Vernieuwde versie Stephen Sondheim klassieker Sweeney Todd exclusief in nieuwe Luxor Theater

do 4 mei 2023

Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street, met in de hoofdrol niemand minder dan Simone Kleinsma, is binnenkort te zien in het nieuwe Luxor Theater. De klassieker van Stephen Sondheim is in een nieuw jasje gestoken en lovend ontvangen door de pers. De voorstelling is exclusief één week te beleven in Rotterdam. 

 

De regie van de nieuwe Nederlandse versie van Sweeney Todd is in handen van Frank Van Laecke. Het bijzondere decor en de dubbelrollen van de sterrencast zorgen ervoor dat de fantasie van het publiek wordt geprikkeld. Samen met het negenkoppige orkest zorgt dit ervoor dat de musical een nieuwe dimensie krijgt.  

 

Recensies

Na de première van Sweeney Todd in het DeLaMar Theater in Amsterdam, kwamen de lovende recensies over deze vernieuwde versie al snel binnen. De pers is het er unaniem over eens: Sweeney Todd is een musical die je gezien moet hebben. Broadway World noemde het ‘'Bloody Gorgeous'’ (★ ★ ★ ★ ★), Telegraaf ‘'Een ware traktatie'’ (★ ★ ★ ★). Ook werd de cast meermaals geroemd; ‘'Een eerbetoon aan vakmanschap'’ (★ ★ ★ ★) en '‘Een droomcast'’ (★ ★ ★ ½) zeggen Musicalworld en Musicaljournaal. Maar NRC weet het zeker: ‘'Kippenvel gegarandeerd’' (★ ★ ★ ★).

 

Over Sweeney Todd

Aan de hand van de prachtige muziek van musicallegende Stephen Sondheim reis je af naar Sweeney Todds duistere wereld. Tijdens zijn zoektocht naar wraak maakt deze barbier kennis met Mrs Lovett, een weduwe die haar pasteitjes maar niet verkocht krijgt. Samen bedenken de twee een moordlustig plan dat al hun problemen zou kunnen oplossen… Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street is een spannende en humoristische musical over liefde, obsessie en wraak, vertolkt door een negenkoppig orkest en een absolute sterrencast.

 

De sterrencast bestaat onder andere uit Simone Kleinsma die na 30 jaar in dezelfde rol van Mrs. Lovett kruipt. Ook Hans Peter Jansens speelt voor de tweede keer de titelrol Sweeney Todd. Lone van Roosendaal, Milan van Weelden en Jonathan Demoor zijn ook niet onbekend in de theaterwereld. Maar ook nieuwe namen als Iris Verhoek, Brit van der Lans en Joris Braster vullen deze cast aan. Laatstgenoemde namen zijn leerlingen aan Codarts in Rotterdam.

 

Sweeney Todd is een bijzondere samenwerking tussen MediaLane, DeLaMar en Luxor Theater. De drie partijen hebben de handen in één geslagen om exclusief voorstellingen in Rotterdam en Amsterdam te tonen. Zo brengen zij begin volgend seizoen de hitmusical SIX in de originele Britse vorm naar Nederland. Ook deze voorstelling is exclusief in Rotterdam en Amsterdam te zien.

 

Meer informatie

De vernieuwde versie van Sweeney Todd is slechts één week, van woensdag 10 t/m zondag 14 mei, exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.