Breakin' Convention - NL TOUR 2021

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, kwam in 2021 voor het eerst naar Nederland!

 

Nederland heeft voor het eerst kennis mogen maken met het Londense,
gerenommeerde hiphop festival Breakin’ Convention. Op initiatief van het
Luxor Theater, en in samenwerking met tien andere theaters, heeft het
festival een tour gemaakt langs elf steden, van 19 oktober t/m 7 november 2021.
Naast optredens van internationale én lokale (hiphop) acts waren er in elk
theater toffe activiteiten, zoals dance battles, jams en workshops. Elk theater
werkte nauw samen met een ambassador: lokale kenners in de hiphopscene
die het randprogramma verzorgden en de schakel waren tussen het publiek
en het theater.

 

Wat houdt Breakin' Convention in?

Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt. Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. Doe mee met deze ultieme viering van hiphopcultuur!

 

Het programma

 

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van toffe activiteiten in de foyer samen met Host GG en DJ Passive, volg een streetart workshop van Jawgem en sluit de avond af op de beats van House Jam Rotterdam

 

Soweto Skeleton Movers (ZA)

De Soweto Skeleton Movers, afkomstig uit de meest beroemde township van Zuid-Afrika, hebben hun eigen draai aan de pantsula (Zuid-Afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden. 

 

Joseph Toonga (VK) 

De tweede internationale act is de Britse hiphop crew Just Us Dance: ontstaan vanuit de hopeloosheid en woede na de aanslag op George Floyd. Vier krachtige performers gebruiken hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om denkbeelden over de zwarte figuur te ontkrachten. Een intens en uiteindelijk verlossend werk. 

 

Kinetic Art (JP)

Ook de Japanse ‘dance-troop’ Kinetic Art gaat mee op tour. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief dat zich ergens bevindt tussen breakdance en contortion, gevormd als danspaar.  

 

OXYGEN (NL)

Deze urban/hedendaagse dance crew is opgericht door Jennifer Romen in 2015 en staat bekend om het combineren van dans met visuele illusies. Hun talent spat van het scherm af, en het is niet gek dat ze de finale bereikte in verschillende nationale en internationale TV- shows. 

 

TAWATHA (NL)

Ze is gespecialiseerd in Popping, en heeft internationaal succes bereikt door haar deelname aan verschillende dance Battles. Maar deze Popping Queen kan zeker niet in een hokje gestopt worden. Door haar brede dans achtergrond in Ballet, waacking, moderne dans, traditionele Indonesische dans en HipHop heeft ze haar eigen stijl gecreëerd, namelijk de ‘the ballerina robot’. 

 

Ozzi

Een zeer geoefende b-boy met heel veel flava. Hij brengt een gloednieuwe solo voor Breakin' Convention NL, geregisseerd samen met Liam Kilt McCall van Underdogz Crew.

 

Aftermovie

Foto's