Weergave opties
 • Latincafé Dox

  Salsa, Bachata y Kizomba
  wo 17 jul 2024
  -
  wo 18 dec 2024

  Stap binnen in de wereld van Latin! Café Dox transformeert in Latincafé Dox. Laat je meevoeren door de vrolijke klanken van de beste DJs, warme kleuren en lachende mensen. De toegang is geheel gratis. Je kunt ons wel op Facebook laten weten dat je erbij bent!

   

  In samenwerking met dansschool Typical Tropical organiseert Café Dox de beste latin feestjes. Typical Tropical is wereldberoemd in Rotterdam door de danslessen en party's waarbij pittige salsa, romantische bachata, sensuele kizomba y mucho más de rode draad vormen.

   

  PIN ONLY

   

   

 • OSCAR

  Scapino Ballet en Blaudzun
  za 31 aug 2024
  -
  zo 8 sep 2024

  OSCAR brengt met dans, theater, circus én livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. Tijdens OSCAR komen allerlei theatergenres voorbij, van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten vele disciplines samen.


  Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu uit te brengen in Luxor Theater en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

   

  Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”

   

  Voorstelling op zaterdag 7 september 15:00 uur met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

   

 • Het Danspaleis

  Swingen zoals vroeger
  wo 11 sep 2024
  en
  di 5 nov 2024

  Het Danspaleis komt naar Café Dox!

   

  Ook swingen zoals vroeger? Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

   

  Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde waarin de muziek, de dansers en de sfeer zorgen dat je met een dosis goeie energie weer huiswaarts keert. 

   

  De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld.

   

  Het Danspaleis maakt geen onderscheidt en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken. 

   

  @hetdanspaleis

  @cafe_dox

   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Sadeck Berrabah

  Murmuration
  zo 6 okt 2024

  Op zondag 6 oktober komt Sadeck Berrabah, samen met 46 dansers, voor het eerst naar Nederland met zijn dansspektakel Murmuration.
   

  Beroemdheden zoals Shakira, J Balvin, Black Eyed Peas en Jennifer Lopez lopen met hem weg en hotshots uit de internationale modewereld staan in de rij om samen te mogen werken met Sadeck Berrabah. Sinds hij in 2021 in de finale stond van 'La France a un incroyable talent', gaat het snel; razendsnel. Overal ter wereld maakt men inmiddels kennis met hem: Tu si que vales in Italië, The Moment in de Filippijnen, World of Dance in de VS, alwaar hij ook de finale van America's Got Talent heeft bereikt.  

   

  In 2023 zag 'Murmuration' het daglicht, een prachtige dansshow voor het grote publiek, op basis van perfect gesynchroniseerde armpassages. De show wordt uitgevoerd door 46 dansers en Sadeck in het stralende middelpunt. 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen kaarten retour
 • Het Zwanenmeer

  Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora
  di 17 dec 2024

  Een ongelukkige liefde. Prins Siegfried wordt verliefd op prinses Odette. Zij kunnen niet samenzijn, omdat zij door magie in een witte zwaan is veranderd. Door een list wordt prins Siegfried verliefd op de dochter van een tovenaar, die exact op prinses Odette lijkt. Prins Siegfried ontdekt het verraad, maar is hij nog op tijd om zijn ware liefde, prinses Odette, te redden?

   

  Wereldwijd een van de meest opgevoerde balletten

  Het Zwanenmeer is de klassieker onder de klassiekers. De magische uitvoering met kostuums en decors om bij weg te dromen weet publiek van jong tot oud te betoveren. Kenners zien het als één van de hoogtepunten in het klassiek-romantische dansgenre. 

   

  Marius Petipa en Lev Ivanov (waren in topvorm)

  De choreografen van dit topstuk waren in topvorm toen zij het balletstuk creëerden op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. De fantastische muziek en de romantische dans staan garant voor een meeslepend verhaal en een betoverende avond. Een prachtige klassieker om van te genieten met het hele gezin!

   

  Het Zwanenmeer wordt opgevoerd door Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

  De klassieker onder de klassiekers

 • Celtic Steps

  An Irish Christmas
  ma 30 dec 2024

  Liefhebbers van Ierse folk, Kerst én traditionele dans kunnen hun hart ophalen bij deze Ierse dans- en muziekshow met zestien dansers en musici on stage! De show wordt gebracht door het befaamde Ierse Riverdance gezelschap Celtic Steps. Ze bestaan al jaren en trekken overal volle zalen.

   

  Speciaal voor Kerst komen ze weer naar Nederland met An Irish Christmas. Met muzikale vertolkingen van bekende Ierse traditionals zoals o.a. Oh Danny Boy, Will ye go Lasso Go en Carrickfergus, maar natuurlijk ook met de sfeervolle kerstnummers, zoals o.a. Carol of the Bells, The Wexford Carol, Silent Night en The First Noël.

   

  De show met hoog niveau Ierse Riverdance, traditionele Ierse muziek en de humoristische presentatie van Celtic Steps frontman David Rea maken deze show tot een heerlijke avondje uit!

   

  An Irish Christmas heeft een energieke cast waarvan de leden ook deel uitmaakten van de succesvolle dansshows Lord of the Dance en Riverdance. Een hartverwarmende ervaring voorafgaand aan Kerst.

 • Igone de Jongh en Marijn Rademaker

  Renaissance
  vr 24 jan 2025

  Het betoverende duo is weer terug, en hoe! In Renaissance krijgt het publiek de unieke kans om de passie van de pas de deux uit Het Zwanenmeer en Romeo en Juliet opnieuw te beleven.

   

  Ontdek de betoverende wereld van Igone de Jongh en Marijn Rademaker in het nieuwe meesterwerk, Renaissance. Igone en Marijn brengen hun artistieke vrijheid op meesterlijke wijze tot uiting in vijf unieke choreografieën. Renaissance neemt je mee op een boeiende reis in een betoverde wereld, met een samenspel van video's, persoonlijke notities, ontboezemingen en natuurlijk vijf verbluffende dansstukken.

   

  Het idee voor Renaissance is ontstaan door de bijzondere samenwerking tussen Igone de Jongh, Marijn Rademaker en Marc Pos, die tevens de regie op zich neemt. Geniet van deze autobiografische dansvoorstelling, waarin Igone op intieme wijze haar levensverhaal, inclusief de hoogte- en dieptepunten, deelt. Van de harde weg naar boven, de gloriejaren bij Het Nationaal Ballet tot aan de ‘vrije val’ van de afgelopen jaren. Ook Marijn Rademaker, die met haar als danspartner die gloriedagen heeft gedeeld, beleeft ook zijn eigen Renaissance. 

   

 • Boléro

  Eerbetoon aan Maurice Ravel
  do 13 feb 2025

  Maurice Ravels Boléro is een van de meest erkende Franse meesterwerken ter wereld en heeft ongetwijfeld de geschiedenis van muziek en dans beïnvloed. Terwijl Ravel zich voorbereidde op een vier maanden durende concerttournee door de Verenigde Staten en Canada, vroeg zijn vriendin en mecenas Ida Rubinstein hem om een "Spaans karakterballet". Ravel, die geneigd was tot het idee van dans, koos voor de Boléro, een traditionele Andalusische dans. Zo ontstond het werk.

   

  Bereid je voor om ondergedompeld te worden in dit mythische verhaal, door een geweldige show die wordt gekenmerkt door de betoverende muziek van de Boléro en zijn krachtige choreografie!

   

  • Geen paskortingen
 • Delusion 2.0

  The Final Chapter
  do 10 apr 2025

  Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies.

  Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakt furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Tijdens haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bespeelde ze zowel het podium als de zaal en wist ze het publiek uit het pluche te krijgen.

  In ‘DELUSION 2.0’ neemt Jennifer je mee in een next level samenspel tussen dans en illusie, in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater.


  DELUSION 2.0’ gaat verder waar Delusion eindigde. Het personage dat we volgden op haar weg van adolescentie naar volwassenheid, van onzeker naar krachtig, staat in deel twee oog in oog met haar grootste tegenpool. Is het een tegenstander waar ze van moet winnen, of een deel van zichzelf dat ze moet leren accepteren en zelfs omarmen? De dualiteiten interacteren met elkaar, soms in strijd, soms in liefde.

  In deze voorstelling zal choreografe Jennifer Romen opnieuw gebruik maken van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Door een spannend spel tussen de dansers en het licht en de ongekend strakke choreografieën zul je dit keer nóg meer omver geblazen worden.  Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming of age voorstelling die je zal raken.

 • RB Dance Company

  STORIES: Het RUN – STOP – FALL – RISE dans,- en musicalspektakel
  Reprise
  di 15 apr 2025

  English below!


  Wegens succes is het “IMPRESSIVE”, “THRILLING” en “Triple award winning” dans,- en musicalspektakel STORIES opnieuw te zien in Rotterdam. Choreograaf en producent Romain Rachline Borgeaud weet met zijn groep dansers in een duizelingwekkend energieke voorstelling het publiek een dik uur in de greep te houden. In STORIES beleven we het verhaal van de succesvolle jonge filmacteur Icarus, die in botsing komt met zijn regisseur en vervolgens in zijn eigen film gevangen zit. Deze productie won onder andere een award voor het decor,- en lichtontwerp en is met zijn filmische en sfeerrijke beelden een lust voor het oog om te zien. 

   

  STORIES is een authentieke show,- en dansvoorstelling, maar met de “INCREDIBLE” nieuwe en moderne muziek worden de grenzen van de Urban Jazz en (tap)dans behoorlijk verlegd. De internationale pers is unaniem lovend en roept iedereen op tot een “DON’T MISS IT”. 


  Let op! Deze voorstelling bevat een mix van (Engelstalige) muziek en dans en is daarmee zowel toegankelijk voor Nederlandstalige als niet Nederlandstalige bezoekers.

   

  Meer over Romain Rachline Borgeaud / RB Dance Company

  Romain Rachline Borgeaud is een jonge energieke choreograaf en danser die na zijn opleiding bij Alvin Ailey in New York werkzaam was bij 360° Dance Company en optrad in musicals als: A Chorus Line, Hairspray en door Amerika tourde met onder andere Cats, Singin' In The Rain, Thoroughly Modern Millie en The Buddy Holly Story. Naast actief te zijn als danser schrijft hij muziek voor met name korte Franse films. In 2014 kwam hij terug naar Frankrijk en trad op in musicals als Le Bal Des Vampires, Singin' In The Rain en 42nd Street om zich vervolgens te storten op het maken van songs, te choreograferen voor Disneyland Parijs en zijn eigen RB Dance Company op te richten. Met STORIES weet hij alle disciplines die hem gevormd hebben te combineren in een energieke “NOT TO BE MISSED” dans,- en musicalspektakel. 


  English

  The "IMPRESSIVE", "THRILLING" and "Triple award winning" dance and musical spectacle STORIES will return to Rotterdam. Choreographer and producer Romain Rachline Borgeaud and his troupe of dancers manage to keep the audience gripped for a good hour in a dizzyingly energetic performance. In STORIES, we experience the story of successful young film actor Icarus, who collides with his director and is subsequently trapped in his own film. This production won an award for set and lighting design, among others, and with its cinematic and atmospheric images, it is a joy to watch.  

   

  STORIES is an authentic show,- and dance performance, but with the "INCREDIBLE" new and modern music, the boundaries of Urban Jazz and (tap)dance are pushed considerably. The international press is unanimously praising it and calling on everyone to "DON'T MISS IT". 

   

  This production features a mix of (English) music and dance and is therefore accessible for people who do not speak Dutch.

  More about Romain Rachline Borgeaud / RB Dance Company. 

  Romain Rachline Borgeaud is a young energetic choreographer and dancer who, after training with Alvin Ailey in New York, worked at 360° Dance Company and performed in musicals such as: A Chorus Line, Hairspray and toured in the US with Cats, Singin' In The Rain, Thoroughly Modern Millie and The Buddy Holly Story, among others. Besides being active as a dancer, he writes music for French short films in particular. In 2014, he returned to France and performed in musicals such as Le Bal Des Vampires and 42nd Street before throwing himself into songwriting, choreographing for Disneyland Paris and founding his own RB Dance Company. With STORIES, he manages to combine all the disciplines that shaped him into an energetic "NOT TO BE MISSED" dance, dance and musical show.

 • Het Zwanenmeer

  Ballet & Orchestra
  di 22 apr 2025

  Ontdek de romantische liefde van een zwanenprinses en haar prins, te midden van weelderige decors en oogverblindende kostuums. Dit ballet dompelt ons onder in het sprookjesachtige verhaal van prins Siegfried en prinses Odette. Odette is het slachtoffer van de beroemde vloek van de tovenaar Rothbart: overdag verandert ze in een zwaan en 's nachts weer in een vrouw. Alleen de belofte van eeuwige liefde kan haar van deze betovering bevrijden. Siegfried belooft Odette dat hij met haar zal trouwen op het bal dat ter ere van haar wordt gegeven. Zullen ze ontsnappen aan de listen van Rothbart en zijn dochter Odile? Zal de prins zijn bruid kunnen redden?

   

  Het Zwanenmeer werd in 1875 gecreëerd door de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en werd in 1895, met de herleving door choreograaf Marius Petipa, het grootste klassieke succes aller tijden. Tussen “Pas de deux”, romantische duetten en “Dans van de Kleine Zwanen” zullen de dansers, begeleid door een gerenommeerd orkest, dit meesterwerk met elegantie vertolken. Het Zwanenmeer staat symbool voor romantisch ballet en blijft zowel kinderen als volwassenen betoveren.

   

  • Geen paskortingen

  Het Zwanenmeer, een tijdloos meesterwerk van het klassieke ballet.