Grease trapt reeks voorstellingen af met Summer Party in Luxor Theater

zo 25 jun 2023

De volledige cast van de hitmusical Grease heeft hun reeks voorstellingen afgetrapt met een Summer Party in het Luxor Theater. Op deze zonnige en feestelijke manier vieren ze dat ze drie weken - letterlijke - Summer Nights gaan beleven in het Rotterdamse theater. De musical is tot en met zondag 9 juli te zien in het nieuwe Luxor Theater.

 

De vier hoofdrolspelers van Grease kwamen afgelopen vrijdag op een unieke manier aan op de Kop van Zuid. Met een zwart-gele watertaxi arriveerden de vier op een iconische plekje aan de Maas, bij Hotel New York. Daar stapten ze over in een ware Amerikaanse auto, een Buick Century Special Convertible uit 1958. Volledig in stijl reden ze zo richting het nieuwe Luxor Theater aan het Wilhelminaplein. Daar aangekomen startte het feestje op het terras, uitkijkend op de Rijnhaven. Volledig met een mocktailbar, palmbomen en strandstoelen, was dit de perfecte mix voor een heerlijke Summer Night.  

 

Recensies

Naast de recensies van onder andere AD die Grease ‘’één brok energie’’ noemt of ‘’Frisse Grease is een onweerstaanbaar ritje’’ door NRC, heeft de voorstelling ook nog wat prijzen gewonnen. Tijdens het Musical Awards Gala in mei kreeg Esmée Dekker, die de rol van Rizzo speelt, de award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical uitgereikt. Daarnaast ontving choreograaf Daan Wijnands de Prestigieuze prijs voor Beste Choreografie.  

 

Over Grease

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies.  Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde? 

 

Grease staat garant voor een avond topamusement met heerlijke humor en sprankelende choreografieën. Deze tijdloze musical is voor jong en oud, met de bekende liedjes die iedereen meezingt. Deze show moet je live in het theater beleven onder het motto: Grease - Let’s go together!

 

De cast bestaat uit kersverse musicalsterren Danique Graanoogst en Tristan van der Lingen, maar ook grotere namen als William Spaaij, Marjolijn Touw, Jonathan Vroege en Esmée Dekker vertalen hoofdrollen uit de voorstelling.

 

Meer informatie

Grease de Hitmusical is tot en met zondag 9 juli te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn hier te koop.