Scapino Ballet Rotterdam en Blaudzun naar Luxor met OSCAR

wo 22 nov 2023

Scapino Ballet Rotterdam, Blaudzun en Codarts Circus gaan in 2024 opnieuw het theater in met de succesproductie OSCAR. Van 31 augustus tot en met 8 september is de voorstelling met een mix van muziek, dans en circusacts te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Scapino maakte de bijzondere voorstelling vorig jaar om het 135-jarig bestaan van Koninklijk Theater Carré te vieren. Met deze nieuwe reeks zal de voorstelling exclusief in Carré en Luxor te zien zijn én neemt choreograaf en artistiek directeur Ed Wubbe na 30 jaar afscheid van Scapino.

 

Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn vijfkoppige band smelten vele disciplines, die van oudsher in het theater te zien zijn, samen. OSCAR brengt een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van Koninklijk Theater Carré. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. Onder leiding van Wubbe groeide Scapino de afgelopen 30 jaar uit tot een spraakmakend en vernieuwend dansgezelschap. Hij wordt eind 2024 opgevolgd door Nanine Linning.

 

Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu opnieuw uit te brengen en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

 

Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024.”

 

OSCAR van Scapino Ballet Rotterdam, Blaudzun en Codarts Circus staat van zaterdag 31 augustus t/m zondag 8 september 2024 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 23 november om 10.00 uur via luxortheater.nl/oscar.