Maxine Julian

Altcountry muziek
LIVE@DOX
vr 17 mei 2024 | 19:00
17 mei 2024
19:00

Maxine Julian schrijft warme altcountry-nummers vol gelaagde arrangementen en bitterzoete zinspreuken. Ze is gezegend met een doorgewinterde, indringende stem die haar gevoelens natuurgetrouw weerspiegelt.


Haar muziek durft heel dichtbij te komen – tot op het autobiografische toe –  en vervolgens ook weer groots uit te zoemen tot universele herkenningspunten. Julian verkent een breed spectrum aan onderwerpen die dicht bij haar hart liggen; moeizame familiebanden (‘Call Me Daddy’), hoe de mensheid omgaat met de aarde (‘2 After 12’) en het gevangen voelen in relaties  (‘Who Do You Think You Are’).


Maxine laat zich inspireren door artiesten als Bonnie Raitt, Phoebe Bridgers en Joni Mitchell, maar ook regelmatig door films en boeken. Ze wil met haar muziek belangrijke thema's aansnijden en de luisteraar eerlijk en vrijgevig door haar denkwereld loodsen. “Soms zijn mijn onderwerpen zo geladen dat ik bewust de lichtheid zoek”, legt Maxine uit. “Anders wordt het zo heftig. Ik probeer het als een leermoment in mijn liedjes te zien. Dan verwerk ik het en kan ik het beter relativeren. Dan hoeft het niet zo zwaar te zijn."


Momenteel is Maxine druk bezig met het uitbrengen van haar debuut EP, klaar om haar vleugels te spreiden binnen het livecircuit. “Naast dat muziek maken mijn passie is, geloof ik ook dat ik een verhaal te vertellen heb wat mensen moeten horen. Ik heb een stem waarmee ik voor verbinding kan zorgen en mensen aan het denken kan zetten. Ik wil oprecht op die manier bijdragen aan een betere wereld.”

 

Live@Dox

Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

 

LIVE@DOX

 

Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl

 

@maxinejulian

@cafe_dox

 


Antoine Platekade 9,
3072 ME Rotterdam
06 57 72 38 71
info@cafedox.nl

Maxine Julian