MAATSCHAPPELIJKE PROGRAMMERING: 'VAN BELEVENIS NAAR BETEKENIS'

Luxor verandert mee met de stad. De verwondering en het vermaak van onze theatervoorstellingen blijven behouden, maar we keren het gezicht meer naar de stad en leggen extra focus op sociale betrokkenheid en impact. Ons streven is om een culturele landingsplek te zijn voor alle Rotterdammers. Een plek waar iedereen iets kan meemaken, leren, ontdekken, brengen en halen: laagdrempelig, op elk moment van de dag. Een veilige plek, waar iedereen de kans krijgt zichzelf te ontplooien en plezier te maken. Inclusief, divers en eerlijk zijn de sleutelwoorden. Dat betekent ook dat er speciale aandacht is voor nieuwe en mid-career makers en voor Rotterdammers die de weg naar ons theater niet vanzelf vinden. We hebben hiervoor drie programma's ontwikkeld, elk met eigen accenten

Luxor Inc. Wees onderdeel van de stad
Met dit programma willen we álle Rotterdammers laten profiteren van het meest veelzijdige theater van de stad. Met een gevarieerde theaterprogrammering 's avonds, maar vooral met laagdrempelige gratis activiteiten overdag. Denk aan onze stijldansmiddagen voor ouderen (Sunday Afternoon Dance) en live muziek in Café Dox.
Maak het met Luxor
Zelf meedoen in het theater is niet alleen ontzettend leuk; het geeft jong en oud de kans nieuwe talenten te ontplooien, de blik op de wereld te verbreden. Overdag is Luxor de plek om zelf aan de slag te gaan. Bij dit maatschappelijke programma horen o.a. de theatercolleges, de gratis workshops rond voorstellingen, ons eigen amateur-musicalkoor (Luxor Musical Koor) en de bruisende leerwerkplaats voor studenten (Hospitality Innovation Campus).
Luxor Art Hub

Luxor maakt zich sterk voor makers

Ruim baan voor talent bij Luxor! Luxor Art Hub is een gelijkwaardige samenwerking. De nieuwe makers helpen Luxor met het innoveren van het theateraanbod en Luxor helpt de makers met hun zakelijke ontwikkeling.

Steunen?

Heb je interesse om de maatschappelijke- en stadsprogrammering te steunen of wil je graag  meer weten? Stuur een mail naar vriend@luxortheater.nl