Toegankelijkheid nieuwe Luxor

Slechthorend of slechtziend

Voor slechthorenden beschikt zowel het oude als het nieuwe Luxor Theater over geluidversterkende apparatuur. Vraag hiernaar bij één van de kassamedewerkers. 
 

Speciaal voor slechtzienden reserveert Luxor een aantal plaatsen per voorstelling. Wil je daarvan gebruikmaken, reserveer dan tijdig via het nummer 010 - 484 33 33.
 

Wij raden slechtzienden af gebruik te maken van plaatsen op het tweede balkon.
 

Dit seizoen hebben we een aantal voorstellingen die toegankelijk zijn voor slechthorenden en slecht zienden. Lees er hier meer over.


Rolstoelplaatsen 

In het nieuwe Luxor Theater zijn op rij 8 van Balkon 1 acht rolstoelplaatsen beschikbaar. Voor de begeleiders zijn plaatsen op rij 8, of anders rij 7 beschikbaar. Om rolstoelplaatsen te reserveren kan je bellen met 010 - 484 33 33.


Toegankelijkheid 

Alle publieksruimtes (behalve Balkon 2) zijn via de lift bereikbaar. De liften bevinden zich voorin en achterin de entreehal. Op de begane grond, op de begane grond, tweede en vierde verdieping bevinden zich invalidentoiletten. Vanaf rij 11 in de zaal zijn de bar en de toiletten niet direct bereikbaar. Daarvoor moet je gebruikmaken van de lift (rechts van het toneel) naar de begane grond, tweede of vierde etage. Er zijn drie invalidentoiletten: op de begane grond en in de Rijnfoyer (tweede en vierde etage). Balkon 2 en de loges zijn niet bereikbaar met de lift. De ingang van het nieuwe Luxor is ongeveer 100 meter van het metrostation Wilhelminaplein.


Honden 

Kom je met je hulphond of blindegeleidehond naar het theater? Maak hier dan melding van bij het reserveren van je kaarten. Wij houden er op de avond zelf dan rekening mee.


Vragen? 

Wanneer je gebruik wilt maken van speciale voorzieningen (rolstoelplaats of slechthorenden- of slechtziendenplaats) óf speciale wensen heeft (zoals een hoekplaats, naar het theater komen in een ziekenhuisbed), bel dan met onze kassa op telefoonnummer: 010 - 484 33 33. Onze medewerkers proberen je zo goed mogelijk te helpen.