Rotterdam komt in opstand tegen vertrek musicallegende Les Misérables

vr 7 apr 2023

Het grote succes en de aanhoudende vraag naar kaarten heeft ervoor gezorgd dat de musicallegende Les Misérables eind augustus opnieuw terugkomt naar het Rotterdamse theater. Het theater maakt dit wereldkundig met een ludieke video. Hierin komen Rotterdamse Les Misérables fans in opstand tegen het vertrek van de musical.

 

De afgelopen weken werd het Luxor Theater overspoeld door e-mails en telefoontjes met de vraag naar meer voorstellingen. In 2008 stond Les Misérables negen maanden exclusief in het nieuwe Luxor Theater. Deze maand was de klassieker weer voor drie weken terug in Rotterdam. Opnieuw is het een groot succes met wel bijna 30.000 verkochte tickets. 

 

Algemeen directeur Marc van Kaam zegt: ‘’Ik vind het heel bijzonder om te zien dat mensen massaal ons theater bezoeken om deze klassieker, vaak zelfs meerdere keren, te komen beleven. Met deze nieuwe aangekondigde reeks geven we Rotterdam en omgeving de kans om deze musical (nogmaals) te zien.’’

 

Over Les Misérables

Les Misérables is een verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde. Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

 

Deze versie heeft een sterrencast met nieuwe gezichten zoals Milan van Waardenburg als Jean Valjean en Vajèn van den Bosch als Eponine. Ook oude bekenden als Freek Bartels keert nu terug als Javert en René van Kooten (alternate Jean Valjean) zal regelmatig te zien zijn. 

 

Bekijk hier de video.