TG de Klassieken in Luxor met Wonderland

wo 20 mrt 2024

Op 30 mei komt TG de Klassieken naar het nieuwe Luxor Theater voor een speciale voorstelling van Wonderland.

 

Wonderland is een jaarlijks terugkerende muziektheatervoorstelling, geproduceerd door het Rotterdamse theatergezelschap De Klassieken, voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in de breedste zin van het woord. Dit jaar is het publiek uitgenodigd op het bal van Atalanta. Atalanta is een Griekse mythe die door Robin Elstak, regisseur van De Klassieken tot een prachtig muzikaal verhaal wordt bewerkt.

 

Voor deze doelgroep is een regulier theaterbezoek doorgaans onmogelijk, bijvoorbeeld vanwege de hoge prikkelgevoeligheid, de grote rolstoel of omdat ze andere bezoekers “tot last” zouden zijn. De Klassieken zet zich met hart en ziel in om hen een ontspannen theatervoorstelling te bieden die iedereen op eigen manier mag beleven. In de interactieve voorstelling mogen de bezoekers naar hartenlust meezingen en -dansen én alle bezoekers worden als echte sterren op de rode loper ontvangen en op de foto gezet.

 

Het publiek bestaat voornamelijk uit kinderen met een beperking uit het speciaal onderwijs, woon/zorginstellingen en dagbestedingen. Ieder jaar kijken de bezoekers halsreikend uit naar de voorstelling. Ook voor ouders en begeleiders is het een feest om te zien hoe de bezoekers genieten van het kleurrijke feest.  

 

De voorstelling wordt geheel kosteloos aangeboden. Kent u mensen uit de doelgroep die we blij kunnen maken met deze voorstelling? Neem dan contact op via aron@tgdeklassieken.nl, dan ontvangen zij een uitnodiging!

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Stichting ter Bevordering van Volkskracht, Fonds Kind en Handicap, Erasmusstichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Wijngaarden-Boot, Mazars Foundation en Tourist Info Alblasserdam.