Toegankelijkheid oude Luxor

Slechthorend of slechtziend

Voor slechthorenden beschikt zowel het oude als het nieuwe Luxor Theater over geluidversterkende apparatuur. De apparatuur is te leen bij de informatiebalie van het theater.

Speciaal voor slechtzienden reserveert Luxor een aantal plaatsen per voorstelling. Wil je daarvan gebruikmaken, reserveer dan tijdig via het nummer 010 - 484 33 33.

Dit seizoen hebben we een aantal voorstellingen die toegankelijk zijn voor slechthorenden en slecht zienden. Lees er hier meer over.


Rolstoelplaatsen

Op rij 4 is slechts één rolstoelplaats en één stoel voor een begeleider beschikbaar. Om rolstoelplaatsen te reserveren kan je bellen met 010 - 484 33 33.


Toegankelijkheid

De ingang van het oude Luxor Theater is rolstoelvriendeiljk. Aan het einde van de lange foyer bevindt zich links een lift, waarmee je het invalidentoilet en de garderobe in de kelder kunt bereiken. De lift gaat ook naar de eerste etage (rij 15), daar is nog wel een trapje omlaag (7 treden). Op de begane grond bevinden zich twee bars en het Theatercafé.


Parkeren 

Ter hoogte van Kruiskade 28 zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Je kunt hier gratis parkeren wanneer je in het bezit bent van een Gehandicaptenparkeerkaart.


Honden 

Kom je met je hulphond of blindegeleidehond naar het theater? Maak hier dan melding van bij het reserveren van uw kaarten. Wij houden er op de avond zelf dan rekening mee.


Vragen? 

Wanneer je gebruik wilt maken van speciale voorzieningen (rolstoelplaats of slechthorenden- of slechtziendenplaats) óf speciale wensen heeft (zoals een hoekplaats, naar het theater komen in een ziekenhuisbed), bel dan met onze kassa op telefoonnummer: 010 - 484 33 33. Onze medewerkers proberen je zo goed mogelijk te helpen.