Steefs O. Show exclusief terug in Luxor met Richard Groenendijk en Loes Luca

vr 1 dec 2023

Van donderdag 23 t/m zaterdag 25 mei 2024 komt Steefs O. Show exclusief terug naar het oude Luxor Theater met o.a. Richard Groenendijk en Loes Luca. In Steefs O.2 Show maakt Steef de Jong een ‘spiksplinternieuwe reis door Operetteland’ waarbij opera en cabaret samen komen.

 

Steef de Jong

Steef de Jong, bedenker van de Steef O. Show voorstellingen, is theatermaker, beeldend kunstenaar en liedjesschrijver met een grote voorliefde voor operette. Met zijn kartonnen decors weet hij bijzondere theaterervaringen te creëren. In 2017 heeft hij de prestigieuze Mary Dresselhuys Prijs in ontvangst mogen nemen en afgelopen mei werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Johan Kaart prijs. 

 

Steefs O.2 Show

In deze tweede editie van Steefs O. Show staat de O voor zuurstof. Steef de Jong neemt het publiek, samen met Richard Groenendijk, Loes Luca, Anne-Marie Jung, Laetitia Gerards, Arturo den Hartog, het DoelenEnsemble en het Luxor Musicalkoor mee op een wandeling door de wondere wereld van operette.

 

In Operetteland is alles op loopafstand en ben je in een paar noten in een ander land. Zo ontmoeten we op onze wandeling Gräfin Mariza, die naar haar landgoed is teruggekeerd om even verlost te zijn van al haar aanbidders. We horen Tassilo, een aan lagerwal geraakte Hongaarse baron die nu de tuinman is van de gravin. In Rusland zijn we getuige van het liefdesverhaal van de Zarewitsch, de zoon van de tsaar. En je weet maar nooit waar de wandeling je verder nog brengt…

 

Met muziek van onder andere Franz Léhar, Emmerich Kálmán en Johann Strauss.

 

Unieke samenwerking

De bejubelde voorstellingen van Steef de Jong vormden de start van een jarenlange samenwerking tussen O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Luxor Theater. Waar O. als festival de diversiteit en toegankelijkheid van opera brengt, geeft Luxor podium aan hoogstaand cabaret. Deze samensmelting laat zien hoe twee van de grootse culturele genres heel veel mensen kunnen bereiken en daarmee toegankelijk is voor velen. Tickets zijn vrijdag 1 december vanaf 12.00 uur te koop via luxortheater.nl.