Ulrike Söbbeke Zakelijk Directeur Luxor Theater

wo 9 nov 2022

Vanaf januari 2023 start Ulrike Söbbeke als Zakelijk Directeur bij het Luxor Theater. Naast Algemeen Directeur Marc van Kaam zal zij bij gaan dragen aan de ambitieuze plannen van Luxor voor Rotterdam. Luxor is in ontwikkeling om niet alleen voor belevenis, maar juist van betekenis voor de stad zijn. Het theater gaat daarmee verder dan het aanbieden van voorstellingen, het opent de deuren voor elke Rotterdammer. 

 

Ulrike keert met haar komst naar Luxor weer terug naar Rotterdam. Ze is op dit moment werkzaam als zakelijk leider bij HNTjong, maar is een bekende in het Rotterdamse culturele veld. Ulrike over haar komst naar Luxor: “Theater is een unieke plek waar maker en publiek elkaar persoonlijk ontmoeten. Het Luxor Theater is een Rotterdams icoon en een theater voor een breed publiek dat zich de komende jaren nog meer wil verbinden met de stad. Door meer te zijn dan een aanbieder van theater, de deuren open te zetten en een plek van ontmoeting te worden. Er liggen mooie plannen en ik heb veel zin om samen met Marc van Kaam en alle medewerkers deze veelbelovende plannen om te zetten naar acties.”

 

Over Ulrike Söbbeke

Ulrike Söbbeke studeerde Theater, film en tv-wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en ontwikkelde zich na haar afstuderen in 2004 tot zakelijk leider in de film- en podiumkunsten. Ulrike werkte o.a. bij de Universiteit Utrecht, het International Film Festival Rotterdam, Filmhuis Lumen Delft en theatergroep Firma MES. Momenteel is ze zakelijk leider bij HNTjong, het jeugd en jongeren gezelschap van Het Nationale Theater. Ulrike werkt daarnaast nog als commissielid podiumkunsten bij de gemeente Rotterdam en als bestuurslid van diverse culturele instellingen.


Ulrike Söbbeke


Luxor in ontwikkeling

Luxor is niet alleen toonaangevend op het gebied van cabaret, musicals en (internationale) theaterconcerten, maar biedt ook een breed georiënteerde stadsprogrammering waarmee het theater lokale artiesten in de spotlight zet en een opstap biedt voor theatermakers. In deze samenwerking biedt Luxor onder andere ruimte, netwerk, kennis en publieksbereik. 


Luxor zet de deuren open om elkaar te ontmoeten, jezelf te ontplooien, plezier te hebben, iets te leren, te studeren, werken, repeteren en performances te ontwikkelen. Hierdoor blijft het Luxor Theater relevant voor de inwoners en culturele spelers in de stad en bereikt nieuw theaterpubliek. Op deze manier zorgen ze samen voor een stevige toekomst van het culturele klimaat voor alle Rotterdammers.

 

Om verder te bouwen aan de plannen van Luxor voor de stad heeft de afdeling Development een belangrijke positie gekregen binnen de organisatie. Per 1 november 2022 is Elaha Abhar gestart als hoofd van deze afdeling. Elaha over haar rol bij Luxor: “Een bijdrage leveren aan de toekomst van Luxor en daarmee ook direct een rol kunnen spelen in het bereiken van mensen die gewoonlijk niet met kunst of theater in aanraking komen, zal een persoonlijke overwinning zijn.”