Zielsrust - Moze Naél, Winterdagen en Nick Verstand

Een audiovisuele voorstelling met spoken word, piano- en elektronische muziek, lichtkunst en dans.

 

Zielsrust gaat over het vinden van balans in een grote stad als Rotterdam. Het vinden van evenwicht tussen concrete jungle en natuur, vroeger en nu, licht en donker. Laat je meenemen in een muzikale wereld vol woorden van verwondering en hoop, waarin grenzen vervagen. 

 

In Zielsrust komen de verschillende werelden van de Rotterdamse poëet Moze Naél en neo-klassieke componist en producer Winterdagen samen. Combineer dit met een indrukwekkend lichtontwerp van kunstenaar Nick Verstand en wereldklasse breakdance van Menno van Gorp, en je wordt meegenomen in een zintuigprikkelende ervaring om nooit meer te vergeten.

 

“Ik wil mensen meenemen in een droomvlucht, waarin niet alles even prachtig is, maar wel alles prachtig klinkt. Want zelfs als de ogen gesloten zijn, moet de toeschouwer het verhaal kunnen zien.”

- Moze Naél

 

Over de makers

 

Moze Naél is een Rotterdamse poëet die bekend staat om zijn zachte stemgeluid en tegelijkertijd als iemand die niet schuwt om de pijnlijke gebeurtenissen in het leven haarscherp te benoemen, maar zelfs dat wat niet mooi is, mag wel mooi klinken.

 

Zijn woorden en cadans dwingen de luisteraar écht te luisteren, weglopen kan niet, dus moet de luisteraar zich volledig overgeven aan het moment, een melancholische droomvlucht.

 

In deze droomvlucht houdt hij het publiek een spiegel voor, waar de toeschouwer uiteindelijk tegen oploopt en daarin zijn of haar eigen barsten moet ontdekken.

 

Mink Steekelenburg (producer en componist) verkent als 'Winterdagen' de grenzen van neo-klassieke pianomuziek en elektronica. Betoverende pianocomposities worden in het werk van Winterdagen omlijst met warme synthesizerklanken en diepe bassen. In elke compositie gaat Winterdagen een nieuw experiment aan, met een unieke emotie, spanningsboog en sfeer tot resultaat.

 

Nick Verstand is een audiovisuele kunstenaar die onderzoekt hoe wetenschap en technologie de menselijke perceptie en bewustzijn beïnvloeden. Zijn grootschalige immersieve kunstinstallaties – ruimtelijke composities van beeld, licht en geluid – transformeren menselijk gedrag in hypnotiserende omgevingen.

 

Menno van Gorp is een Rotterdamse breakdancer die als enige ter wereld het wereldkampioenschap Breaking drie keer heeft gewonnen. Zijn dansstijl is te omschrijven als vloeiend, technisch, creatief en abstract. Elke beweging wordt feilloos verbonden met elkaar, waardoor al die losse stukjes uiteindelijk één samensmeltend verhaal vormen. Menno laat op het podium geen enkel stukje ruimte onbenut en beweegt zich lichtvoetig over de vloer zoals de pen van een schrijver het papier aanraakt en een pianist de toetsen bespeelt.

 

Trailer

Scènefoto's

Credits

Zielsrust is een productie van Luxor Theater Rotterdam en Moze Naél

 

Tekst & stem: Moze Naél

Muziek: Winterdagen

Lichtkunst: Nick Verstand

Dans: Menno van Gorp

Regie: Moze Naél, Winterdagen, Nick Verstand

Artistieke begeleiding: Renée Trijselaar

Video: Dammes Kieft

Uitvoerend producent: Dennis Koster

Marketing & pers: Nicole Bettonviel

Social media: Mink Steekelenburg, Emma Cornelis

Fotografie: Amanda Harput

Projectcoördinatie: Zoë Zee

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam