Bezoekersrecord voor Luxor Theater in 2023

vr 12 jan 2024

Luxor Theater sloot het jaar 2023 af met een bezoekersrecord. Afgelopen jaar kochten maar liefst meer dan 350.000 gasten een kaartje voor één van de bijna 400 voorstellingen in het oude en het nieuwe Luxor Theater. De gemiddelde zaalbezetting kwam daarbij op 75.1%. 

 

Cabaret, musicals en dans in trek
Veel grote cabaretiers traden afgelopen jaar op voor uitverkochte zalen. Zo trok Youp van ’t Hek 15.500 bezoekers, Theo Maassen ruim 9.000 en Bert Visscher ruim 7.500.  

De klassieker Les Misérables stond qua bezoekersaantallen met stip bovenaan. Maar liefst ruim 43.000 tickets zijn hiervoor verkocht. De originele Engelse hitmusical SIX trok 10.000 (voornamelijk jonge) bezoekers naar het nieuwe Luxor Theater. Van Grease genoten meer dan 15.000 mensen.  

De internationale productie Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld werd bezocht door 8.500 gasten. 

 

2024: Jesus Christ Superstar, de man van La Mancha en Steefs 02. Show  
Ook dit jaar biedt Luxor weer leuke, bijzondere en exclusieve producties aan. Een greep hieruit: Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Edwin Jonker, Alex Klaasen en Magtel de Laat. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen, samen met een live orkest, de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel. Bijzonder is dat men de mogelijkheid heeft om Super Seats te boeken, waarmee het publiek op het podium zit en waar het verhaal zich rondom hen afspeelt.

 

Huub van der Lubbe speelt de hoofdrol in de musical De man van La Mancha, een productie van de Theateralliantie. De musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, vertelt het aanstekelijke verhaal over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot. De regie van deze bijzondere voorstelling ligt in handen van Ruut Weismann die eerder met de Theateralliantie samenwerkte aan de succesvolle musical Fiddler on the Roof.

 

Dit voorjaar komt Steefs O. Show exclusief terug naar het oude Luxor Theater met o.a. Richard Groenendijk en Loes Luca. In Steefs O.2 Show maakt Steef de Jong een ‘spiksplinternieuwe reis door Operetteland’ waarbij opera en cabaret samen komen. De bejubelde voorstellingen van Steef de Jong vormden de start van een jarenlange samenwerking tussen O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Luxor Theater. Waar O. als festival de diversiteit en toegankelijkheid van opera brengt, geeft Luxor podium aan hoogstaand cabaret. Deze samensmelting laat zien hoe twee van de grootste culturele genres heel veel mensen kunnen bereiken en daarmee toegankelijk is voor velen.

 

2024 belooft weer een heel mooi jaar te worden voor Luxor Theater en de vele Rotterdammers die het theater verwelkomt. Bekijk hier al onze voorstellingen