Luxor Theater haalt €52.824 op met crowdfunding voor Containertrap

di 4 jun. 2024

Het Luxor Theater heeft haar crowdfundingcampagne voor de Containertrap succesvol afgesloten met 105% van het doelbedrag te hebben opgehaald. Vijf weken geleden is het Rotterdamse theater gestart met deze actie voor het realiseren van de Containertrap, dat de Rijnhavenkade gaat transformeren van bouwput naar culturele kade. De campagne moest zorgen voor een doelbedrag van €50.000, maar het eindbedrag is zelfs tot een totaal van €52.824 gekomen door 547 Stouwerts. 


Het Luxor Theater startte vijf weken geleden ijverig aan haar crowdfundingcampagne om een doelbedrag van €50.000 op te halen om de Containertrap te kunnen realiseren. Verschillende fondsen hadden zich al aangesloten bij het project, maar voor het overige bedrag was er crowdfunding nodig. Dat het eindresultaat zo zou uitpakken, had Ulrike Söbbeke, zakelijk directeur van het Luxor Theater, niet verwacht: ‘’We weten dat veel mensen een groot hart hebben voor cultuur in Rotterdam, maar dat zoveel mensen een bijdrage wilden leveren aan dit project, heeft mij echt geraakt.’’

 

Deze nieuwe hotspot op de Rijnhavekade gaat een plek worden waar (theater)makers kunnen try-outen of exposeren en waar bezoekers als eerste in contact komen met deze nieuwe talenten. Maar dat is niet het enige; de Containertrap wordt ook létterlijk als trap gebruikt richting het dakterras van het nieuwe Luxor Theater. Hier heeft men een fantastisch uitzicht over de transformatie naar de hernieuwde Rijnhaven.

 

Stouwerts spreken over Containertrap

Maar liefst 547 donateurs (door Luxor ‘Stouwerts’ genoemd) omarmen het plan van Luxor voor het bouwen van de Containertrap. Joke zegt: ‘’Fantastisch initiatief…..er is zoveel ellende op deze wereld, laat daarom alsjeblieft de positiviteit van de kunsten en de creatieve laten zegevieren, tot welzijn van de mensen.’’ Ahmed voegt daaraan toe: ‘’Belang van cultuur is groot, zeker nu!’’ Tineke vertelt: ‘’Wat een goed initiatief van Luxor om te zorgen dat deze bouwplaats door cultuur interessant en toegankelijk is in de komende jaren.’’

 

Rotterdamse samenwerkingspartners
Het Luxor Theater werkt voor dit project samen met lokale kunstenaars, creatieve ondernemers en de gemeenschap is nauw betrokken bij dit project. Samen streven zij ernaar om de Rijnhaven te transformeren tot een bruisende culturele bestemming, waar creativiteit en innovatie elkaar ontmoeten. 

Zo werkt Luxor samen met MCS voor de containers die de trap zullen vormen en met ALL CAPS en Unity in Diversity voor het artwork waarmee de containers zullen worden voorzien van een bijzonder uiterlijk. 

 

Voor de programmering in de Containertrap zal er worden samengewerkt met de vaste Rotterdamse partners van het Luxor Theater die een eigen netwerk van makers en publiek hebben, zoals Music Matters, Vocals, Spraakuhloos, House of Urban Arts, Hey Sista You Got This. Ook zullen er nieuwe makers worden aangetrokken. 

 

Hoe nu verder?

Nu het beoogde bedrag is opgehaald, is het tijd om naar de toekomst te kijken. Naar verwachting zal de Containertrap in september worden geopend op de Rijnhavenkade.