Steefs O. Show

Opera en cabaret lijken twee totaal verschillende werelden, maar niets is minder waar. In Steefs O. Show worden de twee kunstvormen samengesmolten tot een bonte revue vol meeslepende aria’s, tranentrekkende duetten, spectaculaire decors en heel veel humor. 

De introductie van het nieuwe genre ‘opera cabaret’ vormt de start van een jarenlange samenwerking tussen O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Luxor Theater. Waar O. de diversiteit en toegankelijkheid van opera brengt, geeft Luxor podium aan hoogstaand cabaret. Deze samensmelting laat zien hoe twee grootse culturele genres heel veel mensen kan bereiken en toegankelijk is voor velen. 

 

De voorstelling is een coproductie van O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Luxor.

 

Waar gaat de voorstelling over?

Steefs O. Show wordt een feest der herkenning. Samen met een 70-koppig orkest van het Codarts Symphony Orchestra, een ijzersterke cast en gastoptredens van Alex Klaasen en Brigitte Kaandorp, brengt de voorstelling beroemde stukken uit de opera en operette: van Die Fledermaus langs een kartonnen ballet naar De Parelvissers. Hieruit zal voor iedereen blijken dat opera veel dichterbij en minder serieus is dan misschien gedacht wordt. De artistieke leiding is in handen van theatermaker Steef de Jong, onder andere bekend van De Modern Art Revue en winnaar van de Mary Dresselhuys prijs (2017). De muziek in Steefs O. Show wordt live uitgevoerd door het 70-koppige Codarts Symphony Orchestra o.l.v. Sander Teepen.

 

Cast & gastoptredens

Een kijkje achter de schermen

Foto's première