Luxor presenteert

Naast het bieden van een podium voor (rondreizende) theaterproducties uit binnen- en buitenland produceert Luxor ook haar eigen voorstellingen.

 

 

Derek Otte - De tijd is om,
Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars die zijn verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium deelt. Als stotterend jongetje was dat iets waar Otte enkel van kon dromen.

Zielsrust
Een audiovisuele voorstelling met spoken word poetry, piano- en elektronische muziek, lichtkunst en dans. Zielsrust gaat over het vinden van balans in een grote stad als Rotterdam. Het vinden van evenwicht tussen concrete jungle en natuur, vroeger en nu, licht en donker. Laat je meenemen in een muzikale wereld vol woorden van verwondering en hoop, waarin grenzen vervagen.

Steefs O. Show
De introductie van het nieuwe genre ‘opera cabaret’ vormt de start van een jarenlange samenwerking tussen O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Luxor Theater. Waar O. de diversiteit en toegankelijkheid van opera brengt, geeft Luxor podium aan hoogstaand cabaret. Deze samensmelting laat zien hoe twee grootse culturele genres heel veel mensen kan bereiken en toegankelijk is voor velen.

Breakin' Convention NL Tour 2021
Breakin’ Convention (BC) is al meer dan vijftien jaar een zeer succesvol hiphoptheaterconcept, met als jaarlijks hoogtepunt het festival in Sadler Wells, Londen. In het eerste weekend van mei vinden optredens, workshops, jamsessies en afterparty’s plaats. Centraal staan de voorstellingen in het theater. Breakin’ Convention programmeert grootse hiphopstukken vanuit de hele wereld en is met deze showcasewerkwijze uniek in zijn soort.

Waardenberg en de Jong
Waardenberg en De Jong kijken om. Ze verbazen zich over wat ze ooit allemaal maakten in het theater. Het is tijd voor de heren om de planken opnieuw te betreden. Het legendarische theaterduo heeft een retrospectief gemaakt van de zes theatershows die ze maakten in de periode 1987-1999.