen. In de campagne Take a Seat roept het Luxor particulieren en bedrijven op een stoel te adopteren. Het doel is een bedrag van €300.000 op te halen om de stoelen in het 100 jaar oude theater te vervangen.  

Lees verder
vr 2 jul 2021

Hiphopfestival Breakin’ Convention toert langs elf Nederlandse theaters

Het gerenommeerde hiphopfestival Breakin’ Convention uit Londen komt naar Nederland. Tussen 19 oktober en 7 november hosten elf theaters in het land een top notch selectie van (inter)nationale acts tijdens een Breakin' Convention NL Tour. Op initiatief van Luxor hebben elf theaters in het hele land de handen ineengeslagen deze tour waar te gaan maken.  

Lees verder
za 26 jun 2021

Eerste groep 8 musical in Rotterdamse theaters

Vanaf maandag 28 juni staan Rotterdamse theaters in het teken van de eindmusicals van scholen uit de regio. De allereerste vinden plaats in Theater Zuidplein en het nieuwe Luxor Theater. Wethouder Saïd Kasmi geeft de aftrap bij de musical van een klas van de Emmausschool in het nieuwe Luxor Theater. 

Lees verder
di 15 jun 2021

Ondertekening Stadsakkoord Rotterdam

Vandaag ondertekende wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte) samen met 27 partijen het “Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten”. Luxor, als onderdeel van de Rotterdamse Culturele Basis, is één van deze partijen. 

De partijen spreken onder andere met elkaar af dat ze de komende jaren samen gaan optrekken, zich beschouwen als ambassadeur en de 7 Stadsprojecten samen gaan realiseren. 

Lees verder
ma 26 apr 2021

Rotterdamse theaters bieden podium aan voor groep 8 musicals

Twaalf Rotterdamse podia, waaronder Luxor, slaan de handen ineen om alle scholen te ondersteunen bij de uitvoering van de groep 8 musicals. Door de maatregelen van deze periode staat bij veel scholen de traditionele eindmusical op de tocht. Met dit gezamenlijke initiatief gevende theaters alle leerlingen toch de mogelijkheid hun basisschoolperiode op een mooie en bijzondere manier af te sluiten. 

Lees verder
di 9 mrt 2021

Middelbare scholieren volgen eindexamenvakken in Luxor

Luxor stelt het theater open voor lessen van de leerlingen van het Wolfert Tweetalig onderwijs in Rotterdam. De komende drie weken zal de zaal van het Luxor beschikbaar zijn voor leerlingen van Wolfert, te beginnen met dramalessen. Voor veel leerlingen is er geen leukere plek dan dramalessen in Luxor te mogen volgen. Voor sommigen is het een eindexamenvak.  

Lees verder
wo 1 apr 2020

Voorstellingen met tolk voor dove en blinde gasten

Luxor wil haar voorstellingen graag toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. In samenwerking met Stichting Komt het Zien! en Theater met tolk wordt het mogelijk gemaakt voor blinden/slechtzienden en doven om in de komende periode een aantal voorstellingen te bezoeken.

Lees verder