Podcasts Aisa Winter

vr 5 jul. 2024

In haar leven als (zwarte) vrouw, moeder en actrice komt Aisa Winter regelmatig verschillende uitdagingen tegen. Eerder nam zij in haar solovoorstelling HIER haar publiek al mee in een wereld vol aannames die vastgeroest zitten in ons systeem en waar zij tegenaan loopt. Hierbij stelde zij mijzelf voortdurend de vraag: Doe ik het goed? Wat is goed? En Wie bepaalt dat? Ik? Jij? Of eigenlijk toch samen?

 

Hierna is ze zich gaan verdiepen in een aantal thema’s die ook in haar voorstelling naar voren kwamen. Deze thema’s heeft ze verder uitgediept door erover in gesprek te gaan met een aantal vrouwen naar wiens perspectieven zij nieuwsgierig is en die op te nemen als podcast, live opgenomen vanuit het Luxor Theater. 

 

Aflevering 1
Onderwerp: Moederschap en work life balance
Aisa wil én de vrouw zijn die 36 uur werkt, én de ideale moeder die het anders doet én de vriendin die voor iedereen klaar staat. Veel ballen hooghouden dus! Aisa is benieuwd hoe haar gasten dit combineren en hoe dit bij verschillende generaties gaat.

 

Aisa gaat in deze aflevering in gesprek met Jetty Maturin (cabaretier, actrice, presentatrice), Tirza Prak (botanisch expert bij Krullen en Kruiden) en Maggie Wood (individueel-, familie- en systeemtherapeut).

 

 

Aflevering 2
Onderwerp Blessings & Trauma’s m.b.t. opvoeden
In deze podcast gaat het over de opvoeding die Aisa heeft meegekregen als biculturele vrouw. De dingen waar zij tegenaan loopt en waar zij sinds zij als moeder veel meer over is gaan nadenken. Aisa gaat in gesprek met haar gasten over wat hun ervaringen zijn en wat zij mee willen geven (of niet) aan hun kinderen. Wat zijn belemmerende overtuigingen en wat heeft je gevormd?

 

De gasten in deze aflevering zijn Ernestine Comvalius (geboren uit Surinaamse ouders, getogen in Nederland, voormalig directeur van het Bijlmerparktheater in Amsterdam, moeder, oma, belangrijke doorgever), Halima El Ghamarti (directeur bestuurder van Boks Jongerencultuurhuis in Utrecht, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel om door te geven, moeder van 3 fantastische zonen), Eneida Delgado Silva Fransman (eigenaar van Sane psychologen, waarbij zij als eerstelijns- en GZ psycholoog werkt).

 

 

Deze voorstelling is onderdeel van de Nieuwe Makers Regeling van Aisa Winter i.s.m. het Luxor Theater.

Luxor ondersteunt (Rotterdamse) talenten om zich professioneel verder te ontwikkelen - met fysieke ruimte, hulp bij fondsaanvragen, professionele begeleiding en contacten. Op die manier groeit Luxor mee met het artistieke landschap in Rotterdam, kan het theateraanbod in de stad vernieuwen en een breder publiek aantrekken.